Antalya yarışında komiser kurulu binicilere ceza yağdırdı

16 Mart Çarşamba günü Antalya Hipodromunda yapılan 2. koşuda HASANEFE isimli at ile beşinci olan İsmail Demir 14 gün at binmeme cezası aldı. Muhammed Mir Bilgin 5 gün, Cemal Paso 7 gün, Ersun Dursun Ökten 14 gün at binmeme cezası aldılar.

 

Komiser Kurulu Raporları:

 

KOŞU NO: 2

1 numaraya kayıtlı HASANEFE isimli atın binicisi İsmail DEMİR koşunun son düzlüğünde 2022 yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla sayıda kamçı kullanarak , yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, adı geçen binicinin aynı gün savunması alınmış ancak Kurulumuzca savunması yetersiz görülmüştür. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği ( 17.03.2022 gününden başlamak üzere) 14 (ondört) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. TEKERRÜR.

4 numaralı FIRECRACKER isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

5 numaralı ÖZENGER isimli atın binicisi Erhan AKTUĞ, start çıkışı sonrası 1200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır. 

 

KOŞU NO: 3

5 numaralı BAŞAR HATUN isimli atın binicisi Çetin TAŞ ,start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

7 numaralı TAI LUNG isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR ,start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir

 

KOŞU NO: 4

5 numaraya kayıtlı FATİHİNGÜLÜ isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN yarış yerlerinin (Start Mahalli) düzen ve disiplinini bozmaktan dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, adı geçen binicinin aynı gün savunması alınmış ancak Kurulumuzca savunması yetersiz görülmüştür. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi gereği ( 19.03.2022 gününden başlamak üzere) 5 (beş) gün süreyle sanat icrasından geçici men cezası ile cezalandırılmıştır.

 

KOŞU NO: 5

5 numaralı LE GOR isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN , start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

 

KOŞU NO: 6

6. koşuda 7 numaraya kayıtlı SADİŞKAYA isimli at; koşunun 1000 metresinde tökezleyerek binicisi Vahdettin KAPLAN ile birlikte düşmüş koşuyu tamamlayamamıştır. SADİŞKAYA isimli ata, Saha Veteriner Hekimleri tarafından yapılan muayene sonucunda; ön sol ve arka sağ ayakta meydana gelen topallıktan dolayı 10 (on) gün rapor verilmiştir. Binici Vahdettin KAPLAN ise kontrol amaçlı Hastaneye sevk edilmiş olup, ayrıca Pist Hakemlerince yapılan pist kontrolünde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

 

KOŞU NO: 7

8 numaralı BAĞRIYANIK isimli atın binicisi Danyal KAYA, start makinesi içerisinde start çıkışına hazır pozisyonda beklemeyerek start çıkışında atın binicisiz olarak starttan çıkmasına sebep olmasından dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup , adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini ifade etmiştir.

 

09.03.2022 TARİHLİ EK RAPOR

09.03.20222 tarihinde yapılan 1. koşuda 1 numaralı LATIFA THREE isimli atın binicisi Cemal PASO, ,usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup , savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini ifade etmişti. Savunmasını 16.03.2022 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak .6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği ( 16.03.2022 gününden başlamak üzere) 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

09.03.20222 tarihinde yapılan 5. koşuda 6 numaralı BATUŞ isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN, , koşunun tamamında 2022 At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup , savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini ifade etmişti. Savunmasını 16.03.2022 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak .6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği ( 19.03.2022 gününden başlamak üzere) 14 (ondört) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.