Şanlıurfa 12.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

4 numaraya kayıtlı ALWAYS FIRST isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiş ve aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması yetersiz görülen biniciye 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a,b-1) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117.Maddesi (a,b) gereğince İHTAR ve 458,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

5 numaraya kayıtlı CİBEK OĞLU isimli atın binicisi İsa AKYAVUZ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiş ve aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması incelenen binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117.Maddesi (a, b) gereğince İHTAR ve 458,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı ŞENALP isimli atın binicisi Remzi DOĞAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiş ve aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması incelenen binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117.Maddesi (a, b) gereğince İHTAR ve 458,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

İzmir 16.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

1 numarada kayıtlı PARAMPARÇA isimli atın jokeyi Barış KURDU son düzlükte atından inmiş ve at yarışı jokeysiz olarak tamamlamıştır. Atın koşu sonrasında Veteriner Hekimlerce yapılan muayenesi sonucunda burun kanaması tespit edilmiş olup ilk müdahaleden sonra at hastanesine sevki gerçekleştirilmiştir.

KOŞU NO: 5

3 numarada kayıtlı KUĞU GÜZELİ isimli atın aprantisi Aytek DÜLGER, son düzlükte fazla sayıda kamçı kullandığından (6 Kamçı) savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği ( 29.12.2019 gününden başlamak üzere) 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numarada kayıtlı KUĞU GÜZELİ isimli atın antrenörü Şenol ÖZGÜR atın jokeyine tescil edilmemiş renk ve şekilde forma kullandırdığından savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/2. maddesi gereği ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır