Kalitesi ve Eksiksiz Hazırlıklarıyla DENİZ EFE Çok Şanslı "İSTANBUL"

1.Ayak: Daha önce kapalı gözlük ve kulaklık takıp son koşusunda aksesuarları çıkarılınca 1500   sentetik kumda 1.32.86 ile zonlanmadan kazanan (6) RAY OF LIGHT çok daha iyi duruma ulaşmasıyla yine ilk şans tanıdığım isimdir. Bir süre aradan sonra Bursa 1300 kumunda önde numara götürüp sonlarda Süper Sadi'ye geçilerek 2.kalan (5)TAIZU ile biraz kilosu ağır olmasına rağmen başarılı koşuları sonrası etkili formu devam etmekte olan (2) PRINCE OF DARKNESS güvendiğim diğer safkanlardır.

2.Ayak: Uzun mesafeli yarışların başarılı ismi (5) HALAY yakaladığı formunu aynı şekilde devam ettirmesi ve jokeyi H.Karataş ile kazanmaya bir adım daha yakındır. Bu safkanı son yarışında 2100 sentetik kumda yarım boyla geçen (4) KURT ENGİN yine şansı yüksek isimlerden olup, kilosunun uygun olmasının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde takibimde olan (9) CESURBUĞRA fotoyu önde geçmeye çalışacaktır. Uzun mesafeleri seven (10) ARISAN yine hafif sıkletiyle güven verirken, (6) ELİTTAY ilgi çeken hazırlıklarıyla mutlaka yazılmalıdır. Güçlü rakipleri arasındaki son A-2 koşusu kesinlikle ölçü olmayan (1) BAYPATRON ise mesafeye yatkın olmasıyla daha sonra düşünülmelidir.

3.Ayak: Yarış yaşamına çim pistte kazanarak başlayıp ardından sentetik kumda start aldığı iki Kısavade yarışında başarılı 2.likler elde ederek güç ve kalitesini gözler önüne seren (4) PAPAGOLLO ile bugüne kadar start aldığı koşularında adından söz ettirerek 800/47.5 22.8 R galobunda fit durumda gördüğüm (1) ALANALP ayırt edilmeden yazılmalılar.

4.Ayak: 137 günlük bir aranın ardından start alacak olan ve geçtiğimiz sezon Grup yarışlarda adından söz ettiren kalite safkan (1) DENİZ EFE iç pistteki dereceli ve kusursuz hazırlıklarında formda görünmesiyle benim program üzerinde en çok güvendiğim isimdir.

5.Ayak: 1500 sentetik kum pistteki son Kv-7 yarışını 1.30.40 ile kazanarak fit durumu devam eden (1) BONNY BOMB uyum sağladığı jokeyi G.Kocakaya ve uygun görünen rakiplerinin yanında yine fotoyu önde geçmeye çok yakındır. Uzunlarda bana göre çok dapa farklı koşan (4) ANADOLU PRENSESİ ile dört aydır start almasa da Ankara'daki hazırlıklarında gelişme içerisinde olduğunu belli eden (5) GLEAMY rakip gördüğüm isimlerdir.

6.Ayak: Altılının son ayağı olan Handikap-16 yarışta; 2200 kumdaki son yarışında önde koşunun tüm yükünü çekerek rakiplerine fotoya yakın yakalanıp 3.olan (1) RABITELLI bu kez kısalan mesafede önde gelen isimdir. Son yarışları ışıklı olması ve kilosunun verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda (10) SELANİK EFESİ güven verirken, (9) DARK LORD etkili form durumuyla mutlaka yazılmasını önereceğim bir isimdir. Sonlardaki etkili sprintini gerçekleştirebilirse (3) PELIGROSA farklı koşabilecek güçte olup, (7) PAYİDAR başarısız son yarışı sonrası idmanlarında ilgi çekmesiyle yazılmalıdır. (6)APPROVEDSTAR süratli yapısıyla sürpriz atım olup, (2) DOĞU PRENSİ 63 kiloya rağmen iç pistteki hazırlıklarında gelişme kaydettiğini göstermesiyle bu defa daha farklı sonuç elde edebilecek güçte bir isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.5.2

2.Ayak: 5.4.9.10.6.1

3.Ayak: 4.1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1.4.5

6.Ayak: 1.10.9.3.7.6.2

Formda THE IRRESTIBLE Kısa Mesafede Kazanmaya Çok Yakın "ŞANLIURFA"

