PANCMAHAL'in Bu Grupta Kazanmasını Bekliyorum “ADANA”

1.Koşu: 1.7.8.4.6.2

2.Koşu: 5.1

3.Koşu: 3.4.2

4.Koşu: İngiliz safkanlarının Şartlı-4 yarışında son koşularında Kısavade ve Grup yarışlarda start alan (4) PANCMAHAL'in başarılı uzun mesafe performansı ve jokeyi G.Kocakaya ile bu kez daha müsait rakiplerinin yanında kazanmasını bekliyorum, bence risk edilebilir.

5.Koşu: Süratli tempoda gitmesi büyük olasılık olan yarışta sonlardaki etkili sprinti (3) PALA SALİH'e birincilik getirebilir. 1400 kumdaki son koşusunu 2.tamamlayıp formunu daha da geliştiren (2) EFKARLIEFE'yi seri yapısıyla en ciddi rakip görüyorum. Yine ayağına çabuk olan (5) SULEIMAN kısa mesafede güven verirken, kilosunun uygun olması ile (9) GÖLALAN mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim diğer isimdir.

6.Koşu: Kazandığı 1400 kum yarışı sonrası formunu sürdüren (7)ÇİSİL ile aynı koşuda bu safkanın 1.5 boy gerisinde 2.kalıp uygun kilosuyla rövanşı almaya çalışacak olan (9) NEW MELBOURNE önde gelen isimlerdir. Son haftaların yükselişte olan ismi (6) ÖYKÜ CAN formunu bulmaya başlamasıyla mutlaka yazılmalıdır. 1200 kum pistte 2.tamamladığı son koşusunda önemli gelişmeler içerisinde olduğunu belli eden (5) NARLICA GÜZELİ idmanlarındaki formda görünümü ile şans verilmesi gereken diğer kısraktır.

7.Koşu: 87 gün aradan sonra 1300 kumda kazanarak ne kadar iyi durumda olduğunu gösteren (2) BORAHAN yine jokeyi Vedat Abiş ile fotoyu önde geçmeye çok yakındır. En son 1300 kumda kazanıp 105 günlük bir aranın ardından pistlere dönüş yapacak olan (7) YAKARCA güvendiğim diğer isimdir. Süratli (1) NİSANUR HATIRASI son koşusunu 2000 kumda kazanarak formunu sürdürmesiyle yine beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacaktır.

8.Koşu: 4 yaşlı Arap kısraklarının Maiden mücadelesinde formunu bu grup için yeterli karşıladığım (2) BERFİNCAN'ın rakiplerinden bir adım önde görüyorum. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak birinciliğe adım adım yaklaşan (4) ÇILGIN SEBAHAT mutlaka yazılmalıdır. Her geçen gün aşama içerisinde olduğunu son 3.lüğünde belli eden (5) EPİROS ile 164 gün aradan sonra koşacak olmasına rağmen açıklarını gidermeye başladığını gördüğüm (1) AZRAHATUN daha sonra değerlendirilmeye alınmalılar.

9.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin 1800 çim pistteki yarışında idman görünümü dikkat çekici olan (7) HEAD VORKER ilk şans tanıdığım isimdir. Son koşusunu 3.tamamlayıp çok daha iyi duruma gelen (12) RAKS STAR jokeyi G.Kocakaya ile şansı yüksek diğer isimdir. İlk defa çimde start alacak olan (5) OĞUZUN RÜYASI son üç koşusunu kumda art arda kazanma başarısını göstermesiyle yine etkili olacak güçtedir. Çim pistte bu grusa gücünün yetmesini beklediğim (8) MOUNTAIN ile istikrarlı ve başarılı koşarak fit durumda olduğunu belli eden (3) SARPTAY'ın da kendisini tanıyan jokeyi Müslüm Çelik ile yazılması taraftarıyım.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4

2.Ayak: 3.2.5.9

3.Ayak: 7.9.6.5

4.Ayak: 2.7.1

5.Ayak: 2.4.5.1

6.Ayak: 7.12.5.8.3

Formunu Bulan BYE BYE GOGO Maiden'dan Çıkar “ANTALYA”

