Son yarışına göre THE RAPTOR kazanmaya çok yakın “İZMİR"

1.Ayak: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir koşu ile başlıyor. 4 ve Yukarı Arap safkanlarının 1300 metre çim pistte start alacağı Hand-17 Koşu’daki sıralamam; her geçen gün artan form durumuna sahip bulunan (3) ASLANSOYLU başta olmak üzere (10) MUSLİHAĞA, (1) DİRLİK, (2) BORNOVALIM, (12) SARİDUZ, (9) AKARNEJAT ve (5) KÖYAĞASI DEMİR şeklinde olacaktır.

2.Ayak: Yaklaşık iki ay aranın ardından uzun mesafeye çıktığı son koşusunda 2000’de 2,12,62 ile üçüncülük yaparken beğenndiğim (3) CERKUTAY, güzel formu ve hazırlığı ile favorim. Bugüne kadar çim pistte start aldığı sekiz yarışta da başarılı bir performans sergileyen, kısa bir aranın ardından iki yarış koştuktan sonra daha iyi duruma gelen (1) MUHARREM ABİ, ilk kez uzun mesafede start alacak olsa da önde boş kalırsa bitirebilir. İki yarış önce 1600’de kum pistte 1,42,08 ile 4 boy önde kazanan, son dördüncülüğünün ardından bu koşusuna güzel dereceli galoplarla hazırlanan (4) OĞLUM FIRAT şanslı bir başka isim olup çim pist performansını beğendiğim idmanlarında göz dolduran (4) ÇELİK KARDEŞLER ihmal edilmemelidir.

3.Ayak: İki yarış önce 1600’de kum pistte kazanan, bu pist ve mesafedeki son koşusunda bence erken ön tarafa hücum ettiği için dördüncülükle yetinen (7) SANTORINI GIRL, bu kez acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde farklı koşacak olup favorimdir. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp son startında 1600’de ağır kiloyla son 300’e kadar önde forse ettiği koşudan düşen temposuna rağmen dikkat çeken bir dördüncülük elde eden (4) LYUBOV, artan formu ile favorimizin rakibidir. Bursa’dan hazır ve bir o kadar da formda gelecek olan (3) QUEEN OF STREET diğer şans verdiğim isim olup son iki koşusunda İzmir ve Bursa'da dikkat çeken üçüncülükler yapan artan form durumuna sahip (5) DERİNDOĞA ihmale gelmez.

4.Ayak: Grubun kaliteli ve formda ismi olup son koşusunda 1600’de kumda A-3'de boyun farkla ikinci olurken bence bu rakipler için yeterli performans sergileyen (4) THE RAPTOR’u günün bankosu olarak öneriyorum.

5.Ayak: Önde istediği tempoyu bulabildiği kısa mesafeli yarışlarda çok başarılı koşan ideal mesafesinde start alan (5) SAETTA ve bir süre arası olmasına rağmen bu koşusuna güzel dereceli galoplarla hazırlanan grubun kaliteli ismi (3) YILDIZ TOZU arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine hafta arası Antalya’da sentetik pistte koşup kazanarak İzmir'e gayet iyi durumda gelen (7) STARRY NIGHT’da katılabilir.

6.Ayak: Son iki koşusunda tabela dışı kalsa da bu yarışı için yaptığı hazırlığında toparlandığını belli eden (5) DEMİRDALGA bu kez daha farklı koşacak olup başta şans verdiğim isim. Geçen haftaki koşusunu 2000’de 2,24,03 ile kazanıp formunu muhafaza eden (10) GÜNDÜZ BABA yakın aralıklar ile start alacak olsa da süren formuyla favorimin rakibi olup zaman zaman etkili yarışlar koşabilen (4) ALAÇATI AĞASI sürprizim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-10-1-2-12-9-5

2.Ayak: 3-1-4-5

3.Ayak: 7-4-3-5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 5-3-7

6.Ayak: 5-10-4

Bu kez sevdiği çim pistte RAKS STAR’ın kazanmasını bekliyorum "ADANA"

1.Ayak: Son iki yarışını 1400 kum pistte kazanarak ne denli formda bir isim olduğunu belli eden A.Çelik’in bindiği (2) SPURIORUS birinciliklerine bir yenisini daha ekleyebilir, başta şans verdiğim isim. Geçtiğimiz sezon bu pist ve mesafede 1,23,35’lik performansı ile birinciliği bulunan, ağır kiloyla mücadele verip üçüncü kaldığı son yarışı tatminkar hafif kilo avantajına sahip (7) SIRIUS BLACK ve bu tip mesafeli kum pist yarışlarını seven form durumu iyi (3) DEMİR ATAŞ favorimin rakipleri. Hafta arası 1400’de koşup kazanan (4) CÜLÜK şanslı bir başka isim olup yakaladığı güzel formu ile son koşusunu kazanma başarısını gösteren (5) DESTREZZA ve gücü nispetinde tatminkar koşular çıkaran (8) KING OF GRASS kuponlara yazılmalılar.

2.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısı gösteren (1) ARDAŞAH, yine aynı taktik anlayışı ile bitirebilir. A.Sözen’le favorim. Daha iyi gruptaki son başaılı koşusu ile eski günlerine dönmeye başladığının işaretlerini veren (7) GÖKDENİZİM ve son koşusunda uzun mesafede sert grupta üçüncü olurken dikkatli başıkları üzerine çeken bu kez ideal mesafesini bulan (8) GRASYAS favorimin en yakın rakipleri olup (4) BABA ŞAHİN bir diğer şans verdiğim isimdir.

3.Ayak: İzmir'deki son koşusunu 2100 kum pistte 2,13,81 ile Gr-1’de kazanarak Adana’ya fit durumda gelen (8) KING FARRIER, kantarmasını iyi tanıyan jokeyi M.Kaya ile yine birinciliğe uzanabilir, favorim. İstanbul sentetik pistteki son üçüncülüğünü tatminkar karşıladığım ve Adana kum pistini çok seven H.Karataş'lı (3) KING BERKAY favorimin en yakın rakibi. Uzun bir aranın ardından yarış koşup hem formunu hem de nefesini geliştiren, geçen yıl bu koşuyu kazanmayı başaran (6) OSMAN BEY’den bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Yarın ön tarafta süratli gitmesi halinde son metrelerde yapacağı kuvvetli sprintiyle istikrarlı safkan (4) KING MAN GO şanslı bir başka isim olup (5) OĞLUM DORUK kuponllarda bulunulmalıdır.

4.Ayak: Bu tip mesafeli kum pist yarışlarının başarılı ismi olup idman pistinde oldukça formda bir görünüm sergileyen (7) YENERSULTAN ve ikinci kaldığı koşusunun ardından bu yarışa itina ile hazırlanan (2) YILDIRIM İZİ arasında geçmesini beklediğim birincililk mücadelesine (8) TUMBUL ÇİÇEĞİ’de katılabilir.

5.Ayak: Kum piste alınan son koşusu bence kesinlikle gücünün karşılığı olmayan çim pist performansı daha iyi olan (3) RAKS STAR'ın kazanmasını bekliyor, günün en güvenilir ismi olarak öneriyorum.

6.Ayak: Form durumlarını diğer rakiplerine oranla yeterli bulduğum (3) ŞİMŞEK İZİ ve (2) GÖZLÜCE arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda az hata yapan kazanır. Ayırt edilmemelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-7-3-4-5-8

2.Ayak: 1-7-8-4

3.Ayak: 8-3-6-4-5

4.Ayak: 7-2-8

5.Ayak: 3

6.Ayak: 3-2