DENSO, emin adımlarla çıtayı yükseltmeye devam ediyor olup 2 Yaşlı İngiliz tay Maiden Analizi yapıldı 

 

8 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. Startla birlikte liderliği BAWIKALIN OĞLU alıp koşuyu forse etti. MYSTIC POWER ikinci, DENSO üçüncü durumda koşuyu takip etti. Son viraj dönülürken, grubun içinde en kolay rahat görülen tay DENSO oldu. Son 300’de koşunun liderliğini yapan BAWIKALIN OĞLU, önünde MYSTIC POWER’in gezinmesi DENSO’nun binicisi S.Boyraz bir anda ön tarafa gelip liderliği alarak fazla da zorlanmadan 3 boy farkla 1,18,64’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. Hayatının ilk çim pist yarışını Ankara’da 2.bitiren tay, 28 gün sonra zorlanmadan kazanmasıyla üstüne koyarak emin adımlarla yoluna devam ederken, kaliteli güçlü bir safkan olup ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. MYSTIC POWER, son 300’den sonra trafik sorunları yaşayan tay, zaman kaybederek son 100’de bariyer dibinden yapmış olduğu güzel sprinti ile yarışı 2.bitirirken, fotoya canlı girişi ve 1,19,04’lik derecesi olup son 800: 0,47,88 oldu. Ankara çim pistindeki ilk yarışında 4.olan tay, bu kez ikinci olması ile ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyiniz.

2 Yaşında İngiliz tayı 27 günde üç ayrı hipodromda üç ayrı jokey ve aksesuar değiştirerek sonunda Maiden’dan çıktı

7 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. Koşunun liderliğini GRAY PIRATE aldı. Rakiplerini yanına yaklaştırmadan beyaz bayrak ayna yaparak 1,13,79’luk derecesi ve jokeyi Akın Sözen ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,48,20 oldu. Hayatının ilk yarışını 10 Haziran Ankara çim pistinde koşan tay, koşuyu M.Baydan ile üçüncü bitirdi. KG aksesuarı ile koştu. 22 Haziran günü Adana’da 1200 çim pistte start alan tay, Müslüm Çelik ile ikinci oldu. Bu yarışında KGDB ile start almış. Bugün start aldığı İstanbul çim pistinde ise sadece DB takılarak jokeyi A.Sözen ile beyaz bayrak ayna yaparak koşunun ilk temposu 400/0,25,63 – 600/0,37,32 – 800/0,48,86 – 1000/1,00,81 oldu. İlk yarışında ihmal edilmemelidir. SUSKUNPRENS, startla beraber liderliği GRAY PIRATE alarak beyaz bayrak ayna yapıp koşuyu kazanırken, bariyer dibinden koşuyu üçüncü durumda takip edip son 100’den sonra birincinin belli olması ile dışındaki ENTERDONAT bu metrelerde ikinci olması başa baş mücadeleden burun farkıyla koşuyu 1,14,17’lik derecesi ve M.Hamedi ile 2.bitirdi. İstanbul sentetik pistteki ilk yarışını 8.bitiren tay, ikinci ilk çim pist yarışında KG ilave edilmesi ile ilk Maiden yarışında kazanacak güce bulmaya başladı görüldü. ENTERDONAT, son 100’den sonra GRAY PIRATE birinciliği garantilemesiyle ikincilik ve üçüncülük mücadelesinde dışta olmasına rağmen içindeki SUSKUN PRENS’e ikinciliği verip 1,14,18’lik derecesi ve A.Çelik ile koşuyu 3.bitirdi. Hayatının ilk yarışında Elazığ pistinde 2.olan tay, İstanbul çim pistindeki ilk yarışında ikinci olurken, bu koşusunda yakın arayla yarışı 3.bitirmesine rağmen sürekli üzerine koyduğu form durumu ile ilk Maiden yarışında ENTERDONAT’ı sakın ihmal etmeyin.

