Profesyonel İngiliz jokeyi Lester Keith Piggott dokuz Epsom Derby zaferi de dahil olmak üzere kariyeri boyunca elde ettiği 4.493 galibiyeti ile tüm zamanların en büyük yarış jokeylerinden biridir.

Piggott, on yaşındayken babasının ahırında atlarla yarışmaya başladı ve ilk yarışını 1948'de on iki yaşındayken Haydock Park'ta, The Chase adlı bir safkan üzerinde kazandı. Piggott, sessiz tavrıyla tanınırdı. Annesini, başarısını akıllıca küçümseyen biri olarak tanımlarken, babası belirli bir hata olmadıkça nadiren öğüt verirdi. Gençlik yıllarında yarış dünyasında bir sansasyon yaratan efsanevi jokey, 1954'te Never Say Die'da on sekiz yaşında ilk Derby kazananını sürdü ve Crepello (1957), St. Paddy (1960), SirIvor'da sekiz galibiyet daha aldı. Nijinsky (1970), Roberto (1972), Empery (1976), The Minstrel (1977) ve Teenoso(1983). Noel Murless'ın ve daha sonra Vincent O'Brien'ın istikrarlı jokeyiydi ve benzersiz bir başarıya sahip ışıltılı bir kariyere sahipti. "Ev kadınlarının favorisi" olarak bilinen Piggott'un çok sayıda takipçisi vardı ve at yarışlarının popülaritesini dar, sınıf temelli kökenlerinin ötesine taşımak için çok şey yaptı.

 

Efsanevi jokey 1993 yılında düzenlenen Uluslararası Topkapı Koşusu'na da katılmıştı. Efsane jokey Mümin Çılgın idaresindeki safkan, dünyaca ünlü jokey Lester Piggott'un bindiği ilk Topkapı Koşusu galibi Lucky Guest'i geride bırakmıştı. Aynı zamanda o koşunun kazananı Southern Dancer, Uluslararası Topkapı Koşusu'nu kazanan ilk Türk atı olmuştu.

1993 yılında düzenlenen Uluslararası Topkapı Koşusu

Piggott, bugün, 86 yaşında, İsviçre'de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yarış dünyasına katkılarından dolayı dünya çapındaki bütün yarışseverler kendisine minettardır.