1.Ayak: Arap safkanlarının uzun mesafeli Şartlı-4 yarışında İzmir'deki son koşusunda önde birincilik mücadelesi verdiği sırada bir anda jokeyini düşürerek derecesiz kalan (5) ÖZEKAN ile kendisini tanıyan aprantisi F.Çetin ile start alacak olan (3) FAHRENHEİT ilk planda değerlendirilmesini önereceğim isimler. Formda aprintisi E.Çizik ile (1) ARİFCAN bu rakiplerini geride bırakabilecek güçte görünürken, gelişme içerisinde gördüğüm (6) SELDA HANIM'ın da mutlaka yazılmasını tavsiye ediyorum.

2.Ayak: Denk güçte isimlerin bir araya geldiği Handikap-16 koşuda İzmir kumunda adından söz ettirebilen (3) GRAND SUN göz önünde bulundurmadığım son yarışı ile ilk şansa sahip. Sevdiği pist ve mesafede koşacak olan (2) MR TEKİN ile tabelada yer bulduğu koşusu sonrası gelişme kaydeden (4) ICE TEA rakipleridir. İstikrarlı yarışlar sergileyerek jokeyi G.Yıldız ile uyum sağlayan (7) JOSELITO güven verirken, (6) ANADOLU AŞIĞI'nın bu gruba gücünün yetebileceği görüşündeyim. Seri yapısıyla bu mesafede adından söz ettire bilecek güçte olan (1) FRANCIS HORSE, dinç gireceği bu koşusunda (5) THE WALL ve uygun kilo avantajıyla (8) THE REAL TIGER sırasıyla sürprizde tavsiyelerim olacaktır.

3.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin 1400 kumdaki Maiden yarışında formunu bulmaya başladığını son koşusunu 1400 kumda 1.28.96 ile etkili bir 2.lik elde ederek gösteren (1) BYE BYE GOGO'dan ayrıca dilbağı çıkartılması da yararlı gelip bana göre uygun grupta tek yazılabilir.

4.Ayak: Antalya kum pistine çok iyi uyum sağlayıp müthiş bir form tutarak üst üste kazanan (4) DEMİRER birinciliklerine devam edecek güçtedir. Grubun formda diğer ismi (8) TUĞÇEM jokeyi A.Sözen ile en ciddi rakip görünürken, İzmir 1400 kumundaki son Gr-2 koşusunu 6.tamamlayıp sürekli daha farklı duruma ulaşan (7) YÜREK STAR mutlaka yazılmalıdır. Daha kısa mesafelerdeki son koşuları başarılı ve istikrarlı olan (1) AKSU HAN bu defa uzayan mesafede start alacak olup önde kuracağı temposu ile beyaz bayrak ayna yapabilir.

5.Ayak: Adana 1400 kum pistindeki hayatının ilk koşusunu kazanıp gücünü baştan belli eden (3) BABA HAMDİ'den yine iyi bir performans bekliyorum. Yarışları biraz üst üste gelecek olsa da istikrarlı koşarak fit durumda olduğunu gösteren (1) BABOŞ ALPER en ciddi rakibidir. 1400 kumda 1.28.89 derece elde ederek Maiden'dan çıkan (4) BLUE JASMINE ile uzun mesafedeki son yarışını kazanan (5) ANOTHER BOY'da bence değerlendirilmeliler.

6.Ayak: Antalya pistindeki başarılı ve istikrarlı yarışlarıyla dikkatimi çeken (1) KILIÇASLI biraz ağır olan kilosuna rağmen bana göre bu gruptan üstünlüğü ile kazanmaya çok yakındır. Son yarışı etkisiz olsa da bir önceki 1400 kum pist 4.lüğüne göre (5) DİMİTRA bu safkandan sonra değerlendirilmesi gereken diğer kısraktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.3.1.6

2.Ayak: 3.2.4.7.6.1.5.8

3.Ayak: 1

4.Ayak: 4.8.7.1

5.Ayak: 3.1.4.5

6.Ayak: 1.5