2 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 1200 metre kum pist maiden yarışında 11 safkanın katıldığı koşuda startla birlikte çıkışında safkanlar AKORDIYON gibi çıkması ve cezanın merkezi Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılması üç apranti ihtar para cezası biride 5 gün at binmeme cezası aldılar

6.Koşuda, 3 numaralı DİLDE isimli atın binicisi Mustafa IŞIK, start çıkışı sonrasında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden 5 ( beş ) gün süreyle sanat icrasından men ve 613 TL para cezası verilmiştir. 

5 numaralı KUTUPYILDIZI isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, start çıkışı sonrasında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 613 TL para cezası verilmiştir.

10 numaralı TATLI ÜÇAR isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, start çıkışı sonrasında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 613 TL para cezası verilmiştir.