Starttan 3 boy geçti, virajı 12.durumda döndü 62 kiloyla kazandı

16 Haziran Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda günün 3.Koşusu’nda; (1) ARSLANDİKENİ, 3 boy starttan tereddütlü çıkış yaparak bekleme yarışı yapan safkan, son virajı 12.durumda savuralarak döndü. Son 500’de sprinte kalkacağı anda önünde iki safkan sprint kulvarını daraltınca binicisi atını tutarak 2 safkanın dışına alması zaman kaybederek son 300’ü 12. durumda geçti. Müthiş sprinti ve 62 kilosu ile rakiplerini son 100’de yakalayarak 5 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, fotoya canlı girişi, 1,26,98’lik derecesi ve son 800’ü 0,53,36 olması ile ilk yarışında bu formuyla bir üst grupta bile başarılı olur.

HEYRAN, favori girdiği yarışı neden 6.bitirdi

16 Haziran Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda günün 4.Koşusu’nda; (8) HEYRAN, AGF’de % 33 (1) olan olması start çıkışında tereddüt yaşayarak 6 boy geç yarışa başlayarak yarışa adapte olamayan tay, dışları dolaşması keskin virajı 3 atın dışından dönerek rakiplerinden daha fazla mesafe koşması ile kendi halinde boşlukta yarışı 6.bitirirken, ilk yarışında çok daha farklı koşacak olup bu yarışında yapmış olduğu derece ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın, çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

ÖZÜMCAN, ilk yarışında adeta Maiden’dan çıkacağım dedi

16 Haziran Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda günün 8.Koşusu’nda; (9) ÖZÜMCAN, 10.starttan çıkmasına rağmen iyi bir start çıkışı yapamayıp grup içinde içerisinde gitmesi tercih etmedi. Dış kulvarları dolaşmayı tercih ederek karşı düzlükte önündeki safkanın bir anda kulvarına girmesi binicisi atını tutarak onun dışına alması son virajı 3 atın dışından döndü. 5 atın gireceği alan olması son virajı savuralarak dış kulvardan dönmesi rakiplerinden oldukça fazla mesafe koşmasına rağmen son 400’den yapmış olduğu güzel sprinti ile yarışı yarım boy farkla 2.bitirirken, o gelişi ile 30 metre daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Yarış içerisinde rakiplerinden oldukça fazla mesafe koşan safkan, 1,18,31’lik derecesi ile aynı gün Şartlı-1 koşuyu kazanan Çakmak’ın 1,18,51 ve İlhan Perisi’nin 1,18,52’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

BLACK POWER, neden koşacağı ilk yarışına yeşil ışık yaktı

16 Haziran Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda günün 2.Koşusu’nda; (8) BLACK POWER, ön tarafta Yuda Benhur ile 1600 startından itibaren son 150’ye kadar lidirlik mücadelesine giriimesi sonucu son 150’den sonra dama deyip birbirlerini temizleyerek yarışı 3.bitirirken, ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.