Curlin Colt, Dubai Breeze-up'ın Açılışını Yönetiyor. Goffs Group CEO'su Henry Beeby, "Dubai için bir ilk ve Goffs için bir ilk" dedi.

DUBAİ, BAE– Dubai Dünya Kupası toplantısından sadece birkaç gün önce Meydan'da düzenlenen bir satış, her zaman uluslararası bir hava yaratma sözü verdi ve 2 yaşındaki çocukların çoğu açılış Goffs Dubai Breeze-up'ta satın aldı. Satış Orta Doğu'da kalacak, diğerleri eğitime giderken Japonya'ya ve Avrupa'ya geri dönecek. Goffs Group CEO'su Henry Beeby, "Dubai için bir ilk ve Goffs için bir ilk" dedi. Şeyh Muhammed'in kapanıştan hemen önce gelmesiyle, önümüzdeki birkaç saat ilerledikçe, kazananın kasasında 69 at satışa sunuldu ve 52'si (%74) oyunun kapanışında bir alıcı buldu ve toplamda 31.580.000 AED getirdi. (8.200.409€) ortalama 609.412 AED/157.700€ fiyatla. Medyan 400.000 AED/104,128 € idi.

Akşamın en iyi partisi ( 45 ), bir Curlin tarafından bir tay, Denali Stud'dan Keeneland'da 150.000 dolara satın alınmadan ve İrlanda'ya Tom Whitehead's Powerstown Stud'a gitmeden önce Kentucky'de hayata başladı. Muhammed Al Subousi'nin çifte kazanan Saucy Dame'in (Çarpık Mizah) oğlunu güvence altına almak için 2.500.000 AED'ye (619.808 €) gitmesinin ardından şimdi muhtemelen Dubai'de kalacak. Dubaili sahibi Cumartesi günü G1 Dubai Golden Shaheen'de iyi yetiştirilmiş Doğu Dünyası (Ire), çift G1 Dubai Dünya Kupası şampiyonu Thunder Snow (Ire)'nin Dubawi (Ire) üvey kardeşi tarafından temsil edilecek (Kask {Aus} ). Whitehead, "Bu beklentilerimin ötesindeydi" dedi. "Çok iyi bir satış gerçekleştirdik. Onu aldığımızda biraz bebeksiydi ama olgunlaştı ve sevimli bir ata dönüştü.”

Atlardan hızlı satışlarda normalden daha istikrarlı bir hızda esnemelerinin istendiği esintiyi ekledi, "Bu bizim için çok daha kolay çünkü atları tek parça halinde getirebilirsiniz ve umarım eğitim yapacaklardır. Bence bu çok iyi bir fikir. Böyle klas bir at alıyorsanız, onların 10 saniyelik uzun mesafeler atmasını istemezsiniz.” Whitehead'in geçen Eylül ayında Keeneland'e yaptığı alışveriş gezisi verimli geçti, çünkü bir yıllık olarak 110.000 dolara satın aldığı 59. lotu Prens Faysal Khalid Bin Abdulaziz'e 2.000.000 AED'ye (495,846 €) sattı. Mo Town'un oğlu, GIII Bashford S kazanan Exfactor'un (Döviz Kuru) üvey kız kardeşi Tizza Trick'in (Tiznow) dışında. Satışın ikinci en pahalı tay, Big Red Farm'dan Hirokazu Okada'nın lot 30 için 2.100.000 AED (520.638 $) vermesinin ardından yarış kariyeri için Japonya'ya gidecek. Katalogdaki Frankel'in (GB) tek oğlu , Grup 3 kazananı Lily's Angel (Ire) (Dark Angel {Ire})'nin üvey kardeşidir ve victrix Zurigha (Ire) (Cape Cross {Ire}) olarak listelenmiştir. Okada, "Japonya'ya gitmeden önce 60 gün boyunca Avrupa'ya gitmesi gerekiyor" dedi. " Frankel'i seviyoruz ve o çok erkeksi bir tay ve iyi bir yürüteçti."

