SOPHIANEA en güvendiğim isim “İSTANBUL”

1.Ayak: Son iki koşusunda 1500-2000 sentetik pistte bir türlü hedefe uzanamasa da başarılı ikincilikler elde eden (3) SECRET EAGLE, güzel formu ile favorim. Bu tip mesafeli sentetik pist yarışlarının başarılı ismi olup son yarışını 1500 sentetikte koşu içerisinde faullere maruz kalmasına rağmen 1,31,50 ile kazanmasını bilen (5) CANÇIKARAN’dan yine etkili bir yarış bekliyorum. Önemli kilo avantajına sahip bulunan (12) QUEEN ZAHRA, artan formu ile bence ihmal edilmemeli. Sentetik pistte oldukça başarılı koşular çıkaran Kocaeli Hipodromun’da hazırlanıp İstanbul’a gelen (2) THE BEAUTIFUL ECE şanslı bir başka isim olup her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayan artan formuyla (4) PASSION RUNNER kuponlara yazılmalı.

2.Ayak: Son koşusunda sert rakiplerinden etkilenen (1) NAKIŞ, nispeten müsaitleşen rakiplerinin yanında ve başarılı aprantisi A.Yıldız ile bu kez farklı koşacak olup favorim. Dört aydır start almamasına rağmen bu yarışına güzel dereceli galoplar yaparak hazırlanan grubun en kaliteli safkanı (5) NİĞBOLU, dinçlikle favorimin en yakın rakibi. Son üç yarışında dikkat çeken bir performans sergileyip tabeladan düşmeyen (7) ÖZGÜRFATİH diğer şans verdiğim isim olup yarış görüp farklılaşan (4) CİĞERDELEN sürpriz atımdır.

3.Ayak: Seri bir stile sahip bulunup son yarışını 1200’de önde istediği tempoyu bularak starttan çıktığı gibi 1,20,46’lık derecesiyle kazanan (4) ULUARAT, yine aynı taktik anlayışı ile bitirebilir. Favorim. Son yarışı bana göre gücünün karşılığı olmayan (8) LUSİA’dan G.Kocakaya’nın tercihi ile farklı bir yarış bekliyorum. Uzayan mesafeye rağmen son iki yarışı oldukça başarılı (1) JAVARONOK müsait kilosu ile ihmale gelmez.

4.Ayak: İki yarış önce 1400 sentetikte 1,24,66 ile 5 boy önde kazanan, yine aynı pist ve mesafedeki son koşusunda Kv-8’de 1,24,68 ile üçüncülüğünü beğendiğim ve mesafenin uzaması bana göre lehine olan (4) SOPHIANEA’nın kazanmasını bekliyor ve uyumlu binicisi M.Kaya ile tek tutuyorum.

5.Ayak: Bu tip mesafeli sentetik pist yarışlarının başarılı ismi olan, son koşusunda 1400’de sentetikte Kv-7’de önde forse ettiği koşudan 1,23,30 ile üçüncülükle ayrılan (5) JACK SPARROW, güzel formu ve hazırlığı ile favorim. Uzun bir aranın ardından koşup dördüncü olduğu yarışının ardından Bursa’daki idmanlarında daha iyi duruma geldiğini belli eden ve daha önce İstanbul’da 1200 sentetik pistte ikinciliği bulunan (8) ZORRO, gelişen kondisyonu ile favorimin en yakın rakibi. Antalya’daki son koşusunu 1400 sentetik pistte kazanırken denenen kapalı gözlük takısından olumlu netice alınan Bursa’daki hazırlığı güzel (3) ATICI BEY şanslı bir başka isim olup bir süre aradan sonra sentetikte iki yarış koşup kazanan (1) DENİZHAN ihmale gelmez.

