09 Aralık Cuma günü Antalya Hipodromu’nda gerçekleştirilen, günün 3.Koşusu’nda; 8 numaraya kayıtlı olarak koşan STEEL QUEEN isimli atın antrenörü Aydın DEMİRKIRAN, koşunun son düzlüğünde koşuya protesto çekmiştir.

Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş ve protestosunun KABULÜNE karar verilmiştir. Protestonun kabulü sonrası; 4-1-8-2-9-3 numaralı atlardan oluşan koşu sıralaması, 4-8-1-2-9-3 numaralı atlar olarak değiştirilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan ANADOLU EZGİSİ isimli atın binicisi Halef KATI, son düzlükte dıştan içe usulsüz kulvar değiştirdiği ve içindeki atın hareketini engelleyerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. Fıkrası b ve d bentleri gereği 834 TL PARA CEZASI ve 10 GÜN süre ile tribün ve eklentileri dışında yarışlar ile ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan RAVEN isimli atın binicisi Mehmet KESKİN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 4 numaraya kayıtlı olarak koşan UMUDUM BATMACI isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan MY SOFIE isimli atın seyisi Mirsel ÇETİN, atını ön muayene ve müşahede alanına her iki gözü tamamen kapalı şekilde getirerek, diğer atlar ve insanlar için tehlike oluşturması nedeniyle, yarışların ve yarış yerlerinin ve yarışlarla ilgili yer ve tesislerin düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün teslim etmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b/1) ve (ç) bendi gereğince 834 TL PARA CEZASI ve 7 GÜN süre ile tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici olarak yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.