5 Ağustos Çarşamba günü Elazığ Hipodromu'nda yapılan 8. koşuda  son 300 den sonra  koşunun liderliğini yapan BUĞRAHAN(7)  binicisi Mehmet Taşkaya  son 50 dışından gelen JOKERTUMBUL isimli safkanın yanına açılarak foul yaparak baş farkıyla koşuyu kazanmasına rağmen koşuya pretesto çekilip sıralama 7.13.10.11.1.6 sıralaması 13.7.10.11.1.6 şeklinde  değiştirilmiştir.Komiserler kurulu Kararı doğrudur.

Komiserler kurulu Kararı

11 numaraya kayıtlı olarak koşan SOKAK KRALI isimli atın jokeyi Caner TEPE, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

13 numaraya kayıtlı JOKERTUMBUL adlı atın ilgilileri atlarının önünü kestiği gerekçesiyle, 7 numaralı BUĞRAHAN adlı ata protesto çekmişlerdir. Protesto kurulumuz tarafından incelenmiş ve haklı görülerek kabul edilmiştir. 7-13-10-11-1-6 şeklindeki sıralama 13-7-10-11-1-6 şeklinde değiştirilmiştir.

7 numarada kayıtlı BUĞRAHAN isimli atın Binicisi Mehmet TAŞKAYA, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici Mehmet TAŞKAYA, ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini beyan etmiştir.