20/05/2022 CUMA / BURSA 12.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

Koşuda 1 numarada kayıtlı YOU ARE THE BEST isimli atın aksesuarları resmi forma renklerinden farklı giydirilmiştir. Atın Antrenörü MERVE ER; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

Koşuda 4 numarada kayıtlı WE ARE WE isimli atın Binicisi CEMAL PASO, koşuda starttan çıktıktan sonra yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici CEMAL PASO; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) ve (B-1) Bendleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 2

Koşuda 3 numarada kayıtlı KING OF HAKEEM isimli at koşuya başlamamıştır. Atın Antrenörü DILŞA KAYA; 6132 S.K. 4. Mad. Ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

Binici ALİCAN İNCİ, koşu sonrası yarış yerlerinin düzen ve disiplinini bozmaktan 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 10 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 6

Koşuda 2 numarada kayıtlı KARAMUSTAFA isimli atın Binicisi NEVZAT AVCİ, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici NEVZAT AVCİ; konuyla ilgili savunmasını vermek üzere ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

Koşuda 5 numarada kayıtlı TUNCER isimli atın Binicisi MERTCAN ÇELİK, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MERTCAN ÇELİK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 9 numarada kayıtlı SİNOPLU MERVE isimli atın Binicisi NURETTİN ŞEN, koşuda son düzlüğe çıkarken hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici NURETTİN ŞEN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 9

Koşuda 11 numarada kayıtlı LION OF BABYLON isimli at, pist çıkışı binicisini düşürerek sakatlamış, binicisi ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir.

20/05/2022 CUMA / İSTANBUL 17.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

Ek Rapor

13.05.2022 tarihinde 2. koşuda 2 numaraya kayıtlı olarak koşan DOĞU PRENSİ isimli atın jokeyi Gökhan BEKTAŞ, son düzlükte fazla sayıda (7 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 7 (yedi) gün sonra 20.05.2022 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 1

5 numaraya kayıtlı olarak koşan GÜÇALP isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan TAŞTEPE isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan TAŞTEPE isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

3 numaraya kayıtlı olarak koşan DEMİRER isimli atın antrenörü Alper TEPEBAŞI, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

15 numaraya kayıtlı olarak koşan SAHRAP isimli atın aprantisi Eren Dursun ÖKTEN, mazereti olmaksızın tartı mahallinde bulunmadığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet etmemiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı kendisine tebliğ edilip savunması alındıktan sonra karar verilecektir.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 6

7 numaraya kayıtlı olarak koşan CAGNER isimli atın antrenörü Süleyman ONAY’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 9 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

6 numaraya kayıtlı olarak koşan YAMANLARBEYİ isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan YAMANLARBEYİ isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte fazla sayıda (7 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı kendisine tebliğ edilip savunması alındıktan sonra karar verilecektir.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan OĞLUM DORUK isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKDENİZİM isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, ilk viraja girilirken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VEDİOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

7 numaraya kayıtlı olarak koşan PELE AND DIDO isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

4 numaraya kayıtlı olarak koşan ZAFER RÜZGARI isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, start çıkışı ve son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.