13 Ağustos Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 4.Koşuda ALİBEY isimli safkan ile koşuyu beşinci bitiren Akın Sözen 2000 kg fazla kilo ile bitmesinden dolayı yasal süre hakkını kullanacaktır.

Komiserler Kurulu Raporu

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ALİBEY isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, koşu sonrasında yapılan ikinci tartı neticesinde 2000 (iki bin) gram fazla çıkması nedeniyle tartı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ALİBEY isimli atın antrenörü Osman ÖZPUYLAT, koşu sonrasında yapılan ikinci tartı neticesinde atının binicisinin 2000 (iki bin) gram fazla çıkması nedeniyle tartı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 15 (on beş) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1226 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.