1.Ayak: Etkili koşarak en son Adana'daki son yarışında rakiplerinin güçlü olmasından etkilendiğini gördüğüm (1) KOÇYİĞİT HAN bu kez fotoyu önde geçebilecek güçtedir. İdman pistinde aşama içerisinde olan (2) PAPÇİ farklı koşabilecek güçte gördüğüm bir isim olup, grubun formda isimlerinden (8) MATRAM mutlaka yazılmalıdır. 1200 kumda starttan çıktığı gibi son koşusunu kazanan süratli (6) KING DEDE'yi de değerlendirmenizi öneririm.

2.Ayak: Birbirlerini genelde geçebilen denk güçte isimlerin Handikap-14 mücadelesinde; 1700 kumda kazanarak ardından 1300 kum pistte 3.lük elde eden (9) GÖKEFE kendisini tanıyan jokeyi N.Altın ile ilk şansa sahiptir. Tabela dışında bitirdiği yarışı sonrası daha iyi duruma gelen (1) BOBO BERKCAN ile üst üste kazanıp ardından biraz daha güçlü rakiplerle mücadele ederek son iki koşusunda etkisiz kalan (2) ANADOLU GÜCÜ rakipleridir. Son haftalarda etkili bir form yakalayan (3) BEKİRABİ bana göre şansı yüksek bir isim olup, (5)KARAPINARASLANI 1300 kumdaki son 2.liğine göre devreye girebilir. (4) EYMENİM tabela dışında bitirdiği son Kv-6 koşusu ölçü alınmadan bence yazılmalıdır.

3.Ayak: 1400 kumda 1.29.79 ile kazandıktan sonra Adana 1200 çiminde 5.lik elde ederken daha güçlü rakiplerinin yanında iyi mücadele vererek dikkatimi çeken (4) THE IRRESTIBLE mesafenin kısa olmasıyla kazanmasını beklediğim bir isim olup, tek yazabilirsiniz.

4.Ayak: Arap safkanlarının Şartlı-2 yarışı sürprize müsait bir koşu olup, öncelikle son haftalardaki yükselişinin devam ettiğini gördüğüm (1) KORAY başta şans verdiğim isimdir. 1400 kumdaki son koşusunda 16 atta 4.lük elde ederken kendini bulmaya başladığını belli eden (5) BABA MERCAN ve bu defa jokeyi F.Yardımcı ile (16) AYDEREAĞASI yakın rakip gördüğüm safkanlardır. Bir süre aradan sonra yarış görerek açıklarını gideren (6) BABAMEDET jokeyi N.Altın ile bu kez farklı koşabilecek bir isim olup, (3) HEDEFİGÖR her geçen gün daha farklı duruma ulaşmasıyla devreye girebilir. Kilosu ağır olmasına rağmen (2) ULUPAMİR bu ayağın sürprizidir.

5.Ayak: Arap safkanlarının Maiden'dan çıkmak için mücadele edecekleri koşuda; grubun en formda ismi olan ve birinciliğe adım adım yaklaşan (3) ABATHAN önde gelen isimdir. Kolay kolay tabeladan düşmeyerek jokeyi N.Altın ile start alacak olan (6) HASKÖYBEYİ mutlaka yazılması gereken bir isim olup, (2)MİRHATCAN tabelada yer bulduğu koşuları sonrası sürekli aşama kaydetmesiyle değerlendirilmelidir. Beklenenden kötü koştuğu yarışından sonra kendini bulmaya başlayan (4) AYDINALP OĞLU ve makineden düzgün çıkması halinde (1) AKSANCAR bu ayakta devreye girebilecek güçte olan diğer isimlerdir.

6.Ayak: Ayağına çabuk kısrak (5) İNCİNİNİN KIZI son yarışını 1400 kumda kazanarak fit durumunu sürdürmesi ile yine rakiplerinin bir adım önünde görünürken, 61 kilo ile start aldığı son koşusunu 1400 kumda 3.bitiren (11)KARAMÜRSELLİ eküri avantajıyla en ciddi rakibidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.2.8.6

2.Ayak: 9.1.2.3.5.4

3.Ayak: 4

4.Ayak: 1.5.16.6.3.2

5.Ayak: 3.6.2.4.1

6.Ayak: 5.11