Formda ROCK SOLID Uyumlu Jokeyi İle Kazanır "İZMİR"

1.Ayak: Çim pist mücadele ile başlayacak olan ilk ayakta; kısa mesafelerde ayağına çabukluğu ile iyi koşan (6) SAETTA bir nefeste beyaz bayrak ayna bitirebilir. Kilosu ağır olmasına rağmen grubun seri bir diğer ismi (1) ÖZENGER ile bir süre aradan sonra start alacak olan eküri avantajlı (10) KARA MEHMET şanslı diğer safkanlardır. Bu kez sevdiği pistte (7) AMİRAL HOLD ile son koşusunun kum piste alınmasıyla 2.olan (8) COOL IMAGE sprinter yapısıyla yazılmalıdır.

2.Ayak: Dişi Arap safkanlarının uzun mesafeli mücadelesinde; 1900 kumda kazanıp ardından yine aynı pist ve mesafede 4.olan (4) LAL ÇİÇEĞİ en güvendiğim isimdir. Son yarışını Gündüzdüşü ve Canım Çıtır gibi formda isimlerin arkasında 3.tamamlayan (2) KÜŞİ birinciliğe yakın diğer safkan olup, form durumu yeterli (3) HÜRSEV şans tanıdığım diğer kısraktır. Aprantisi ile uyum sağlaması durumunda (1) ÜÇGÜZEL'in de bu gruba gücü yetecektir.

3.Ayak: Yarışları biraz üst üste gelecek olsa da düzlük sprinti ile (1) DEMBE bu rakipleri arasında kazanmasını beklediğim isimdir. Etkili formu ile son koşularında adından söz ettiren (4) SÜPER BABA şansı yüksek diğer safkan olup, koşunun önde süratli gitmesi durumunda (2) MÜHENDİS bu defa daha farklı sonuç alabilir. (5) FOREVER JUSTEN dört gün önce tabelada yer bulduğu yarışında formda görünürken, (6) NEOS önde boş bırakılması durumunda etkili olacaktır.

4.Ayak: Seri birincilikleri ardından son 1600 kum pist koşusunda ekürisinin kazandığı koşuda 3.olan (1) ROCK SOLID jokeyi A.Sözen ile uyum sağlayan bir isim olup bu grupta bence tek yazılabilir.

5.Ayak: Arap safkanlarının Maiden mücadelesinde; dikkat çeken son 3.lüğü ile vasat rakipleri arasında ön plana çıkan (5) KERKÜK bir adım öndedir. Antalya'daki son koşusunu 6.tamamlayıp sürekli daha iyi duruma gelen (2) ASİL KARADAĞLI ve eküri koşma avantajına sahip bulunarak kum pistteki son 5.liğinde gelişme kaydeden (7) PRENSES DİDEM rakipleri olacaktır.

6.Ayak: Antalya sentetik kumunda daha kısa mesafede yetiştiremeyerek 7.kalan (2) TATAVLA bu defa mesafenin uzamasıyla rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. 1000/1.10.5 29.2 R galobunda farklı koşabilecek güçte olduğunu belli  eden (4) BİGBOSS ile her ne kadar 63 kilo ile start alacak olsa da çim pistte grup içerisinde en iyi koşan isimlerden olan (1) AKARNEJAT koşunun şanslı durumda olan diğer safkanlarıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.1.10.7.8

2.Ayak: 4.2.3.1

3.Ayak: 1.4.2.5.6

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5.2.7

6.Ayak: 2.4.1

İstanbul'da İyi Hazırlanan MR TREX'in Kaba Kumda Daha İyi Koşmasını Bekliyorum "KOCAELİ"

1.Ayak: Maiden yarış ile başlayacak olan ilk ayakta; Bursa'daki son 4.lüğünde bekleme yaparak etkili sprinti ile gelip dikkatimi çeken (5) FIRTINA MAKAY, dikkat çeken son koşusu ile gelişme gösteren (6) FLOKİDA ve kapalı gözlük takılarak 2.bitirdiği son yarışı gayet iyi (9) KÜÇÜK BELİNAY ön planda şans tanınması gereken isimlerdir. Kaba kumda daha iyi koşabileceğini son 3.lüğünde belli eden (4) EBRALZADE ile formu bu grup için yeterli (1) ATEŞ ÇEMBERİ'ne de dikkat ediniz.

2.Ayak: Bursa'daki son yarışı vasat olsa da (2) ARDAHAN'dan bu kez farklı koşmasını bekliyor, en ciddi rakip olarak 2000 metredeki son 3.lüğünde dikkat çeken (4) BOZHAYAT'ı görüyorum. İstanbul sentetik kumundaki son 4.lüğünü beğendiğim (5) CEBEALP ve 1400 kumda Maiden'dan çıkan (6) KUZGUN EFE güven vereşn diğer safkanlardır. Yakın ara 5.tamamladığı son yarışı ışıklı (7) MİKİBO ile bu kez daha müsait grupta (1) SAVAŞÇITAY'da dikkate alınmalı.

3.Ayak: Yarış yaşamına İstanbul sentetik kumunda Şartlı-1 kazanarak başlayıp ardından tecrübeli rakiplerinin yanında 5.olan (2) MR TREX ciddi hazırlıklarında dikkatimi çekmesi ve kaba kumda daha farklı koşabilecek güçte bir isim olması ile banko önerimdir.

4.Ayak: Formda isimlerin bir araya geldiği Şartlı-5 koşuda; müthiş bir form yakalayıp üst üste kazanan (2) AFERDİTA yine jokeyi M.Kaya ile ilk şans tanıdığım isimdir. Bursa 1200 kumunda 1.21.86 ile kazanırken çok iyi bir derece yapan (7) BERENGÜL sıkı rakip görünürken, istikrarlı koşularıyla formunun zirvesinde olan (1) TAÇSIZ KRAL ve seri yapısının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda (3) KUDRETLİTAY'da birincilik mücadelesi vereceklerdir.

5.Ayak: İzmir kum pistindeki son iki koşusunu 1400 metrede 1.27.27, 1200 metrede 1.14.09 ile kazanırken rakiplerini yanına yaklaştırmayan (3) DİPMEN seri yapısıyla yine favorimdir. Rakiplerine göre önemli bir kilo avantajına sahip olan (9) BETELGUESE ile sonlardaki kuvvetli sprintini gerçekleştirip bu defa fazla geç kalmaması durumunda (4) LIGNIN ENERGY bu safkandan sonra düşünülmesi gereken isimlerdir.

6.Ayak: İzmir 1600 kum pistindeki son Şartlı-3 koşusunu kazanan (2) ALTIN ZELE'nin formunu devam ettirdiğini görüyorum. 302 gün aradan sonra Kocaeli 1400 kum pistinde 2.olan (6) PARANA geliştirdiği kondisyonu ile güvendiğim diğer isim olup, geri alındıktan sonra açıklarını gidermeye başlayan grubun kalite ismi (3) BESTEKAR'da şansı durumdadır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.6.9.4.1

2.Ayak: 2.4.5.6.7.1

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2.7.1.3

5.Ayak: 3.9.4

6.Ayak: 2.6.3