Adana Komiser Kurulu jokey odasında pisttin sulu olmasından dolayı bir konuşma yaptı

 

19 Aralık Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılacak koşularda kum pistte yağan yağmurda yüzünden pisttin çok sulu olmasından dolayı dikkat  edilmesi gerektiğini belirterek jokeyleri uyardı. Adana komiserler kurulu 1. 2. 3. 4. 5. 6. koşularda jokeyler devamlı sözlü uyarı bir iki tane ihtar olup para ve gün cezası yok. 6. koşuya protesto çekildi. Komiserler kurulu reddetti. Yağmurun bereketi jokeylere yaradı.

KOMİSERLER KURULU KARARI

6. Koşuda, 6 numaralı UĞURGÜLÜ isimli at son 650 metrede devrilmiş ve binicisi Abdullah ÇANKAYA' yı düşürmüştür. Koşu sonrası yapılan muayenelerde binicide herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olup, at ise ön sağ ayakta topallık tespit edilmesi nedeniyle detaylı tetkik için at hastanesine sevk edilmiştir.

Ayrıca, pistin 600 ve 700 metreleri arası pist hakemlerimiz tarafından yerinde incelenmiş ve pistte herhangi bir sorun tespit edilmemiştir.

Koşuyu 5. olarak bitiren 1 numaralı KIR KUMRU isimli atın antrenörü Yunus TUNCAY, koşuyu 3. olarak bitiren 4 numaralı GÜLDÜRENKIZ isimli ata son 400 metrede kendi atına faul yapıldığı gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Ayrıca, protestoya neden olan 4 numaralı GÜLDÜRENKIZ isimli atın binicisi Serkan YILDIZ, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir