ÇARŞAMBA İstanbul 4.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 1

1 numaraya kayıtlı BRAVE COLLEEN isimli atın jokeyi Ali KAÇMAZ, koşu sonrası yarışlarla ilgili yer ve tesislerin (tartı Mahalli) düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı INDIAN DADY isimli atın jokeyi Tolga YILDIZ, koşu sonrası yarışlarla ilgili yer ve tesislerin (tartı Mahalli) düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 ( yedi ) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

KOŞU 2

13 numaraya kayıtlı olarak koşan NEXIA isimli atın antrenörü Mülayim ANAT, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet vermesinden dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 3

3 numaraya kayıtlı BABA ARON isimli at start makinesine geç giriş yapması ve suçunun tekerrür etmesinden dolayı At Yarışları Yönetmeliğinin 9.maddesinin (j) bendi uyarınca 15 (on beş) güne kadar süreyle koşulara katılmaktan yasaklanmış ayrıca antrenörü Mehmet AKBULUT, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapıp startın gecikmesine sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan MY BRAYD isimli atın antrenörü Aydın ALÇİÇEK, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet vermesinden dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan LADY KARA isimli atın jokeyi Ali KAÇMAZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU 11

2 numaraya kayıtlı BÖRÜTİGİN isimli atın antrenörü Tarkan ŞİT, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet vermesinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili savunma istemi kendisine tebliğ edilip savunması alındıktan sonra kurulumuzca karar verilecektir.

ÇARŞAMBA Elazığ 2.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 1

10.06.2020 tarihinde yapılan yarışlarda, 4. koşuda 1 numaralı BALIKÇI FAİK adlı at start mahalline götürülürken kör gözlük takılarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket edilmiştir. Atın antrenörü Veli ÇİZİK Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. maddesinin (a,b-1) bentleri gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası verilmiştir.

15 numaraya kayıtlı ALTIN TOZU isimli at, starta girişte aşırı direnç göstererek yarışın gecikmesine sebep olduğundan dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna uyanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 9/j maddesi uyarınca; eğitilinceye kadar 15 (onbeş) gün süre ile koşulardan men cezası verilmiştir. Ayrıca bu atın antrenörü Cebrail LAÇO atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. Maddesinin (a) fıkrası gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

3 numaralı CEFAKEŞ adlı at koşunun son düzlüğünde sakatlanarak yarışı bırakmıştır. Yapılan muayenede topallık tespit edilmiştir

KOŞU 2

6 numaraya kayıtlı BROKOLİ isimli at, starta girişte aşırı direnç göstererek yarışın gecikmesine sebep olduğundan dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna uyanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 9/j maddesi uyarınca; eğitilinceye kadar 15 (onbeş) gün süre ile koşulardan men cezası verilmiştir. Ayrıca bu atın antrenörü Mehmet Kazım ÇİZİK konu ile ilgili olarak ifadeye çağrılmış olup, ifadesi alındıktan sonra gerekli işlem yapılacaktır.

KOŞU 3

5 numaraya kayıtlı FULDEN isimli at, starta girişte aşırı direnç göstererek yarışın gecikmesine sebep olduğundan dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna uyanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 9/j maddesi uyarınca; eğitilinceye kadar 15 (onbeş) gün süre ile koşulardan men cezası verilmiştir. Ayrıca bu atın antrenörü Muhammet KARALI konu ile ilgili olarak ifadeye çağrılmış olup, ifadesi alındıktan sonra gerekli işlem yapılacaktır.

KOŞU 4

1 numaralı AKKUŞ FIRTINASI adlı at koşunun son düzlüğünde sakatlanarak yarışı bırakmıştır. Yapılan muayenede topallık tespit edilmiştir. 6 numaraya kayıtlı ERAY BABA adlı at müşahede yerine geç getirilerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket edildiğinden atın antrenörü Veli ÇİZİK Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun

4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. maddesinin (a) bendi gereğince İHTAR cezası verilmiştir

KOŞU 6

1 numaralı BALIKÇI FAİK adlı atın binicisi Menderes AVŞAR start çıkışında hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir. 13 numaralı DOLCE MOYE adlı atın binicisi Burhan SARIDAL start çıkışında hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

1 numaralı BALIKÇI FAİK ve 10 numaralı WHITE LEGEND adlı atlar start mahalline götürülürken kör gözlük takılarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket edilmiştir. Konu ile ilgil olarak antrenör Muhammet KARALI ifadeye çağrılmış olup, ifadesi alındıktan sonra gerekli işlem yapılacaktır. 9 numaralı SONERİM adlı at start mahalline götürülürken kör gözlük takılarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket edilmiştir. Atın antrenörü Murat KILINÇ Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. maddesinin (a,b-1) bentleri gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU 7

16 numaraya kayıtlı LET ME PASS isimli at, starta girişte aşırı direnç göstererek yarışın gecikmesine sebep olduğundan dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna uyanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 9/j maddesi uyarınca; eğitilinceye kadar 15 (onbeş) gün süre ile koşulardan men cezası verilmiştir. Ayrıca bu atın antrenörü Kemal ÖZTÜRK atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. Maddesinin (a) fıkrası gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

9 numaralı EĞİL ATEŞİ adlı at start mahalline götürülürken kör gözlük takılarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket edilmiştir. Atın antrenörü F. Emir AKIL Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. maddesinin (a,b-1) bentleri gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası verilmiştir.

15 numaralı SAKARBAŞI adlı at start mahalline götürülürken kör gözlük takılarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket edilmiştir. Atın antrenörü Abdulkadir GÜRGÖZE Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117. maddesinin (a,b-1) bentleri gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası verilmiştir.