YEK TO RENK, orta ve uzun mesafelerde artık kazanmak için yeşil ışık yaktı

6 Temmuz Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 15 tay katılım gösterdi. Bekleme yarışı yapan LA BREZZA, son virajı kolay tempoda iç kulvara yakın orta kulvardan 4.durumda girdi. Son 30’de bariyer dibinden sprinte kalkıp iki atın arasından çıkacak pozisyon yarıtılmasıyla bunu iyi değerlendirip girip çıkması bir olmasıyla koşuyu 1,12,13’lük derecesi ve jokeyi G.Kocakaya ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,46,48 oldu. İlk yarışında ihmal edilmemeli. Hayatının ilk yarışında sentetik pistte 7.olduktan sonra geriye alınıp dört ay aranın ardından ilk çim pist yarışında dördüncü ikincisinde ise 6.olup son 3 yarışında S.Boyraz bindikten sonra bu kez Gökhan Kocakaya ile start alan LA BREZZA, kısa sprint yaparak özellikle kısa ve orta mesafeli koşularda safkanı tercih edip ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemeli. YEK TO RENK, safkan Ankara, Adana ve Diyarbakır pistlerinde start alıp Maiden’dan çıkamamasına rağmen bu koşusunda mesafenin kısa olmasından dolayı yarışa adapte olamayarak binicisinin teşvikleri ile son virajı bariyere yakın 10.durumda giren safkan, zaman kaybetmemek için bariyere yakın orta kulvardan sprintiyle son 100’de dikkat çekip burun farkıyla koşuyu 3.bitirirken, bir aksiyon daha olsa yarışı 2.bitirebilirdi. Orta ve uzun mesafe koşacağı ilk yarışında Maiden değil başka bir koşularda da olabilir kesinlikle ihmal etmeyin.

SİNESİPSE, KG çıkarılınca özgürlüğüne kavuştu, ilk Maiden yarışını artık kazanır

6 Temmuz Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 15 tay katılım gösterdi. Start verildiği anda şahlanan KING ACTOR, start içerisinde yıkıldı. Koşuya 14 safkan başladı. Yarışın liderliğini VALUE CHAIN aldı. Dışında SİNESİPSE şekilnde son viraj dönüldü. Son 800’de bariyer dibinden jokeyinin kontrolünde 8.durumda VALLEY OF FLOWERS gitti. Son virajı orta kulvardan 5.durumda döndü. Son 300’de trafik sorunu yaşamadan safkanların dışına kolay tempoda çıktı. SİNESİPSE, bu metrelerde VALUE CHAIN’den liderliği almasına rağmen son 100’den sonra dışından daha sermayeli VALLEY OF FLOWERS gelerek zorlanmadan liderliği alıp 1,11,72’lik derecesi ve jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanma başarısını gösterirken, 1,11,00 civarında koşabilecek safkanın sınırı son 800: 0,45,48 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan LA BREZZA’nın 1,12,13’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması yaptı Ankara çim pistinde hayatında iki yarış koşarak ikisinde de ikinci olup bu yarışını kazanma başarısını gösterirken, ilk üç yarışında da ayrı jokeyler safkana bindi. Güzel formu ile ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. SİNESİPSE, biraz erken ön tarafa gelmesine rağmen temposunu fazla bozmadan 1,11,97’lik derecesi ile koşuyu ikinci bitirirken, Aynı gün diğer Maiden’i kazanan LA BREZZA’nın 1,12,13’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması yapması ile ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. Hayatında 6 kez start alan safkan, bir kez dördüncü oldu. Bu yarışında safkandan KG çıkarılınca safkan müthiş bir yarış çıkartarak 2.olurken, ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyin.

DIGA ME, ilk Maiden yarışını kazanacak güçte olduğu görüldü

5 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 7.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini UP DATE aldı. İkinci durumda DIGA ME, üçüncü bariyer dibinde SABİNE olması son viraja kadar kolay tempoda gelen UP DATE, son viraj dönüldükten sonra binicisinin teşviklerine tam cevap veremeyip dama dedi Son 300’den sonra iç kulvarda DIGA ME, dışında SABİNE birincilik mücadelesi başladı. Fotoya kadar başa baş süren mücadede koşuyu SABİNE, jokeyi T.Alıcı ve 1,15,00’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan MOMENT OF DESTINY’nin 1,15,06’lık derecesinden daha i yi bir derece yapması ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemeli. DIGA ME, yol boyu UP DATE’yi kovalayan tay, son 300’de liderliği aldığı anda bu kez de dışından SABİNE gelmesi fotoya kadar başa baş süren mücadeleden baş farkıyla yarışı 1,15,02’lik derecesi ile 2.bitirirken, Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan MOMENT OF DESTINY’nin 1,15,06’lık derecesinden daha i yi bir derece yapması ile ilk Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

