Formunu Bulan DEMBE'den Bu Grupta Birincilik Bekliyorum "İZMİR"

1.Ayak: İlk ayakta ayağına çabuk safkan (6) SAETTA kısa mesafede rakiplerine bir nefeste çıktığı gibi hakim olabilir. Ekürilerden (10) KARA MEHMET 131 günlük  bir ara vermiş olsa da çim yarışlarını beklemesiyle birinciliğe yakın konumda olan bir diğer isimdir. Son koşunun kum piste alınmasına rağmen gayet iyi koşan (8) COOL IMAGE ile yine yarış içerisinde en seri safkanlardan olan (1) ÖZENGER'de bence değerlendirilmelidir.

2.Ayak: Son Kv-7 koşusunu 3.bitirirken formunu bulmaya başladığını belli eden (2) KÜŞİ aynı performansı sergilemesi halinde bence kazanacak güçtedir. Aynı yarışı bu safkanın hemen geriside bitiren diğer kısraklar (4) LAL ÇİÇEĞİ ile (3) HÜRSEV rakipleri olacaktır.

3.Ayak: Antalya 2000 kum pistinde 2.olduktan sonra İzmir 1600 kum pistinde dört gün önce etkili 3.lük elde ederek formunu bulduğunu gördüğüm (1) DEMBE kazanabileceği grupta ve mesafeye yatkın olmasıyla benim sizlere önereceğim bankomdur.

4.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin 2000 kumdaki Kv-9 Hızır Reis Koşusu'nda; üst üste kazandığı yarışlarından sonraki 1600 kum startında ekürisi Dragon Fıre'in kazandığı koşuda 3.olan (1) ROCK SOLID kendisini tanıyan jokeyi A.Sözen ile birinciliğe yakındır. Bu safkana boyun farkıyla geçildiği yarışı sonrası Kocaeli'ye gelerek 3.olduğu koşusunda tam olarak bekleneni veremeyen (3) BABA RUNNER ciddi rakibidir. 2000 kumda kazanıp İstanbul'a giderek sentetik kumdaki yarışını yine aynı mesafede 3.bitiren (4) JEFE DE JEFES ile önde istediği tempoyu bulması durumunda (2) ASK THE LEGEND bu ayağın sürprizleri olacaktır.

5.Ayak: Arap safkanlarının Maiden yarışında gücü vasatı aşmayan isimlerin mücadelesini izleyeceğiz. Yine  de son 3.lüğüne göre rakiplerinden bir adım önde olan (5) KERKÜK ilk şans tanınması gereken isim olup, ekürisiyle start alacak (7)PRENSESDİDEM gelişme göstermesiyle şanslıdır. Ara verdikten sonra yeni yeni toparlanan (4) GÜLLECİ güven verirken, llk koşusunu 2.bitirdikten sonra uzun süre geri alınan (10)TERCİLGÜZELİ ve grubun tecrübeli safkanlarından (2) ASİL KARADAĞLI'yı da göz ardı etmeyin derim.

6.Ayak: Arap safkanlarının çim pist mücadelesinde; rakiplerine göre ağır kilo ile start alacak olsa da (1) AKARNEJAT'ı pist ve mesafeye yatkın olmasıyla ön planda değerlendirmenizi öneririm. Antalya'daki son yarışında mesafenin kısa geldiğini gördüğüm (2) TATAVLA bu kez farklı koşabilecek güçte olup, ara verdikten sonra kum pistte yarış gösterilen (12) BABA OZAN bu defa çimde farklı koşabilir. İdman pistinde çıkış yakaladığını belli eden (4) BİGBOSS kendisine göre grupta start alacak olmasıyla mutlaka değerlendirilmelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.10.8.1

2.Ayak: 2.4.3

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1.3.4.2

5.Ayak: 5.7.4.10.2

6.Ayak: 1.2.12.4

ALTIN ZELE Etkili Formuyla Günün En Güvenilir İsmidir "KOCAELİ"

