VICTOR LUDORUM (Shamardal – Antiquities / Kaldounevees)VICTOR LUDORUM (Shamardal – Antiquities / Kaldounevees)

1 Haziran Pazartesi günü Fransa’nın Deauville Hipodromu’nda yılın ilk klasik koşuları, ülkemizdeki karşılığı Erkek ve Dişi Tay Deneme olan G1 Poule d’Essai des Poulains ve G1 Poule d’Essai des Pouliches gerçekleştirildi.

İlk olarak TSİ 16:50’de düzenlenen G1 Poule d’Essai des Poulains’te 3 yaşlı 9 erkek tay start aldı. Son metrelerde iç kulvardan yaptığı atakları neticesinde koşunun favori ismi olan VICTOR LUDORUM (Shamardal – Antiquities / Kaldounevees) jokey Mickael Barzalona ile galibiyete uzandı.

Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda kazanan Victor Ludorum’un ardında ikinciliği son startında rakibini mağlup etme başarısı göstermiş olan THE SUMMIT (Wootton Bassett - Acola / Acatenango) elde ederken, ALSON (Areion – Assisi / Galileo) üçüncü, CELESTIN (Dabirsim – Celesteville / Elusive City) ise dördüncü oldu.

1 Eylül 2019 tarihinde ParisLongchamp ve 14 Eylül günü ise Chantilly’de katıldığı koşuları kazanarak kariyerine başlayan Victor Ludorum, 6 Ekim’de ise G1 Prix Jean-Luc Lagardere’ten de zaferle ayrılıp 3’te 3 ile sezonu noktalamıştı.

Bu yıl 11 Mayıs günü ParisLongchamp’te katıldğı G3 koşuda üçüncü olarak sezona başlayan Victor Ludorum, G1 Poule d’Essai des Poulains zaferi sonrası 5. startında 2. Grup 1 birinciliğini hanesine yazdırırken, toplam galibiyet sayısını da 4’e çıkardı.

Victor Ludorum aynı zamanda antrenör Andre Fabre’nin de Siberian Express (1984), Soviet Star (1987), Vahorimix (2001), Clodovil (2003), Lope De Vega (2010) ve Make Believe (2015) ve Persian King’den (2019) sonra Fransa’da Erkek Tay Deneme’den zaferle ayrılan antrene ettiği 8. isim oldu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DREAM AND DO (Siyouni – Venetias Dream / Librettist)DREAM AND DO (Siyouni – Venetias Dream / Librettist)

3 yaşlı 12 dişi İngiliz tayını bir araya getiren G1 Poule d’Essai des Pouliches’te ise son metrelerde sıkı bir birincilik mücadelesi veren iki taydan Haras Du Logis Saint Germain’e ait olan, Frederic Rossi’nin antrenesindeki DREAM AND DO (Siyouni – Venetias Dream / Librettist) jokey Maxime Guyon idaresinde son sözü söyleyen isim oldu.

Kazanan Dream And Do’nun burun farkla gerisinde SPEAK OF THE DEVIL (Wootton Bassett – Moranda / Indian Rocket) ikinci olurken, MAGEVA (Wootton Bassett – Melilot / Elusive City) üçüncü, TROPBEAU (Showcasing – Frangipanni / Dansili) ise dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak kariyerine geçen yıl Ağustos ayında başlayan Dream And Do, 9 Eylül’de ikinci startında Maiden’a veda ederken akabinde 1 ve 29 Ekim günlerinde Maisons-Laffitte Hipodromu’nda katıldığı biri G3 olmak üzere iki yarışı da kazanıp üst üst 3 birincilikle sezonu noktaladı.

11 Mayıs günü ParisLongchamp’te katıldığı G3 koşuda Tropbeau’nun ardında ikinci olarak 3 yaşlılık sezonuna başlayan Dream And Do, G1 Poule d’Essai des Pouliches zaferiyle birlikte kariyerinin 6. startında 4. birinciliğine ulaştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 DERYAN (Mahabb – Haboob / Akbar) DERYAN (Mahabb – Haboob / Akbar)

Aynı gün Fransa-ParisLongchamp’te Arap atları için sezonun en önemli mücadelelerinden biri olan G1 Coupe D’Europe des Chevaux Arabes de koşuldu. 2000 metre çim pistteki koşuyu sonlardaki etkileyici atakları neticesinde Yas Horse Racing Management’ın sahibi olduğu, Didier Guillemin’in antrene ettiği DERYAN (Mahabb – Haboob / Akbar) jokeyi Ioritz Mendizabal idaresinde kazanmayı başardı.

İlk G1 zaferine ulaşan 5 yaşındaki DERYAN, bu galibiyetle birlikte 10. startında 4. birinciliğini de hanesine yazdırmış oldu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FEARLESS KING (Kingman – Astrelle / Makfi)FEARLESS KING (Kingman – Astrelle / Makfi)

Haziran ayının ilk gününde, Almanya’nın Köln Hipodromu’nda da klasik koşu heyecanı yaşandı. 3 yaşlı 7 tayın start aldığı ve ülkemizdeki karşılığı Erkek Tay Deneme olan G2  Mehl-Mülhens-Rennen’i bu yıl Stall Salzburg’un sahibi olduğu, Sarah Steinberg’in antrenesindeki FEARLESS KING (Kingman – Astrelle / Makfi) jokeyi Rene Piechulek idaresinde koşunun favori ismi Rubaiyat’ın önünde kazanmayı başardı.

28 Temmuz 2019 tarihinde Münih’te katıldığı koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Fearless King, akabinde Ağustos ayının son gününde Baden-Baden’da start aldığı G3 koşuda 6. oldu. Bu yıl ilk kez 10 Mayıs günü Hoppegarten’da G3 koşu için piste çıkan ve 3. olan Fearless King, G2 Mehl-Mülhens-Rennen zaferiyle birlikte kariyerinin 4. startında 2. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.