Türkiye Jokey Kulübü Resim Yarışması 2022 yılında yeniden başlıyor

Türkiye Jokey Kulübü tarafından; resim sanatçılarımızı At temalı eserler yaratmaya teşvik etmek yoluyla Türk görsel sanatlarına özgün eserler kazandırmak ve ülkemiz kültür & sanat birikimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen  “At, At Sevgisi ve At Yarışı” konulu geleneksel resim yarışmasının, bu yıl 11.’si gerçekleştirilecektir.

Yarışma vesilesiyle; ihtişamı, gücü ve süratiyle, sosyal hayatımızda ve kültürel geleneğimizde çok önemli bir yere sahip olan At’a tarih boyunca verilen önemi ve değeri konu alarak bu temayı en etkili şekilde yansıtan ve at yarışlarının, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç” olduğunu vurgulayan eserleri ve bu eserleri yaratan sanatçıları ödüllendirmek ve desteklemek hedeflenmektedir.

Katılımcılar; tuval üzerine yağlıboya, akrilik, kolaj ve karışık tekniklerde yarattıkları eserleri, 1 - 15 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Türkiye genelinde yer alan hipodromlarımızda bulunan başvuru noktalarına teslim edebileceklerdir. Ressam, akademisyen ve Kulübümüz temsilcilerinden oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, ödüle layık görülen eserler 11 Eylül 2022’de basın yoluyla ilan edilecektir. Birincilik ödülünün 80.000 TL olarak belirlendiği yarışmada, ikinci 50.000 TL, üçüncü ise 25.000 TL’lik ödülün sahibi olacaktır. Yarışmaya katılan eserler arasından seçilen üç esere 20.000’er TL’lik mansiyon ödülü verilecektir.

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.