KERKÜK’ün Maiden’dan çıkmasını bekliyorum “İZMİR"

1.Ayak: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir yarış ile başlıyor. 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının 1300 metre çim pistte mücadele vereceği Şartlı-4 Koşu'daki sıralamam; grubun en kaliteli ve süratli ismi (6) SAETTA başta olmak üzere (4) EFE MY HAWK, (9) HARD FLOOD, (1) ÖZENGER, (8) COOL IMAGE, (10) KARA MEHMET ve (7) AMİRAL HOLD şeklinde olup ayırt edilmeden birlikte yazılmalılar.

2.Ayak: Daha iyi grupla mücadele verdiği son koşusunda 1900’de kum pistte beklentilerin üzerinde performans sergileyip 2,17,45 ile üçüncülük yaparak dikkat çeken (2) KÜŞİ, artan formu ile favorim. Uzun mesafelerde etkili yarışlar sergileyebilen, iki yarış önce 1900'de kumda kazanan, aynı pist ve mesafede daha iyi gruptaki son dördüncülüğünü beğendiğim (4) LAL ÇİÇEĞİ, güzel hazırlığı ile favorimin en yakın rakibi. Son koşusunda Kv-7’de beşinci kaldıktan sonra bu yarışına güzel dereceli işler yapıp hazırlanan (3) HÜRSEV’e bir çarpı atılmalı. Son üç yarışını değişik hipodromlarda koşup Kocaeli Hipodromun’daki son dördüncülüğü ardından Bursa'da güzel bir hazırlık devresi geçirerek İzmir’e getirilen (5) GÜLENKIZIM şanslı bir başka isim olup rakiplerine göre hafif kilo avantajına sahip bulunan (7) NURGÜLCAN kuponlarda bulunulmalıdır.

3.Ayak: Son iki yarışında daha iyi gruplarla mücadele verip tabeladan düşmeyerek dikkatimi çeken artan form durumuna sahip (1) DEMBE ve geçen haftaki dördüncülüğünü bir hayli beğendiğim form durumu çok iyi (4) SÜPER BABA arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda az hata yapan kazanacaktır.

4.Ayak: 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının 2000 metre kum pistte katılım göstereceği Kv-9 Hızır Reis Koşusu’nda; kusursuz bir form durumuna sahip bulunan, kum pistte her mesafede ve grupta etkili koşan, üst üste beş yarış kazandıktan sonraki yarışında 1600’de kumda tam olarak beklenilen yarışını yapamayarak A-3'de üçüncü kalsa da (1) ROCK SOLID, uyumlu pilotu A.Sözen'le kazanmaya en yakın isim. Grubun istikrarlı isimlerinden olup İstanbul sentetik pistteki üçüncülüğünün ardından İzmir’e dönüp bu koşusu için güzel bir hazırlık dönemi geçiren (4) JEFE DE JEFES ile İzmir ve Kocaeli Hipodromlarındaki son uzun mesafeli Grup yarışlarında etkili koşular çıkartan (3) BABA RUNNER'i bugün için Rock Solid'e yakın rakip olarak görüyorum.

5.Ayak: Çim pistte iki kez üçüncülük yapan, son koşusunda 1200’de kum pistte 1,25,77 ile üçüncü olurken sondaki müthiş sprintiyle ilgimi çeken (5) KERKÜK’ün bugün Maiden'dan çıkmasını bekliyorum. Bankom.

6.Ayak: Sezon başında 1200 kumda kazanan, son üç koşusunda tabela dışı kalsa da idman pisti görünümü ve çim pist performansı gayet iyi (4) BİGBOSS, başta düşündüğüm isim. Ara verdikten sonra üst gruplarla iki yarış koşup hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (2) TATAVLA'dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Çim pistin başarılı safkanlarından olan ve son iki yarışında sert rakiplerinden etkilenen (1) AKAR NEJAT’ı bu grupta es geçmeyin derim. Yaklaşık beş ay ara verdikten sonra planladığı bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren (5) ÇİPÇİLLİ dinçlikle şanslı bir başka isim olup dört ay aradan sonra kumda galop niyetine bir yarış görerek nefes açan çime daha yatkın (12) BABA OZAN kuponlarda bulunulmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6-4-9-1-8-10-7

2.Ayak: 2-4-3-5-7

3.Ayak: 1-4

4.Ayak: 1-4-3

5.Ayak: 5

6.Ayak: 4-2-1-5-12

Formda DİPMEN bir kez daha kazanmaya çok yakın “İZMİR”

1.Ayak: Kaba kum pistte daha başarılı yarışlar koşabileceğini yeniden kapalı gözlük aksesuarı takılıp start aldığı son yarışında ikincilik yaparak belli eden (9) KÜÇÜK BELİNAY’a ilk çarpıyı atıyorum. Gücü nispetinde tatminkar koşular çıkartabilen (5) FIRTINA MAKAY ve Bursa’daki başarılı son yarışı ile artan form durumuna sahip bulunduğunu belli eden (4) EBRALZADE favorinin rakipleri. (1) ATEŞ ÇEMBERİ şanslı bir başka isim olup her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunan (6) FLOKİDA ve dilbağı takısı denendiği son beşinciliği tatminkar olan (2) BUKETKAYA kuponlarda bulunulmalı.

2.Ayak: Form durumları birbirlerine yakın 4 Yaşlı Arap safkanlarının 2000 metre kum pistte mücadele vereceği Şartlı-5 Koşu’daki sıralamam; (5) CEBEALP başta olmak üzere (4) BOZHAYAT, (6) KUZGUNEFE, (1) SAVAŞÇITAY, (7) MİKİBO ve (2) ARDAHAN şeklinde olup ayırt edilmemelidir.

3.Ayak: Kocaeli pistini çok seven ve son koşusunu ölçü almadığım (5) ADAL ile kısa bir ara verdikten sonra bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren (2) MR TEREX arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine her geçen gün daha iyi duruma gelen M.Kaya’lı (4) STRAIGHT STORM’da katılabilir.

4.Ayak: Son üç yarışını kazanarak ne denli formda bir isim olduğunu belli eden (2) AFERDİTA, sevdiği pist ve mesafede birinciliklerine bir yenisini daha ekleyebilir. Önde istediği tempoyu bulduğu yarışlarda çok farklı koşan form durumu çok iyi (1) TAÇSIZ KRAL en yakın rakibi. Özlediği birinciliğe ulaştığı yarıştaki güzel formunu muhafaza eden kaliteli isim (7) BERENGÜL, sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde rakiplerine hakim olabilir. Eküri koşma avantajına sahip bulunan (3) KUDRETLİTAY şanslı bir başka isimdir.

5.Ayak: İzmir’deki son iki yarışında 1400-1200’de galibiyetle ayrılıp Kocaeli’ye fit durumda gelen (3) DİPMEN’in birinciliklerine bir yenisini daha eklemesini bekliyor, aprantisi C.Altun ile tek tutuyorum.

6.Ayak: Form durumlarını bu grup için yeterli karşıladığım (3) BESTEKAR ve (2) ALTIN ZELE arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden bence sonda az hata yapan kazanacaktır. Ayırt edilmemeli.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9-5-4-1-6-2

2.Ayak: 5-4-6-1-7-2

3.Ayak: 5-2-4

4.Ayak: 2-1-7-3

5.Ayak: 3

6.Ayak: 3-2