1.Ayak:  Kapalı gözlük takılmasının yararlı geldiğini son 2.liğinde gösteren (9) KÜÇÜK BELİNAY bu defa fotoyu önde geçebilecek güçte bir isimdir. Bu grup için yeterli karşıladığım formuyla (1) ATEŞ ÇEMBERİ ve sentetik kumda etkisiz kalarak kaba kumda daha farklı koşabileceğini son 3.lüğünde gösteren (4)EBRALZADE rakipleridir. 1200 kumdaki son 4.lüğüne göre (5) FIRTINA MAKAY güven verirken, (6) FLOKİDA bu aralar gelişme göstermesiyle adından söz ettirebilir. (3) DERİN TOPRAK vasat son koşuları ardından toparlanmasıyla sürprizde düşünülmeli.

2.Ayak: İstanbul'daki son 4.lüğünde dilbağı denenen (5) CEBEALP'den bu koşusunda sadece kapalı gözlük ile start alacak olup favorimdir. Bursa'daki son uzun mesafeli yarışını 3.bitiren (4) BOZHAYAT gelişme gösteren bir isim olmasıyla şansı yüksek diğer isim olup, 5.bitirdiği koşusuyla yükselişte olduğunu gördüğüm (7) MİKİBO mutlaka yazılmalıdır. Bursa'da sıkı hazırlanan (2) ARDAHAN farklı duruma gelmesiyle sürprizde tavsiyemdir.

3.Ayak: İstanbul sentetik kumunda yarış yaşamına kazanarak başlayan (2) MR TREX ardından 5.olurken bu defa kaba kuma çıkacak olan safkandan daha iyi performans bekliyorum. Adana'daki son uzun mesafeli koşusunda 5.olan (1) SESTO ELEMENTO ile tabeladan düşmeyerek sürekli formunu geliştirmekte olan (6) KRALİÇE GAMZE mutlaka yazılmalılar. (5) ADAL son 5.liğinde bekleneni verememiş olsa da bir önceki 1900 kum yarışını kazanan safkan devreye girecek güçte olup, denk rakiplerinin yanında (4) STRAIGHT STORM ses getirebilir.

4.Ayak: Süratli tempoda gitmesini beklediğim yarışta sonlardaki etkili sprinti ile (7) BERENGÜL'ün rakiplerini geride bırakmasını bekliyorum. Mükemmel bir form yakalayıp son üç koşusunu üst üste kazanma başarısını gösteren (2) AFERDİTA ile grubun formda ve istikrarlı diğer ismi (1) TAÇSIZ KRAL'ın da mutlaka değerlendirilmesini öneririm.

5.Ayak: Formuna ulaşarak İzmir kum pistindeki son iki koşusunu 1400 kumda 1.27.27, 1200 kum pistte 1.14.09 gibi iyi dereceler ile üst üste kazanan (3) DİPMEN seriliğinin verdiği avantajı iyi değerlendirerek yine rakiplerine hakim olabilir. Bursa 1900 kum pistinde kazanarak ardından Kocaeli 1500 kum pistinde 3.olan (9) BETELGEUSE hafif kilosunun verdiği avantaj ile en ciddi rakibi olacaktır. Rakiplerine göre kilosu ağır olmasına rağmen süratli gidecek olan bu yarışı sonlardaki sprinti ile lehine çevirmeye çalışacak olan (1) ÇAYIRAĞASI'nın da adından söz ettirmesini bekliyorum.

6.Ayak: Altılının kapanış ayağında; son koşusunu İzmir 1600 kum pistinde kazanan (2) ALTIN ZELE Bursa'daki 1000/1.11.6 28.2 R galobunda formunu devam ettirdiğini göstermesi ile bence yine fotoyu önde geçecektir, tek yazmanızı tavsiye ederim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.1.4.5.6.3

2.Ayak: 5.4.7.2

3.Ayak: 2.1.6.5.4

4.Ayak: 7.2.1

5.Ayak: 3.9.1

6.Ayak: 2