MOMENT OF DESTINTY, yarış koştukta üstüne koyarak gireceğini bu koşusunda işaretlerini verdi

5 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 3.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini SULTAN CELİM aldı. BELLA BONITA ikinci bariyer dibide kolay tempoda MOMENT OF DESTINY üçüncü durumda gitti. Son viraj dönüldükten sonra önü açılan MOMENT OF DESTINY, koşunun liderliğini yapan SULTAN CELİM’in dışına son 400’de gelerek son 50’ye kadar başa baş mücadelesi yaparak liderliği MOMENT OF DESTINY alıp yarım boy farkla ve 1,11,06’lık derecesi ile jokeyi M.Çiçek’le kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,49,28 oldu. Fotoya canlı girişi ile ilk yarışında dikkat diyoruz. SULTAN CELİM, koşuyu önde kabullenen tay, son 50’de liderliği verip yarışı 2.bitirirken, ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır. DESIRE FOR VICTORY, son 100’den sonra yapmış olduğu canlı atağı ile yarışı 3.bitirirken, fotoya koşuyu 2.bitiren SULTAN CELİM’den çok daha canlı girmesi ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

4 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Startla birlikte liderliği bariyer dibinden alan KUMANTAY, son virajı da 1 boy farkla kolay döndü. Son 400’den sonra farkı 2 boya çıkartırken, iki atın arasından çıkan ZEYNO isimli tay KUMAN TAY’ın sprintike kalktı. İlk 400/27,91 – 600/0,41,01 – 800/0,54,03 ile geçildi. Son 300’den sonra KUMAN TAY, dışından gelen ZEYNO’nun atağına direnip 1000/1,07,24 ile geçilerek koşuyu yarım boy farkla, 1,21,26’lık derecesi ve Vedat Abiş ile kazanma başarısını gösterirken, son 800/0,53,37 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan HALAY’ın 1,21,41’lik derecesinden daha iyi bir deree yaptı. Ankara çim ve kum pistte ilk iki yarışında ilk beşe giremeyen tay, sentetik pistte haya bulup güzel derece ile kazanması ile sentetik pistteki ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemeli. ZEYNO, bekleme yarışı yaparak son virajı dördüncü durumda dönerken, son 400’den sonra iki atın arasından çıkarak trafik sorunu yaşamadan binicisinin gayretlerine rağmen yarım boy farkla 1,21,34’lük derecesi ve jokeyi Gökhan Kocakaya ile ikinci olurken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan HALAY’ın 1,21,41’lik derecesinden daha iyi bir deree yaptı. İstanbul sentetik pistteki ilk yarışında üçüncü, ikinci yarışında ise ikinci bu koşusunda da ikinci olması ile ilk Maiden yarışında kazanacak güçte olduğu görülmüştür.

4 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Koşuyu ön tarafta DUDAK BÜKEN forsa etti. Bariyer dibinden son virajı kolay tempoda dönen HALAY, yarışı önde kabullenen DUDAK BÜKEN’in dışından gelen tay, liderliği de alarak farkı her geçen metre açıp 4,5 boy önde jokeyi Mehmet Kaya ile 4,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,90 oldu. İstanbul sentetik pistteki ilk yarışında koşuyu 11.bitiren HALAY, bu ikinci yarışında 4,5 boy fark ile kazanma başarısını gösterirken, sınıf atlamış olup gibi koşup ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. EFSUNLU KIZ, iyi bir start çıkışı yaparak Ahmet Çelik ile beklemeyi tercihleyen tay, koşunun ilk 200/15,10 ile geçilmesi ile koşunu bu metrelerde 8.likle takip etti. Yarış son 600’Den sonra süratlenmesiyle koşuyu birinci ve ikinci bitiren safkanlarla arasında 8 oy fark olmasına rağmen son 300’de safkanların dışına 7.durumda çıksa da farkın 8 boy olması koşunun da son 600’den sonra süratlenmesiyle Atı alan Üsküdar’ı geçti. İlk ikinin belli olması ile Ahmet Çelik, 3,, 4.ve 5.için fazla tayı üzmeyerek kendi halinde son 50 metrede teşviklerle koşuyu yakın arayla 5.bitirdi. İlk yarışında çim pistte üçüncü olan tay, tay sentetik pistte 5.oldu diye sakın algılanmasın, Ahmet Çelik bu koşuda biraz koksan koştu diyelim. İlk yarışında sentetik ve çim pistte kihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.