KIVANÇ isimli safkan'dan Müslüm Çelik kaç gün ceza aldığı belli oldu

Yarış camiasını bir haftadır sosyal medyada meşgul eden Müslüm Çelik ile son metrelerde kazandı diye safkanı tutması kardeşi M.S.Çelik bindiği FAST RUNNER isimli safkanın burun farkıyla  koşuyu kazanması kasıtlı yapılan bir olay olmadığı hatanın olduğunu belirttik,14 gün cezası var dedik ve yarış komiserler kurulu kararı ile 15 gün at binememe cezası verildi.

08.03.2020 tarihinde yapılan 2. koşuda 5 numaralı KIVANÇ isimli atın binicisi Müs. ÇELİK, koşunun son metrelerinde atını doğru teşvik etmeyerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içinde Kurulumuza vermesi istenmişti. Savunmasını 15/03/2020 Pazar günü Kurulumuza vermiştir, ancak savunması yeterli görülmediğinden 15 gün süreyle sanat icrasından men ve 562 TL para cezası verilmiştir.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yarış camiasını bir ilk 4 Safkanın katıldığı KV koşusunda iki safkanın haşa bezi numaraları yanlış konuldu

14 Mart Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda  yapılan 8. koşuda  KV-9 Mersin Barosu Koşusu'nda 3- MARS ve 4- TRİLYA isimli safkanların haşa bezleri tartı mahallinden yanlış alınmış eyerleme Mahallinde safkanlar yanlış eyerlenmiştir. Bu olay ring mahallinde fark edilmiştir.Komiser Kurulu, sorumlular hakkında gerekli soruşturma başlatmıştır.

14.03.2020 tarihinde yapılan 8. koşu öncesi 3 numaralı MARS isimli ve 4 numaralı TRİLYA isimli atların haşa bezleri tartı mahallinden yanlış alınmış ve eyerleme mahallinde atlar yanlış eyerlenmiştir. Bu olay ring mahallinde fark edilmiştir. Doğru haşa numaralı eyerler atlara görevliler nezaretinde yeniden takılıp, atlar ring mahalline sevk edilmiş olup, sorumlular hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.