6.Ayak: Kazandığı yarıştaki güzel formunu düzenli idmanlar yaparak muhafaza eden (15) HASANIM, seri stili ve müsait kilosu ile favorimdir. Başarılı son iki koşusu ile formunda gelişmeler olduğunu belli eden (10) CESUR BUĞRA, yatkın olduğu pist ve mesafede Hasanım’ın en yakın rakibi. Bursa’da idman pistindeki iyi görünümünü bu koşusuna taşıması halinde artan form durumu ile (4) KESKİN TAY’dan etkili bir yarış bekliyorum. Sentetik pistteki son ikinciliği ile formunu yeniden bulduğunu belli eden (3) BAŞAYDIN diğer şans verdiğim isim olup son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan piste yatkın (8) CÜDA kuponlarda bulunulmalı.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-5-12-2-4

2.Ayak: 1-5-7-4

3.Ayak: 4-8-2

4.Ayak: 4

5.Ayak: 5-8-3-1

6.Ayak: 15-10-4-3-8

HAÇIM günün sığınılacak en güvenilir limanı “ŞANLIURFA”

1.Ayak: Koştuğu her yarışının ardından gelişen bir form durumuna sahip bulunduğunu son startında 1800’de 2,06,31 ile etkili ikincilik yaparak belli eden (8) NİXİE, favorimdir. Adana’daki son yarışını ölçü almadığım bu kez sevdiği Şanlıurfa pistinde (5) TRADER ve kısa bir ara verdikten sonra Diyarbakır’da dikkat çeken yarış çıkaran (3) MEHMET REİS en yakın rakipleri olup (1) HASAN BEY kesinlikle ihmal edilmemelidir.

2.Ayak: Önde istediği tempoyu bulduğu yarışlarda çok farklı koşup son yarışını 2000’de 2,34,66 ile kazanan (1) GÖBEKLİTEPE AĞASI, koruduğu form durumu ile favorim. Kapalı gözlük takısı çıkartılıp start aldığı geçen haftaki koşusunu 1400’de 1,42,12 ile kazanırken formunu bulduğunu belli eden (9) MEDET BEY ve iki ay start almasa da bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren (2) BARGIRAN en yakın rakipleri olup zaman zaman etkili yarışlar sergileyebilen (7) KİM TUTAR KIZI ve (3) BERKAY FIRTINASI kuponlara yazılmalı

3.Ayak: Günün sürprize müsait görünen koşusu. 5 ve Yukarı Arap safkanlarının 1700 metre kum pistte katılım göstereceği Handikap-16 yarışta sıralamam; (3) OĞLUMBENİM başta olmak üzere (1) REBER, (5) ERTUNGA, (4) SARRAFBABA, (8) KOMET, (6) ULUPAMİR, (2) KIRATIN ve (7) ALACAATLI’dır.

4.Ayak: Adana’da güçlü rakiplerle mücadele verdiği son yarışını ölçü almadığım form durumu gayet iyi (1) HAÇIM, sevdiği pist ve mesafede bence günün sığınılacak en güvenilir limanıdır.

5.Ayak: Güzel bir form durumuna sahip bulunup kısa mesafelerde etkili yarışlar sergileyen seri safkan (2) ANGRY BULL, jokeyi F.Yardımcı’nın ısrarla bindiği bu koşuda favorim. Muhtemelen süratli gidecek olan yarışta son metrelerde yapacağı güçlü sprinti ile (1) KING AYHAN rakiplerini geride bırakabilir. Yarış içinde stilinde rakipleri bulunmasına rağmen form durumunu beğendiğim (3) BOGOTA ihmal edilmemelidir.

6.Ayak: Mesafe ayırt etmeden başarılı koşularıyla dikkatleri üzerine çeken N.Altın’ın bindiği (2) CİNDERELLA ve etkili formunu aynen devam ettiren (7) PORSUK KIZI arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine geçen hafta koşup kazanmayı başaran (13) DURDUR BENİ’de katılmaya çalışır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8-5-3-1

2.Ayak: 1-9-2-7-3

3.Ayak: 3-1-5-4-8-6-2-7

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2-1-3

6.Ayak: 2-7-13