İngiltere-York Hipodromu’nun ev sahipliği yaptığı Ebor Festivali’nin ilk startı bu yıl 17 Ağustos Çarşamba günü verildi

TSİ 17:35’te birbirinden başarılı 3+ yaşlı 6 atın katılımıyla yaklaşık 2050 metre çim pistte düzenlenen G1 Juddmonte International Stakes’te Shadwell Harası’nın sahibi olduğu, William Haggas’ın antrene ettiği Baaeed (Sea The Stars – Aghareed / Kingmambo) jokeyi Jim Crowley idaresinde zorlanmadan zafere uzandı ve 10’da 10 yaptı.

G1 Juddmonte International Stakes’te kazanan Baaeed’in ardında Mishriff (Make Believe – Contradict / Raven’s Pass) ikinciliği elde ederken, Sir Busker (Sir Prancealot – Street Kitty / Tiger Hill) üçüncü, Dubai Honour (Pride of Dubai – Mondelice / Montjeu) ise dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak start almayan ve kariyerine geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayan Baaeed, ilk kez çıktığı uzun mesafedeki G1 Juddmonte International Stakes ile birlikte 10’da 10 yaparak geçilmezliğini sürdürmüş oldu. Daha önce G1 Prix Moulin de Longchamp, G1 Queen Elizabeth Stakes, G1 Lockinge Stakes, G1 Queen Anne Stakes ve G1 Sussex Stakes’i kazanan safkan, bu galibiyetle 6. Grup 1 zaferini de hanesine yazdırmış oldu.

Baaeed koşu öncesi padokta gezerken....

Daha ne söylenebilir ki?