7 Aralık Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 3.Koşu'da 1 startan çıkan SNOW GIRL isimli safkan sol tarafa direk sapması binicis attan atlayarak bir sağlık problemi yoktur. Yarışın 1000 metre startı geçilirken MY QUEEN LOVE isimli safkana binen M.Hamedi arka grubu başını çevirip kontrol edip bir anda barıyer dibinde kendi kulvarında giden HAKEEMOĞLU'nun kulvarına girdi. Binicisi F.Yüksel olayı anında fark edip atını tutarak safkanın ön ayaklarının MY QUEEN LOVE'nin arka ayaklarına takılmasını engelledi. HAKEEMOĞLU önündeki safkanın biraz dışına çıkmak istedi. Hişman Çizik buna THE LAST LION izin vermedi. İki safkan son 800'e kadar yaklaşik 150 metre birbirlerine tampon yaparak devamlı çarpıştılar. Yarış içerisinde yıkılma tehlikesi atlattılar HAKEEMOĞLU ve THE LAST LION bu çarpışmalardan etkilendi. İki araba birbiri ile yarışırken yol vermemek yan yana nasıl çarpışıp ikiside hasar görüyorsa atlarda da aynı olay olur. İkiside 3 yaşlı İngiliz atları bu atlara emek veren ilgililerine yazık değil mi sizin birbirinizin egosu yüzünden Komiserler kurulu 3 ihtar iki 562 TL ceza vermiş bize göre de bu üç jokeye safkanlara koşu içinde tehlikeli birbirlerine tempon yapmaktan bu olaya sebebiyet veren jokey dahil 15 gün at binmeme cezası almaları gerekir 

KOMİSERLER KURURU KARARI 

3 numaraya kayıtlı THE LAST LION isimli atın binici Hışman ÇİZİK' in Karşı düzlükte yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendi uyarınca ihtar ve 562 TL cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı HAKEEMOĞLU isimli atın binici Furkan YÜKSEL'in Karşı düzlükte yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı MY QUEEN LOVE isimli atın binici Metin HAMEDİ' nin Karşı düzlükte yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendi uyarınca ihtar ve 562 TL cezası ile cezalandırılmıştır.