Jokey Özcan Yıldırım ve Mehmet Kaya At binmeme cezası aldılar.

Jokey Özcan Yıldırım  ve Mehmet Kaya 5 gün at binmeme cezası verildi. Ceza süreleri 06.06.2022  - 10.06.2022 tarihleri arasında olacak.

  KOMİSERLER KURULU KARARLARI  

27.05.2022 tarihinde 9 numaraya kayıtlı olarak koşan RAMPAGE isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden ve suçunu tekerrür ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 7 (yedi) gün sonra 03.06.2022 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri ile 2. fıkrası uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1668 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

01.06.2022 tarihinde 4 numaraya kayıtlı olarak koşan DOĞA KANUNU isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden ve suçunu tekerrür ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet etmemiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı kendisine 2 (iki) gün sonra 03.06.2022 tarihinde tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri ile 2. fıkrası uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1668 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

Halis Karataş AGF %30(1) safkana hakim olamadı, AGF%27(2) ata da faul yapınca AGF'si en düşük at koşuyu kazandı...

2 Haziran Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 5. koşu olan 1200 metre 3 yaşlı maiden Araplar koşusunda start ile birlikte 8 tayın katıldığı koşuda son 600'e kadar bir sorun yoktu. ROCKSTAR isimli tay Adana kum pistte hayatının ilk yarışında 15/3 - Ankara kum pistte 13/2 Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda çim pistte ilk kez koştu. Halis Karataş'ın da bu taya ilk binişiydi. 

ROCKSTAR son 600 geçildikten sonra kolay tempoda ön gruba geldi. Dışında AGF'si %27(2) olan ALZENGİNOĞLU ile birlikte dış kulvara açıldılar. Halis Karataş atın kafasını sağ tarafa çevirmesine rağmen fazla mesafe koştu, dışındaki ALZENGİNOĞLU da bundan etkilendi. Son viraj dönülürken yanlarına içlerinden ŞİMŞEK OĞLU gelip tampon yaptı ve bu durum da ALZENGİNOĞLU'nu etkiledi.

Son viraj dönüldükten sonra bu kez YEDİYAMAN ROCKSTAR'ın yanına geldi. Halis Karataş, safkanı tutarak barıyer dibine çekti ve atın sağ arka ayağına baktı. Halis Karataş, ROCKSTAR ile birlikte koşuyu sonuncu bitirdi. Son 600'den sonra safkanda anlık bir sorun yaşadı. Bir sonraki yarışında bu koşusundaki derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın. Son 600'e kadar çim pistte safkan çok iyiydi. Tam bir çim pist atıdır ve ROCKSTAR AGF %30(1) attı. ALZENGİNOĞLU faul'lere Halis Karataş'ın istem dışı gerçekleştirdiği faullere maruz kaldı. AGF'si %27(2)'ydi. ROCKSTAR'ın devre dışı kalmasıyla koşu içinde dış kulvara gitmeseydi %100 kazanabileceği koşudan dördüncü ayrıldı. İlk yarışında bu koşusundaki derece ve sıralamasını ölçü almayın. İlk maiden yarışında kazanıcak güçte olduğu görüldü.

Koşu içinde favorilerin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez. Koşuyu AGF derecesi en düşük olan KADER SULTAN isimli tay kazandı. Kariyerinde 4 kez start alan safkan çim ve kum piste 3 yarışında en iyi derecesi 14/8 oldu. Safkanın ilk üç yarışında hep aksesuarı değiştirilmiş bu kez KGKDB eksesuar takılmıştı. KADER SULTAN'ın galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz.