KRAL TAÇI Bu Gruptan Bir Adım Önde "İZMİR"

1.Koşu: 3.6.11.12.1

2.Koşu: 11

3.Koşu: 1

4.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin çim pistteki Maiden koşusunda; her geçen gün daha iyi duruma geldiğini 4.tamamladığı son yarışında gösteren (3)ÇİÇEKABBAS ile idmanlarındaki dikkat çeken görünümünü bu koşusuna taşıması durumunda (2) BIG GAMBLE bana göre en şanslı isimler olacaktır. Dinç gireceği bu yarışında (5) NAİLOĞLUM, kum pistte bir koşu görerek aşama kaydeden (11) SEASIDE SONG ve 5.tamamladığı koşusundan sonra yükselişte olduğunu gördüğüm (10)MOKSHA sırasıyla daha sonraki ihtimallerdir.

5.Koşu: Kısa mesafeli çim pist koşuda; son kum yarışlarındaki 2.liklerini beğendiğim (2) EFE MY HAWK  rakiplerini geride bırakacak güçtedir. Bana göre çim performansı çok daha iyi (12) TANGÜL HANIM uygun kilosuyla bu ayakta çok güvendiğim cazip bir isim olup, (6) TESTIFY sıkı hazırlıklar yapması ile mutlaka yazılmalıdır. 141 gün aradan sonra koşacak olsa da çim yarışlarını bekleyen (5) DUTY BEAUTY, kısa mesafelerde iyi bir performansa sahip olan (7) EYVAH UZUN MEHMET, tabela dışında bitirdiği koşusundan sonra gelişme gösteren (10) FALLOW THE LEADER ve uzun süredir start almasa da seri yapısı ile kısa mesafede (4) CAN KRAL sürprizde önerilerim olacaktır.

6.Koşu: Bir süre aradan sonraki yarışının kum piste alınmasından etkilenerek 4.olan (9) ADEN PERİSİ eküri avantajının yanısıra geliştirdiği formuyla favorimdir. Dikkat çeken son 3.lükleriyle her geçen gün daha iyi duruma geldiğini belli eden (12) BAŞ ALP ile son iki koşusunu İzmir ve Kocaeli'de üst üste kazanan (1) ULUDORUK rakip gördüğüm isimlerdir. Bu defa çim pistte çok daha farklı koşabileceğine inandığım (3) AĞA TURBO'yu  da dikkate almanızı tavsiye ederim.

7.Koşu: Yarış seçilerek koşturulup oldukça başarılı bir performans gösteren (2) BLACK PHANTOM en son 1600 kumda kazanarak idmanlarında kusursuz görünüm sergilemesiyle yine fotoyu önde geçmeye çok yakındır. Uzun mesafedeki son koşusunu 2.bitiren grubun formda bir diğer kısrağı (3) KEEP YOUR DISTANCE yakın rakibi olacaktır.

8.Koşu: Bölünen Maiden yarışın diğer ayağında; çim pist performansı çok daha başarılı olan (6) UYGURUNOĞLU son kum pist koşusu ölçü alınmadan bir adım öndedir. (7) AFTER ALL ilk defa çim pistte start alacak olması ve idmanlarında aşama göstermesiyle farklı sonuç elde edebilir. Grubun tecrübeli isimlerinden (11) PRENSES CANAN bu defa makinede takılmadığı takdirde üst sıraları zorlayacak güçte görünürken, 1400 kumda 3.bitirdiği yarışından sonra kendini bulmaya başlayan (8) BUZ BAHÇESİ'de etkili koşabilirler.

 

9.Koşu: Daha güçlü rakipleri arasındaki son Kv-7 koşusunu 5.bitiren (6) KRAL TAÇI bu kez rakiplerinin daha uygun olması ve jokeyi Ö.Yıldırım ile kazanmasını beklediğim isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.2.5.11.10

2.Ayak: 2.12.6.5.7.10.4

3.Ayak: 9.12.1.3

4.Ayak: 2.3

5.Ayak: 6.7.11.8

6.Ayak: 6

SKYRUNNER Kazanarak Maiden'e Veda Eder "ANTALYA"

1.Koşu: 2.3.7.8.4

2.Koşu: 1.6.5

3.Koşu: 3.8.2

4.Koşu: Mesafenin başarılı ve formda ismi (5) ÇEKOĞLU'na ilk şansı tanıyorum. Üst üste kazandığı yarışları ile formunun zirvesinde gördüğüm (3)KIZILVAZO ile tabeladan düşmeyerek fit durumunu sürdüren (8)ÜLGENBEY rakipleridir. Ayağına çabuk diğer safkan (4) YOLKIRAN fazla ölçü olmayar son yarışına göre sürpriz yapabilir.

5.Koşu: Şu ana kadar start aldığı yarışlarında adından söz ettirerek 40 Handikap puanı toplayan (1) SKY RUNNER son 3.lüğünde uzun aradan sonra etkili koşarken geliştirdiği kondisyonuyla bu defa kazanarak Maiden'dan çıkmasını bekliyorum.

6.Koşu: Başarılı 2.likleri sonrası Adana 2000 kum pistindeki son yarışını kazanan (6) GÖKHAN BABAM'dan yine birincilik bekliyorum. İstanbul'dan gelip Antalya sentetik kumundaki koşusunu 3.bitiren (4) DAME TIME jokeyi Vedat Abiş ile bu defa fotoyu önde geçebilecek güçtedir. İzmir kumundaki son uzun mesafeli yarışında 2.olan (5) DEMS VICTORY mutlaka yazılmalıdır. (1) KING SERKAN son koşularında formundan ve gücünden uzak bir pefrormans sergilese de her an çıkış yapabilecek güçte olup, (2) ROCK KINGDOM iyi durumunu sürdürerek kendisini tanıyan jokeyi G.Kocakaya ile sürpriz yapabilir.

7.Koşu: Son yarışını İstanbul'da 6.bitiren (1) ATICI BEY bir önceki koşusunu Antalya 1400 sentetik kumunda kazanan bir isim olmasıyla rakiplerine üstünlük sağlayabilir. İstikrarlı son yarışları ile fit durumda olduğunu belli eden (3) THE PLUCKY ve süratli safkan (2) ÖZENGER mutlaka şans tanınması gereken diğer isimlerdir. İstikrarlı son koşularıyla gayet iyi durumda olduğunu gösteren (5) KATHERİNA ile bir süre ara verdikten sonra tabelada yer bulan (4) CAPTAINS KEY bu kez çok daha farklı koşabilecek isimlerdir.

8.Koşu: Ankara'da bu yarışına çok iyi hazırlanarak iki ay aradan sonraki koşusunu İstanbul sentetik kumunda 2.bitiren (6)BERKENİNKIZI rakiplerine bu kez üstünlük sağlayabilir. Mükemmel bir form yakalayıp farklı şehirlerde start aldığı son yarışlarını üst üste kazanan (1) BÜYÜKDÜNYA bugüne kadar sentetik pistte bir defa koşarak tabela dışı kalırken kendisini tanıyan jokeyi Vedat Abiş ile yakın rakibidir. Kocaeli 1700 kumunda Büyükdünya'nın gerisinde 2.olarak en son İzmir çiminde 8.kalan (3) ROCK IRON'da yazılmalıdır.

9.Koşu: Sentetik piste olan uyumu ile (4) BEROŞ kendisine denk olan rakiplerinin yanında fotoyu önde geçmeye yakındır. Mesafe ayırt etmeden son koşularında adından söz ettiren (1) BRAVE HORSE 1000/1.03.5 25.4 R galobundaki kusursuz görünümü ile yakın rakibi görünürken, (2) SOLİDO HERMANOS Adana'daki son yarışlarında üst gruplarda mücadele etmesi ve bu kez daha müsait rakiplerinin yanında farklı koşacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.3.8.4

2.Ayak: 1

3.Ayak: 6.4.5.1.2

4.Ayak: 1.3.2.5.4

5.Ayak: 6.1.3

6.Ayak: 4.1.2