İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda  Yamak 3 Koşusu'nda fauller koşuya damga vurdu

9 Mart Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan yamak 3 yarışı 4. koşu 2200 metre sentetik pistte 11 safkan start aldı. Son vırajı lider dönen İŞİNİBİLİR binicisi dış kulvardan gelen AFACAN isimli safkanın binicisi AKKUŞBEY, GURBETATEŞİ isimli safkanların binicileri foul yaptılar içlerinden koşuyu kazanan Zülfükar Karabulut 5 gün at binmeme 884 TL para cezası aldı. Diğer ceza alanlar komiserler kurulu kararlarında.

  4. KOŞU: KOMİSERLER KURULU KARARLARI  

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AKKUŞBEY isimli atın jokeyi Muharrem OK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır. 

7 numaraya kayıtlı olarak koşan İŞİNİBİLİR isimli atın jokeyi Zülfükar KARABULUT, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan GURBET ATEŞİ isimli atın jokeyi Burak AKÇAY, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan AFACAN isimli atın jokeyi Emircan AVŞAR, son düzlükte fazla sayıda (7 ADET) kamçı kullandığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan AFACAN isimli atın jokeyi Emircan AVŞAR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.