16 Temmuz Cuma günü, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey adına düzenlenen G2 koşu saat 17.00'de gerçekleştirildi. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarını bir araya getiren bu önemli mücadele, 1400 metre mesafede Osmangazi Hipodromu'nun çim pistinde koşuldu.

16 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda G2 Osmangazi Koşusu'na 8 Safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini ARDAŞAH ve NESTOR almak isteyip ARDAŞAH koşunun liderliğini aldı. AVUKAT ikinci ve LUMINESCENCE üçüncü sırasıyla tempo yüksek olarak gitti. Arka grupta safkanlar birbirlerini bekleyerek son viraja gelindi. Bariyer dibinden NESTOR üçüncü, 265 gün sonra start alan şampiyon CALL TO VICTORY dördüncü durumda son viraj dönüldü. Son 400'den sonra koşunun liderliğini yapan ARDAŞAH'ın içinden NESTOR daha sermayeli gelip dışından CALL TO VICTORY gelmeye başladı. Son 300'de NESTOR, bariyer dibinden liderliğini alıp 1.5 boy farkla ve 1.21.40'lık derecesi jokeyi Gökhan Gökçe ile kazanma başarısı gösterirken son 800:0.46.12 oldu. Bekleme yarışı yapan SUN TIME'ni son 100'de safkanların dışından 5.durumda olmasına rağmen müthiş sprintı ile yarışı 2. bitirirken fotoya kazanan safkandan daha canlı girmesi 1.21.60 derecesi jokeyi F.Yüksel ile bütünleşerek hayatında ilk kez G koşusu koşan safkan, Bursa pısttinde ilk kez koşması G2 koşusunda başarı elde etmesi ilk kez Istanbul 1600 metre çim pistte 1.35.17 kazanma başarısı gösterirken F.Yüksel şuan safkana en uygun jokey durumunda. ARDAŞAH, koşu içinde seri atlar olması nefes aldırmayarak koşuyu üçüncü bitirdi. CALL TO VICTORY, 265 gündür koşmadı sakatlanarak tedaviye başlandı. Son 100'e kadar iyi geldi. Ahmet Çelik, uyarıcı kırbaçları kullandı safkan nefes yönünden zorlandı. Bir sonraki yarışında çok daha farklı koşacaktır. Bu koşusunu ölçü almayın. HEROES, bir ara son 200'den sonra iç kulvardan yapmış olduğu güzel sprintı ile ilk üçe girecek gibi görünüp yakın aralarla koşuyu béşinci bitirmesi 1.22.11 derecesi ile ilk yarışında bir alt grupta kesinlikle ihmal etmeyin. At Sahibi Arif KurtelCALL TO VICTORY tedavi görecek Temmuz ayında koşacak dedi safkanda koştu. Kore halinde safkan için yarış hayatı bitti diyenler Pazartesi günü bakalım ne diyecekler.

2021 yılı Osmangazi Koşusu'na jokeyi Gökhan Gökçe ile katılım gösteren, Alara Bakır'ın sahibi olduğu Nestor (Lion Heart - Loves Time / Mountain Cat) 1.21.40'lık dereceyle pistten zaferle ayrıldı. Ahmet Bakır yetiştirmesi, Kerem Baltacı'nın antrene ettiği 6 yaşındaki al erkek safkanın bu galibiyeti kariyerinin ikinci Grup koşu zaferi olarak kayıtlara geçerken, toplamdaki yirminci birinciliği oldu.

Birbirinden iddialı safkanların start aldığı bu mücadelede Furkan Yüksel idaresindeki Sun Time (Luxor - Glowing Sun / Strike The Gold) ikinci olurken, Ardaşah (Perfecto - Jet Set / Marlin) jokeyi Özcan Yıldırım ile üçüncü olarak koşuyu tamamladı. Ahmet Çelik ile start alan Call To Victory (Victory Gallop - Serap Gelin / Mountain Cat) dördüncü sırada yer alırken, Heroes (Rockmaster - Kösem Sultan / Sri Pekan) jokeyi Onur Öztürk idaresinde beşinci oldu. Koşuda farklar da 1,5 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim'e kupasını Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler verdi.