KRAL ARDA Satış Koşusu'nda sahip değiştirdi

 

28 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 1.Koşu Satış Koşusu'nda KRAL ARDA 65.000 TL'ye Mustafa Cengiz'e satılıp ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir.

G1 Nassau Stakes'i NASHWA bayan jokey Hollie Doyle ile kazandı

Glorious Goodwood adıyla da bilinen Goodwood Festivali’nde üçüncü gün koşuları 28 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirildi. “Ladies Day” olarak kabul edilen Goodwood’daki yarış gününde, 3+ yaşlı İngiliz kısrakları G1 Nassau Stakes için piste çıktı. Koşudan bu yıl galip ayrılan isim, Imad Alsagar’ın sahibi olduğu, John Gosden’ın antrene ettiği, jokey Hollie Doyle ile start alan Nashwa (Frankel – Princess Loulou / Pivotal) oldu.

2 yaşlılığında yalnızca bir kez start alan ve 30 Ekim 2021 günü İngiltere-Newmarket’te katıldığı koşuda üçüncü olan Nashwa, 3 yaşlılığına ise bu yıl 23 Nisan günü 1600 metre çim pistte katıldığı koşuyu kazanarak başladı. 14 Mayıs’ta Newbury’de katıldığı Listed koşuyu da lehine çevirmeyi başaran dişi tay, daha sonra 3 Haziran’da katıldığı G1 Epsom Oaks’ta üçüncü olmuştu. Son startında G1 Prix de Diane’i kazanan Nashwa G1 Nassau Stakes ile birlikte kariyerinin 6. startında ikinci Grup 1 koşu birinciliğine ulaşırken, toplam galibiyet sayısını ise 4’e çıkardı.