24 NİSAN ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 2100Sent.

AĞDAŞLI: Önde yarışı forse eden safkan viraj dönüldüğünde üstünlüğünü sürdürüp dışındaki Kadife Kale'ye karşı gelerek beyak bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

KADİFE KALE: Düzlüğü 6.dönerek bekleme yapan safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp Ağdaşlı'nın dışından güçlü gelerek yarım boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında değerlendiriniz.

GÜZEL GÜNLER: Bekleme yapan safkan son 100'de dış kulvardan Sufle ile birbirlerini sürükleyerek güçlü sprint ile gelip 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

SUFLE: Orta kulvardan son 100'de dışındaki Güzel Günler ile birbirlerini sürükleyerek yaptığı güçlü sprinti ile yakın ara 5.olan safkanı ilk yarışında dikkate almanızı öneririz.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (SATIŞ-2) 1200Sent.

BEDESTAN: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar taşıyıp Rabatto'nun tüm ataklarına fotoya kadar direnerek kazanan safkan 1.11.08 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

RABATTO: Öndeki Bedestan'ı kovalayan safkanın düzlüğe çıkıldıktan sonra orta kulvardan yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmeyip 2.olurken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 2000Sent.

BORREGO: Son düzlüğü 3.dönen safkan 400'de iç kulvardan orta kulvara açılarak ataklarına başlayıp 300 geçildiğinde Ottowa'ya hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da yakaladığı formuyla iyi sonuç alır.

OTTOWA: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçirerek tempo veren safkan son 300 geçildiğinde Borrego'ya yakalanıp 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/D/HATİCE CELALOĞLU KŞ.) 2100Çim

BİZİM İÇİN: Bekleme yaparak virajı 6.dönen safkan dış kulvardan güçlü atakları ile gelip son 50'de rakiplerine üstünlüğünü hissettirerek kazanırken iyi formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

PRANAYAMA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de öndeki Defıant'ı yakalayıp birincilik mücadelesi veren safkan son dıştan gelen Bizim İçin'e karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında değerlendiriniz.

DEFIANT: 256 gün aradan sonra yarışı önde kabullenen safkan son 200'de Pranayama'ya yakalanıp dıştan gelen Bizim İçin'e de karşı gelemeyerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha iyi sonuç elde eder.

SPLENDID: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grupta fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Çim

LOWER SPIRIT: Bekleme yaparak virajı 7.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip fotoya yakın rakiplerine hakim olarak kazanırken 1.23.90 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Vıctorıoso Buse'nin 1.25.03 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

FLYING JO: Düzlüğü 8.dönerek bekleme yapan safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp biraz aralarda kalmasına rağmen güçlü sprinti ile gelip 2.olurken 1.24.04 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Vıctorıoso Buse'nin 1.25.03 derecesinden daha iyi olmasıyla yakında fotoyu önde geçer.

NOX ATRA: Yarışa orta kulvardan son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Lower Spırıt ve Flyıng Jo'ya fotoya yakın geçilerek 3.olurken 1.24.08 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Vıctorıoso Buse'nin 1.25.03 derecesinden daha iyi olmasıyla kazanması yakındır.

RIGHT AS RAIN: 144 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenerek numara götüren safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

SERDARI EKREM: Dış kulvardan son 150'de yaptığı güçlü atakları ile koşuyu yakın aralarla 5.bitiren safkanın formda oldğu görülüp takibe alınmasını öneririz.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (G3/PROF.DR.KENAN BİNAK KŞ.) 1900Çim

BURGAS: 179 gün aradan sonraki yarışında virajı 3.dönen safkan Vıncıtore'nin içinden yaptığı atakları ile rakibine hakim olarak farkı 3 boya kadar çıkartıp kazanırken ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

VINCITORE: Son düzlüğe 2.çıkarak 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Burgas'a karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken iyi formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (G3/DHT/23 NİSAN KŞ.) 1400Çim

DENİZ EFE: Yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan viraj dönüldüğünde Pıtır'ın tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.29.68 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da söz sahibidir.

PITIR: Son düzlüğe çıkıldığında öndeki Deniz Efe'nin dışından yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı fotoya kadar 1 boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkan 1.29.80 derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

RÜZGARDAHAN: İlk defa çim pistte start alıp bekleme yapan safkan son 100'de orta kulvardan etkili atakları ile gelip yakın ara 5.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1500Sent.

