TJK  tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere Türkiye’ye gelen Authorized’ın Avrupa’daki temsilcilerinden SANTIAGO (Authorized – Wadyhatta / Cape Cross) İrlanda’nın en önemli yarışlarının başında gelen 2020 yılı G1 Irish Derby’i kazanarak çok önemli bir başarıya imza attı ve aygırımızın Grup 1 koşu galibi 6. yavrusu oldu.

2020 yılı Irish Derby’i izlemek için tıklayınız.

27 Haziran Cumartesi günü Curragh Hipodromunda gerçekleştirilen 2400 metre çim pistteki G1 Irish Derby’i jokeyi Seamie Heffernan idaresinde kazanan Santiago, kariyerinin 5. startında üst üste ve toplamda 3. birinciliğine imza atmış oldu.

Aidan O’Brien’ın antrene ettiği 4 safkanın ilk 4 sırayı elde ettiği Irish Derby’de ikincilik TIGER MOTH’un (Galileo – Lesson In Humility / Mujadil) olurken, DAWN PETROL (Galileo – Gwynn / Darshaan) ve ORDER OF AUSTRALIA (Australia – Senta’s Dream / Danehill) tabelanın diğer sıralarını paylaşan isimler oldular.

Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Authorized temsilcisi Santiago, kariyerine geçen yıl Temmuz ve Ağustos aylarında İrlanda’nın Leopardstown ve Galway Hipodromlarında katıldığı 1400 metre mesafeli koşularda ikinci olarak başladı. 12 Eylül 2019 günü Listowel’da start aldığı 1600 metre çim pistteki koşuyu kazanarak Maiden’a veda eden safkan, 19 Haziran günü Royal Ascot festivali kapsamında 281 gün aradan sonra katıldığı 2800 metre mesafedeki G2 Queen’s Vase’i kazanma başarısı göstermişti.

null

Authorized temsilcisi Santiago ile birlikte 14. Irish Derby zaferine ulaşan usta antrenör Aidan O’Brien koşu sonrası yapmış olduğu açıklamada: “Santiago muhteşem bir at. Royal Ascot’taki galibiyetinden yalnızca 8 gün sonra gelip İrlanda Derbisi’ni kazanmak inanılmaz.” dedi.

Jokey Seamie Heffernan yaptığı açıklamada; “2800 metreden dönüp 2400’de koşmak Santiago için ideal oldu. Gerçekten çok iyi bir at. Koşmak ve kazanmak istiyor.” yorumunu yaparken, Coolmore Ekürisi ortaklarından MV Magnier ise: “Irish Derby, İrlanda Yarışçılığının zirvesidir. Aygır üreten ve tarih boyunca birçok şampiyon safkanın kazandığı bir yarıştır.” şeklinde konuştu.

Epsom Derby galibi Authorized’ın ilk klasik koşu galibi yavrusu olan Santiago için bir sonraki muhtemel hedefin 12 Eylül’de koşulacak olan İngiltere’deki yılın son klasik yarışı G1 St. Leger Stakes olması bekleniyor.

Authorized temsilcisi Santiago’nun Irish Derby zaferi sonrası sosyal medyada ve dünyanın önemli yarış yayın organlarında aygırımız Authorized’ın başarısına ve Türkiye’de bulunduğu bilgisine de yer verildi.