Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri İzmir ve Adana Hipodromları’nda kırbaç cezası alan jokey ve aprantiler

 3 ARALIK CUMA İZMİR KOMİSERLER KURULU KARARLARI 2.KOŞU 

11 numarada kayıtlı OĞLUM UTKU isimli atın binicisi Dorukhan PALAUR son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanmak (7 kamçı) suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereği (06.12.2021 gününden başlamak üzere) 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 3 ARALIK CUMA İZMİR KOMİSERLER KURULU KARARLARI 3.KOŞU 

3 numarada kayıtlı BABA CERCERİ isimli atın binicisi Sinan ÖZEN son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanmak (6 kamçı) suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereği (04.12.2021 gününden başlamak üzere) 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 3 ARALIK CUMA KOCAELİ KOMİSERLER KURULU KARARLARI 7.KOŞU 

1 numaraya kayıtlı ÇERDİĞİN isimli atın binicisi Furkan HİM koşunun son düzlüğünde bindiği ata fazla sayıda kamçı ( 6 adet) kullanarak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

 4 ARALIK CUMARTESİ ADANA KOMİSERLER KURULU KARARI 6.KOŞU 

8 numaralı UĞUR TAY isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 7 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir

 4 ARALIK CUMARTESİ ADANA KOMİSERLER KURULU KARARI 8.KOŞU 

8. koşuda, 7 numaralı BEYAZ ADAM isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

11 numaralı CİVANPEHLİVANI isimli atın binicisi Ali KAÇMAZ, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 7 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

 

A. Çelik, Müslüm Çelik, V. İbiş start çıkışında M. Akyavuz'u tost ettiler sözlü uyarı aldılar

 

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri değişik Hipodromlarda komiserler kurullarının kararlarında Adana at Yarışlarında bir numara olmayı korumayı devam ediyor. Ahmet Çelik 7 kırbaç  kullandı yasal hakkını kullanarak cezası yolda Akın Sözen 5 gün at binmeme cezası aldı diğer gün ceza alan jokeylerde mevcuttur. Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 5 Aralık Pazar günü yapılan 6 koşuda 6 Startan çıkan Hamaset'in binicisi Ahmet Çelik atına hakim olamayıp 5 starttan çıkan ANZERBALI binicisi M.Akyavuz dışındanda gelerek foul yapması 4 startanda çıkan  HİKAYE isimli safkanın binicisi Vedat Abiş atın hakim olamayıp ANZELBALI yanına gelip foul yapması ile birlikte Ahmet Çelik %70 Vedat Abiş %30 start çıkışında ANZELBALI binicisi M.Akyavuz tost edildi bunların yanına 3 start tan çıkan ASCOT'un binicisi Müslüm Çelik'in ilk 2 metrede dışındaki HİKAYE'ye foul yaparak gelmesi ikinci kez tost olan ANZELBALI ve içindeki HİKAYE'de ASCOT'an etkilendi. Adana Komiserler kurulu yaşanan olayı incelemiş bir gün evel Ahmet Çelik'in kırbaç cezası yasal hakkını kullanması bir daha ceza vermemek için Ahmet Çelik'i kollamasını tekrar ceza almaması için diğer jokeylerede piyango vurup sözlü uyarı üçünede verilerek Adana Komiserler kurulu iş bilenin kılıç kuşananındir demiştir.

 5 ARALIK PAZAR ADANA KOMİSERLER KURULU KARARLARI 6. KOŞU 

6.koşuda, 3 numaralı ASCOT isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

4 numaralı HAMASET isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

6 numaralı HİKAYE isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.