16 Mart Çarşamba Antalya yarışlarında atlardan düşen jokeyler var

16 Mart Çarşamba günü Antalya Hipodromu'nda yapılan koşularda 6. Koşuda 7 numaraya kayıtlı SADİŞKAYA isimli at koşunun 1000 metresinde tökezlemesi sonucu binicisi  Vahdettin Kaplan ile birlikte düşmüşlerdir. Jokey Vahdettin Kaplan ambulansla hastaneye sevk edildi doktorların yapmış olduğu tetkikler sonrası bir sağlık problemi olmadığını Hastaneden taburcu edildi. SADİŞKAYA isimli atın yapılan muayene sonucu sol ve arka sağ ayakta meydana gelen topallıktan dolayı at Hastanesine sevk edildi.

  KOMİSERLER KURULU KARARI : 6. KOŞU 

6. koşuda 7 numaraya kayıtlı SADİŞKAYA isimli at; koşunun 1000 metresinde tökezleyerek binicisi Vahdettin KAPLAN ile birlikte düşmüş koşuyu tamamlayamamıştır. SADİŞKAYA isimli ata, Saha Veteriner Hekimleri tarafından yapılan muayene sonucunda; ön sol ve arka sağ ayakta meydana gelen topallıktan dolayı 10 (on) gün rapor verilmiştir. Binici Vahdettin KAPLAN ise kontrol amaçlı Hastaneye sevk edilmiş olup, ayrıca Pist Hakemlerince yapılan pist kontrolünde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

 

16 Mart Çarşamba günü Antalya Hipodromu'nda yapılan 7. koşuda YARIMADA isimli safkan start çıkışında tökezlemesi sonucu binici Müslüm Çelik ile birlikte yıkıldı Jokey ve safkanda bir sağlık problemi yoktur.Aynı koşuda BAĞRIYANIK isimli atın binicisi start içinde hazır pozisyonda beklemeyeceksin start çıkışında binicisiz safkanın start çıkışında binicisizsiz çıkmasından dolayı disiplin soruşturması Komiser kurulu tarafından başlatıldı Danyal Kaya 7 gün yasal süre hakkını kullandı.

  KOMİSERLER KURULU KARARI : 7. KOŞU 

8 numaralı BAĞRIYANIK isimli atın binicisi Danyal KAYA, start makinesi içerisinde start çıkışına hazır pozisyonda beklemeyerek start çıkışında atın binicisiz olarak starttan çıkmasına sebep olmasından dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup , adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini ifade etmiştir.