Dünyanın en büyük yarışçılık etkinliği olarak kabul edilen ve ilk defa 1960 yılında Japonya’da başlayarak, dünyanın birçok ülkesinden delegelerin katılımıyla düzenlenen Asya Yarışçılık Konferansı’nın (ARC) 38.’sine, bu yıl 18 - 23 Şubat 2020 tarihlerinde Güney Afrika'nın Cape Town şehri ev sahipliği yaptı.

Tüm dünyadan 500'ün üzerinde delegenin katıldığı ve ülkemizin, Türkiye Jokey Kulübü ile Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcilerinden oluşan delegasyonca temsil edildiği konferansın ilk gününde, kapalı oturum olarak gerçekleştirilen Uluslararası Komiserler Konferansı ile Stud Book Komitesi Toplantılarına katılımda bulunuldu.

Sadettin Atığ - Tuncel AydınSadettin Atığ - Tuncel Aydın

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sadettin Atığ ve Genel Müdür Tuncel Aydın'ın katıldığı ve geleneksel olarak ev sahibi ülkeye misafir ülke Başkanlarının hediye takdim ettiği seremoninin de gerçekleştirildiği ARF Genel Kurul Toplantısı’nda, Genel Sekreter Atığ, Güney Afrika Ulusal Yarışçılık Otoritesi Başkanı Ken Trutter'a bir hediye takdim etti.

ARF Üyesi ülkelerin baş delegelerinin sahneye davet edildiği bayrak töreninin ardından gerçekleştirilen Açılış Töreni’nde ARF Genel Sekreteri Andrew Harding, ARF Başkanı Winfried Engelbrecht-Bresges adına bir konuşma gerçekleştirdi.

4 gün boyunca gerçekleşen 14 konferans oturumunda; yeni teknolojilerin kullanımı, uluslararası at hareketleri, yasadışı bahisle mücadele, yeni yarış konseptlerini keşfetme, yarışseverle ilişkiler, at ve jokey refahını sağlama gibi çeşitli konularda sunum ve konuşmalar gerçekleştirildi.

Konferans oturumlarının ardından ise Kenilworth Hipodromu'nda Asya Yarışçılık Federasyonu adına çim pistte 2000 metrede 3 yaşlı 12 safkanın katılımıyla gerçekleştirilen ARF Koşusu'nu (Grup 1) GOLDEN DUCAT kazandı.

Üye ülkeler arası işbirliği ve ilişkilerin geliştirilerek, yarışçılık ve yetiştiricilik sektörünün ulusal ve küresel boyuttaki sorunlarının çözümüne katkı sağlamak suretiyle geliştirmeyi hedefleyen federasyona Türkiye 1970 yılında üye olmuştur.

İki yılda bir düzenlenen Asya Yarışçılık Konferansı 1973, 1990 ve 2012 yıllarında ülkemizde gerçekleştirilmiştir. Konferansın 39.'su 2022 yılında Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekleştirilecektir.