2 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 4. koşuda safkanları ile birlikte yıkılan jokeylerin ilk müdahale Ankara 75.Yıl Hipodrom doktoru tarafından yapıldı. Jokey Emrah Sincan, Mert Ali Solmaz ve Akın Sözen hastane sevk edilmiştir. Düşen Atlar saha Veterineri kontrol edilip GÜLŞAH isimli safkan at hastanesine sevk edildi. Apranti Kadir Demirel'e 15 gün at binmeme cezası verildi.

 

Komiserler Kurulu Kararları

7 numaraya kayıtlı olarak koşan EPSİLON isimli at koşunun 1000 metresinde düşmüş, 1 numaraya kayıtlı olarak koşan BELLE FRANCE, 8 numaraya kayıtlı olarak koşan SHE IS THE SHOW ve 10 numaraya kayıtlı olarak koşan GÜLŞAH isimli atlar da, 7 numaraya kayıtlı olarak koşan EPSİLON isimli ata takılarak düşmüştür.

 

Atların jokeylerinden; Emrah SİNCAN, Mert Ali SOLMAZ ve Akın SÖZEN’in doktor tarafından muayeneleri yapılmış, kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmişlerdir. Düşen atlar saha veteriner hekimi tarafından muayene edilmiş, GÜLŞAH isimli at hastaneye sevk edilmiştir.

 

Koşu pisti, pist hakemi tarafından muayene edilmiş, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

 

Düşen atlarla ilgili olarak bilgileri alınmak üzere Kadir DEMİREL, Mehmet Nuri SUNKAR ve Mert Ali SOLMAZ Komiserler Kuruluna çağırılmıştır.

 

2 numaraya kayıtlı olarak koşan SİN isimli atın jokeyi Kadir DEMİREL, 1.000 METREDE dıştan içe usulsüz kulvar değiştirip, içindeki atın koşu yolunu daraltarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a), (b/1) ve (c) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI, İHTAR CEZASI ve 15 GÜN süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici olarak sanat icrasından yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.) (03.07.2022-17.07.2022)

 

3 numaraya kayıtlı olarak koşan HANİFE SULTAN isimli atın jokeyi Mehmet Nuri SUNKAR, 1.000 METREDE usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.