KAIZBERT yavrusu Şanlıurfa'dan sonra Adana'da Grup koşusu kazandı

Start ile birlikte koşunun liderliğini AYPARS aldı son 600 geçilirken bariyer dibine açılması ile birlikte KERVANTAY bir anda girmesi ile dışındaki AYPARS ile liderlik mücadelesinde son 400 de KERVANTAY'ın binicisi Vedat Abiş erken teşvik ve safkana kırbaç vurması ile son 100 den sonra dışından gelen TORAMANKAYA ve onun dışından gelen BAY EMİR liderlik mücadelesinde KERVANTAY erken başa geçti, padokta en güzel safkan olmasına rağmen KERVANTAY dama dedi ve üçüncü oldu. Son 100 den sonra dış kulvarda BAY EMİR içinde TORAMANKAYA başa baş mücadelesinde baş farkıyla BAY EMİR 1.37.80 derecesi jokeyi M.Akyavuz ile kazandı. Son 9 yarışının 8’ini kazanma başarısı gösterirken, ilk A3 yarışını kazanırken TORAMANKAYA bu pistte 1.34.68 ile rekor kırdığı koşudan 7 gün ara ile koşmadan etkilenmiş olabilir bugünkü derecesi 1.37.83 aradaki fark 3 saniyeye yakın ben KAIZBERT yavruları açık koşu kazanamaz dedim, kazanmaya başladılar. Arkasında gelecek BAY EMİR başla koşuyu kazandı ama binicisinin elinde sermaye daha vardı. Bundan sonrasını Tigem düşünecek yıllık takvimde iki koşu hariç tüm koşulara safkanlar giriyorsa kalan o iki koşuda bir kaç sene sonra mahkeme kararıyla dahil olur 2022 yılının sonlarına yurtdışındasın, bakalım ülkemize kaç tane hamile safkan Arap atı 2022'nin son ayında gelecek. 4 yıl sonra bu safkanlar koşmaya başlayacaklar. Her sene artırarak hamile safkanlar ülkemize akın akın gelmeye devam edecek. Tigem yetiştirdiği safkan Arap tayları ile 8 veya 10 yıl sonra maiden koşu kazanmaya hasret kalır bunu ikinci kez yazıyorum, bir daha da hiç bir zaman yazmayacağım.

15 Mart Salı günü gerçekleştirilen Adana Vali Koşusu (G3/DHÖW) Yeşiloba Hipodromunda saat 16.30'da start aldı. 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak yapılan yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

2022 yılı Adana Vali Koşusu'nu, Ahmet Korkmaz'ın sahibi olduğu Bay Emir (Kaizbert - Yelhanım / Yelhan) jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde galibiyetle noktaladı. M. Sabri Tuncer ve Kerem Erensoy yetiştirmesi, Ergün Çetinkurt'un antrene ettiği 8 yaşındaki al erkek safkanın elde ettiği birincilik kariyerinin otuz birinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Birbirinden iddialı safkanların katılım gösterdiği koşuda jokeyi Halis Karataş ile boy gösteren Toramankaya (Kayayürekli - Pamuk Prenses / Kafkaslı) ikinci olurken, Kervantay (Onurkaan - Nurtayım / Noktabatur) Vedat Abiş idaresinde kendiisine tabelanın üçüncü basamağında yer buldu. Jokeyi Ali Kaçmaz ile start alan Aypars (Tümöz Bey - Ümran / Caş) dördüncülükle mücadeleyi tamamlarken, Asrın Pehlivanı (Araslı - Ahubere / Caş) Ayhan Kurşun idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Bay Emir için bitiriş derecesi 1.37.80 olurken, farklar Baş - 3,5 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Ergün Çetinkurt'a kupasını Adana Valisi Dr. Süleyman Elban verdi.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ayrıca kazanan safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz'a çiçek takdim etti.

TJK Başkanı Serdal Adalı'nın ev sahipliği yaptığı törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Ali Tekin ile YKK Üyesi ve TJK Eski Başkanlarından Behçet Homurlu da katıldı.