03 Ocak Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 4.Koşuda, koşuyu 5. olarak bitiren 4 numaralı ESPINOZA isimli atın antrenörü Bünyamin POLAT, koşuyu 3. olarak bitiren 2 numaralı UĞURTAY isimli ata son 400 metrede kendi atına faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

2 numaralı UĞURTAY isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, son 500 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

6 numaralı ZOLO MUUM isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan ettiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

Yine, 6 numaralı ZOLO MUUM isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son 650 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

4 numaralı ESPINOZA isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son 500 metrede yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuza çağırılarak sözlü olarak uyarılmıştır.