G1 Ege Derbisi'ni OĞLUM DORUK kazandı Ö.Yıldırım selam çaktı.

13 Mart Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan G1 Ege Derbisi koşusu 4 ve Yukarı İngilizler 2100 metre kum pistte 11 safkan start aldı starla birlikte koşunun liderliğini DELAWERA barıyer dibinden  binicisinin teşvikleri ile aldı tempoyu yükselterek karşı düzlükte 4 boy önde giden safkan kimse rahatsız etmemesi ikinci durumda NEOS ve PERFECT RUNNER takip etmesi arka grupta safkanların birbirlerini kollamaları CAGNER de bekleme yarışı yapması  ilk ikide giden safkanlar son vırajı dönerken bekleme yarışı yapan arka grubun ön gruba yaklaşmasıyla son vırajı orta kulvardan 5 inci durumda dönen  OĞLUM DORUK pistti ortalıyarak içinden ve dışından gelen safkanların ataklarına karşı koyarak son 150 de lıderliğini alıp  1.5 boy farkla  2.18.43 derecesinle kazanma başarısı gösterirken son günlerin en forumdaki jokeyi Özcan Yıldırım fotoyu OĞLUM DORUK'un üstünde dikilecek Trübünr dönerek asker selamı çaktı koşunun temposu yüksek olmasından dolayı son 800;0.54.80 oldu. OĞLUM DORUK hayatında 18 yarış koşan safkan 6 kez kazanma başarısı gösterdi 12 koşusunu kum pistte 4 kez kazandı Sentetik pistte 6 kez koştu iki kez kazandı bu koşuya gelinceye kadar hiç grup koşusu bulunmayan safkanın Özcan Yıldırım OĞLUM DORUK ile ilk yarışında 29.01.2022 İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda sentetik pistte Aydın Tat  koşusu KV  - 6 koşusunda bindi 2200 metre sentetik pistte 1.5 boy farkla  2.15.50 derecesi ile koşuyu kazanırken son 100 de béşinci durumda olmasına rağmen mermi gibi fotoya girmesi son 800;0.47.79 oldu ve umut verdi hayatında İzmir pistinde hiç koşu koşmamasına rağmen uzun galoplarını İstanbul Veliefendi Hipodromu yapması sadece 11 Mart Cuma günü 600/38.8 25.3 R galobunu İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapması ile bu önemli koşuya dektere oldu ve Özcan Yıldırım ile kazandı. OĞLUM DORUK'un kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2022 yılının ilk Grup 1 mücadelesi 13 Mart Pazar günü İzmir'de start aldı. 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği G1 Ege Derbisi Şirinyer Hipodromunda saat 18.00'de gerçekleştirildi. İzmir sezonunun 31. yarış gününde Şirinyer Hipodromu yılın ilk G1 heyecanına ev sahipliği yaptı. Birbirinden iddialı 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen koşu, 2100 metre mesafe kum pistte yapıldı.

Bu yıl 60. kez startı verilen Ege Derbisi'nde Bülent Taşçı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde 2.18.43'lük dereceyle zafere uzandı. Sabri Bektaş'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan sergilediği performansla kariyerinin ilk Grup koşu zaferini elde ederken, toplamda altıncı galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Tamamı erkek 11 safkanın start aldığı koşuya jokeyi Ahmet Çelik ile katılan Cagner (Victory Gallop - Caminando / Mountain Cat) ikincilik elde ederken, Delawera (General Quarters - Pomerol / Honour And Glory) Mustafa Çiçek idaresinde pistten üçüncülükle ayrıldı. Jokeyi Halis Karataş ile mücadelede boy gösteren King Man Go (Mendip - Pomerol / Honour And Glory) dördüncü olurken, Kuzey Yağmuru (Toccet - Pusu / Sun Music) Mehmet Akyavuz ile yarışı beşinci tamamladı. Koşuda farklar ise 1,5 Boy - Boyun - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yavuz Yılmaz'a kupasını Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Zekeriya Aydın verdi.

Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Adem Erdölek günün anısına kazanan safkanın antrenörü Sabri Bektaş'a plaket takdim etti.

Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Dr. A. Serdar Pedükcoşkun ise kazanan safkanın jokeyi Özcan Yıldırım'a plaket verdi.

Törene Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen  ve İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ile birlikte davetliler de katıldı.

 

Ayrıca 60. Ege Derbisi'nin gerçekleştirildiği günde İzmirli yarışseverler çocuk tiyatrosu, atlı selfie ve halk oyunları etkinlikleriyle Şirinyer Hipodromunda keyifli bir gün geçirdi.