LADY ELIZABETH: Startla birlikte liderliği alan safkan temposunu hiçbir metrede bozmayıp 5 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

ROSMERTA: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Lady Elızabeth'in farkı açmasıyla verdiği ikincilik mücadelesinden Wın Her Love'a direnerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında değerlendiriniz.

WIN HER LOVE: En dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı kuvvetli ataklarıyla ikincilik mücadelesi veren safkan Rosmerta'ya karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Çim

VICTORIOSO BUSE: Bariyer dibinden virajı dönüp son 200 geçildiğinde Yıldırımdurali'ye hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın ilk yarışında da dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

YILDIRIMDURALİ: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan içinden gelen Vıttorıoso Buse'ye son 200 geçildiğinde karşı gelemeyip 2.olurken formunu bulmaya başlamasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

AGENT ZERO: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan öndeki rakipleri ile arasındaki farkı azaltarak gelip 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

SINDEL: Düzlüğü 10.dönerek grubun gerisinde yarışı takip eden safkan en dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 4.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha iyi sonuç alır.

FLINT: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

24 NİSAN ÇARŞAMBA ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Kum

GÖK BERK: İyi bir start çıkışı ile liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar daha da yükselterek fazla zorlanmadan kazanırken 1.06.50 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Bellafına'nın 1.09.78 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da etkili olur.

GALLOON: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki Gök Berk'i yakalamaya yetmeyip boşlukta 2.olan safkanın 1.08.27 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Bellafına'nın 1.09.78 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1800Kum

VİTAL: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan virajı 5 boy farkla üstün dönüp rakipleriyle arasındaki farkı daha da açarak fazla zorlanmadan kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışı için de ümit vermiştir.

RADATE: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2000Kum

SEZGİNER: Uzun mesafede yarışın önde tüm yükünü çeken safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Şanslı Enes'e fotoya kadar karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

ŞANSLI ENES: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip Sezginer ile arasındaki farkı fotoya kadar azaltarak koşuyu 2.bitiren safkan o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

ÖZARAS: 130 gün aradan sonraki yarışında virajı ikinci dönen safkan son 100'de düşen temposu ile 3.olurken bundan sonraki yarışında çok daha iyi netice alacaktır.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14/D) 1700Kum

DENİZ SESİ: Orta kulvardan güçlü atakları ile gelip son 100'de rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan yakaladığı formu ile ilk yarışında da etkili sonuç alır.

QUEEN OF NORTH: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de ön grupta birincilik mücadelesi veren safkan Deniz Sesi'nin 1.5 boy farkla gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

POWERFUL GIRL: Ağır kilosu ile bariyer dibinden son 100'de yaptığı etkili atakları ile koşuyu yakın ara 3.tamamlayan safkanın ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

KAMALİYA: 91 gün aradan sonraki yarışını ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son 200'e kadar korurken bu metrelerde rakiplerine yakalarıp 4.oldu. İlk yarışında daha farklı koşacak güçte olup değerlendiriniz.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHT) 1200Kum

OĞLUM KAYRA: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan Aslınuray'ın ataklarından etkilenmeyip farkı fotoya kadar açarak zorlanmadan kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

ASLINURAY: 123 gün aradan sonraki yarışında viraj dönüldüğünde orta kulvardan yaptığı atakları öndeki Oğlum Kayra'yı yakalamaya yetmeyip 2.olan safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

6.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Kum

BELLAFINA: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan rakiplerinin ataklarından fotoya kadar etkilenmeyip 3.5 boy farkla kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ESCAPE PATH: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Bellafına'nın farkı açmasıyla fazla zorlanmadan boşlukta 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1900Kum

EMİN AMCA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 100 geçildiğinde rakiplerine hakim olarak kazanırken iyi formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

TAŞKAYALAR: 240 gün aradan sonraki yarışında orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan dıştan gelen Emin Amca'ya karşı gelemese de 2.liği kurtarırken ilk yarışında çok daha iyi netice alacak güçtedir.

GRANDE AQUILA: Bekleme yapan safkan iç kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

SON OF THE KING: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp düşen temposu ile 4.olurken ilk yarışında acele etmediği taktirde çok daha iyi sonuç elde eder.