George Strawbridge tarafından yetiştirilen Grup 1 kazananları We Are (Ire), Call The Wind (GB) ve With You (GB) ailesinden yarışılmamış Noyelles (Ire) (Docksider)'ın oğlu Nick ve Alice Nugent tarafından yaratılmıştır. Goffs'ta bir tay olarak Oneliner Ahırlarına 360.000 €'ya satıldı. Toklu satışlarda teklif edildiğinde satılmayan, daha sonra Church Farm & Horse Park Stud tarafından bir esinti olarak hazırlandı. Roger Marley ile birlikte giden ikilinin yarısı olan John Cullinan, “Muhteşem bir gece geçirdik. Bir Tapit ure ve bir Ustalık kuyusu sattık, bu yüzden çok şanslıyız ve sonra bu ata sahip olduğumuz için çok şanslıyız.” Devam etti, “Bazı arkadaşlarımız onu tay olarak satın aldı, bu yüzden çok baskı oldu, ama o harika bir at. Bir roket türü beklemiyorlardı - bunlar gelecek yılın atları ve onu buna göre eğittik. Dörtnala koştu, Roger Marley bunların hepsini halletti ama bu at doğal olarak yetenekliydi ve fiziksel olarak gelişti. "Spora yeni para kazandıracak ve Goffs'a ve Dubai Yarış Kulübü'ne bunu kurmak için adil oyun getirecek her şey için varım. Bu, tüm sezonun başka bir boyutu ve harika ev sahipleri oldular. Bize çok iyi baktılar. Burada büyük bir kalabalık var.”

 

Juddmonte aygırlarından bir diğeri olan Kingman (GB), 40 numaralı lotun efendisi, G3 Geoffrey Freer S kazanan Ajan Murphy'nin (GB) (Cape Cross {Ire}) üvey kardeşi olarak lider panosunda adını buldu. Ross Doyle 2.000.000 AED (495,846 €) karşılığında. Aguiar Bloodstock alıcısından Doyle, "Mevcut bir müşteri için," dedi. "Çok güzel bir soyağacı olan sevimli bir tay ve özellikle iyi esintiler taşıyor. Burada kalabilir ama Avrupa'ya dönme şansı var - iyi bir şans dilerim" dedi.

 

Curlin ve Frankel Progeny Dubai Satışında En İyi Onur Ödülünü Aldı.

Curlin yaklaşık 14 yıl önce, eski Nad Al Sheba pistinde Emirates Havayolu Dubai Dünya Kupası (G1) tarihindeki en kolay galibiyetlerinden biriyle Meydan kazananının çevrelendiği sahneye yakın bir yerde yeteneklerinin reklamını yaptı ve Hill'in oğluydu. Dubai Breeze-Up Sale'in açılışında önde gelen ödüller alan Dale bir güç merkezi. Saucy Dame adlı çift kazanan bir Distorted Humor kısrakından kestane tay (Lot 45) için 619.808 € (682.365 ABD $) tutarındaki nihai fiyat, Powerstown Stud'dan Tom Whitehead için iyi bir iş parçasını temsil ediyordu.

 

İrlanda'dan dört kişilik bir draft getiren ve aynı zamanda satılan Whitehead, "Böyle bir şey beklemiyordum, bir sürprizle karşılaşmak çok güzel. Keeneland'de ona 150.000 dolar verdik ve başlangıçta biraz bebeksiydi" dedi. dördüncü en pahalı arsa, bir Mo Kasabası  colt (Lot 59), Suudi Arabistan bağlantılarına 495.088 € (545.057 $) karşılığında. Satışın çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum” dedi. Cumartesi günkü Dubai Golden Shaheen'de (G1) bir koşucu olan Thunder Snow'un üvey kardeşi Eastern World'ün başka bir Dünya Kupası kahramanının sahibi olan Mohammed Al Subousi'ye devrilen atın Birleşik Arap Emirlikleri'nde kalması muhtemel görünüyor.