Türkiye Jokey Kulübü tarafından satın alınan ve 2020 yılı aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere ülkemize gelen Myboycharlie ve Super Saver’ın yurt dışındaki  temsilcileri birbirinden önemli koşular kazanmaya devam ediyor.

15 Şubat Cumartesi günü, sezon içinde önemli koşulara ev sahipliği yapan Flemington Park’ta gerçekleştirilen 1400 metre çim pistteki 96.000 Dolar birincilik ikramiyeli G3 The Vanity’i, jokeyi Kerrin McEvoy idaresinde sonlardaki güçlü atakları neticesinde kazanan Myboycharlie’nin kızı BONIVICINI (Myboycharlie – Orvieto / Testa Rossa) kariyerinin 6. startında ilk Grup koşu galibiyetine ulaşırken, 3. birinciliğine imza atmış oldu.

Koşunun son metrelerini izlemek için tıklayınız

Ciaron Maher ve David Eustace’in antrenesindeki Bonivicini, kariyerine geçen yıl Temmuz ayında Ballarat’ta katıldığı sentetik pistteki koşuyu kazanarak başlamıştı. Eylül ayında Morphettville’de Listed statüsündeki Morphettville Guineas’den birincilikle ayrılan dişi tay, bu yılki ilk startında da galibiyete ulaşmış oldu

Koşu sonrası yapılan açıklamaya göre Bonvicini için bir sonraki muhtemelen yarışın 29 Şubat’ta koşulacak olan G1 Australian Guineas olması beklenirken, safkanın 28 Mart’ta gerçekleştirilecek olan 500.000 Dolar ikramiyeli G1 Vinery Stud Stakes’te de start alma ihtimalinin olduğu ifade edildi.

Daha önce Myboycharlie’nin kızı Jameka ile Grup 1 koşu galibiyetine ulaşan antrenör Maher, yaptığı açıklamada: “Myboycharlie temsilcilerini eğitmeyi seviyorum. Kendisinin bulunduğu ülkeye gidip tekrar Avustralya’ya getirmek isterdim.” şeklinde konuştu.

Aynı gün ABD’de de Kentucky Derby öncesi birçok önemli prova yarışı koşuldu. Bu koşular arasında yer alan ve kazanan safkanın Derby yolunda 10 puanı hanesine yazdırdığı Listed koşu olan El Camino Real Derby’i aygırlarımızdan Super Saver’ın temsilcisi AZUL COAST (Super Saver – Sky Treasure / Sky Mesa) jokeyi Rafael Bejerano ile kazanmayı başardı.

Koşunun son metrelerini izlemek için tıklayınızGolden Gate Hipodromu’nda gerçekleştirilen, 1800 metre sentetik kum pistteki koşuyu düzlük üzerindeki etkili atakları neticesinde, ülkemizde aşım yapan bir diğer aygır olan Bluegrass Cat’in temsilcisi American Farmer’ın önünde kazanan Azul Coast, bu galibiyetle birlikte 3. startında 2. birinciliğine imza attı.

2018 yılı Keeneland Eylül ayı Satışları’ndan 320.000 Dolar bedelle alınan, Karl Watson, Paul Weitman ve Michael Pegram’ın ortaklaşa sahibi olduğu, usta antrenör Bob Baffert’in antrenesindeki Azul Coast, Türkiye Jokey Kulübü aygırlarından Super Saver’ın 25. Stakes koşu galibi temsilcisi olarak kayıtlara geçti.