4+ yaşlı safkan Arap atları için Ankara yarış sezonunun en önemli mücadelelerinden biri olan 2100 kum pistte yapılan Gr-1 Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu, 10 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda gerçekleşti. Saat 17.00’de startı verilen bu randevuya, 5 safkan katılım gösterdi. AKYAKA, bekleme yarışı yaparak OĞUZBOYLU’nu koşu içerisinde kollayınca CEVHER’e milli piyangodan büyük ikramiye çıkmış oldu. CEVHER, 1600 startı geçilirden liderliği alıp kimse rahatsız etmemesi son virajdan sonra güle oynaya Özcan Yıldırım ile kazandı. Koşu bitiminden sonra CEVHER’de sol ayağında hafif topallık olsa da çimde ve kum pistte yarıştan sonra bazen oluyor ama kısa sürede tedavi ile geçiyor. CEVHER’in kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Başarılı Arap safkanlarının start aldığı 2021 yılı Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu (G1 / DHT), 10 koşulu programın 7. mücadelesi olarak gerçekleşti. Tamamı erkek 5 safkan Arap atının yer aldığı bu önemli mücadeleyi, beyaz bayrak ayna yaparak; Hülya Şimşek'in sahibesi olduğu Cevher (Bilgin - Mahsuse 45 / Albatur) kazandı. Jokeyi Özcan Yıldırım ile piste çıkan başarılı safkan, İsmet Akkılıç tarafından antrene edilmektedir. Yarış yaşamının ilk G1 koşusunu kazanmayı başaran Cevher, kariyerinin 15. birinciliğine Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu ile ulaştı.

Kum pistte 2100 metre mesafede düzenlenen yarışın ikinciliğini, Gökhan Kocakaya idaresindeki Kardeşcan (Turbo - Bedel 2 / Tunca) elde ederken, geçtiğimiz yıl bu koşuyu kazanmayı başaran Oğuzboylu (Anka - Betül / Antepli) Halis Karataş ile üçüncü, Hışman Çizik ile sezonun bu önemli randevusunda boy gösteren Mega Star (Turbo - Hekim / Druid) dördüncü ve son olarak Akyaka (Özgünhan - Belgitay / Altaha) Ahmet Çelik ile beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Kazanan safkan Cevher için bitiriş derecesi 2.32.15 olurken, farklar ise 3 Boy - 3,5 Boy - 8 Boy - 3 Boy olarak kayıtlara geçti.

Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Sıtkı Şimşek'e kupasını, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Mehmet Hadi Tunç verdi.

Safkanın antrenörü İsmet Akkılıç'a da plaketini  Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Mehmet Hadi Tunç verirken, Cevher isimli safkanın jokeyi Özcan Yıldırım ise plaketini Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge'den aldı.

Törene, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim de katıldı.