Formunu Koruyan UMUTBEY'e Pist ve Mesafesinde Güveniyorum "ANKARA"

1.Ayak: Geçen haftaki kısa mesafeli 2.liğinde dışından gelen rakibine son anda geçilen (6) AYŞİN HANIM'ın bu defa kazanmasını bekliyorum. İstanbul'daki 2.liği sonrası iyi durumu devam eden (11) NAZLI MELTEM ile Bursa'dakison koşusunu 2.tamamladıktan sonra kusursuz hazırlanan (3) DEMİRBİKE en ciddi rakip gördüğüm isimler.

2.Ayak: Uygun rakipleri arasında start alacak olan (2) KEVIN LOMAX'ın kazanmasını bekliyorum. Formu bu grup için yeterli (7) MOLTO ALLEGRO jokeyi Vedat Abiş ile mutlaka yazılmalıdır. Her geçen gün daha iyiye giden (5) FLORIDA RAIN ile kum piste yatkın olan (1) SHANISH FLY daha sonra değerlendirilmesini tavsiye edeceğim safkanlardır.

3.Ayak: Denk güçte isimlerin mücadelesinde; son koşusuna göre daha müsait rakiplerinin yanında start alacak olan (3) BLACK LION bir adım önde gördüğüm isimdir. Üst sıralardan düşmeyerek başarılı koşan (4) SER VEYRON ile 1900 çimde 2.tamamladığı yarışı sonrası idmanlarında iyi görünen (2) THE PLUCKY rakipleridir. Pist ayırt etmeyen (1) CAPTAIN BERSIS güven verirken, (8) LION CHILD ve (9) AMADIS uygun kilo avantajına sahip bulunmalarıyla bana göre mutlaka yazılması gereken başka isimlerdir.

4.Ayak: Son koşusunu 1200 kumda kazanırken 1.22.05 derecesiyle fit  durumda olduğunu belli eden (1) MEGA STAR yine jokeyi Ö.Yıldırım ile rakiplerinden bir adım öndedir. 1.22.09 derece ile aynı yarışı bu rakibinin boyun farkıyla gerisinde 2.bitiren (3) CANOĞLUCAN yine ciddi rakip olacaktır. 1400 kum pistte kazanarak ardından 1500 kumda 3.olan (4) TUNÇDAĞ ile idmanlarındaki görünümünü bu yarışına yansıtması durumunda (6) TUNCER sürprizlerimdir.

5.Ayak: 1900 çim pistteki son yarışını kazanırken etkili sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (3) UMUTBEY'in yine sevdiği mesafede rakiplerine üstünlük sağlamasını bekliyorum, tek yazmanız bence uygundur.

6.Ayak: Maiden mücadele ile sona erecek bu ayakta; yarış yaşamına parlak 4.lük ile başlayan (11) GOLDEN KEY yarış hazırlıklarındaki fit görünümü ile bence kazanmaya yakındır. Aracı ekürisinin uzun zamandan beri hazırlanan tayı (10) BEWITCHED güçlü kan hattı ile ilk startı olmasına rağmen güven verirken, İstanbul ve Bursa çim pistindeki 4.lükleri ilgi çekici olan (4) MICHY mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim diğer isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.11.3

2.Ayak: 2.7.5.1

3.Ayak: 3.4.2.1.8.9

4.Ayak: 1.3.4.6

5.Ayak: 3

6.Ayak: 11.10.4

Aşama Gösteren ELDEN RING Risk Edilebilir "İZMİR"

1.Koşu: 3.7.5.2

2.Koşu: 2.1.4

3.Koşu: 2

4.Koşu: Kulaklık çıkartılınca son koşusunu kazanan (5) LUPO yine denk rakiplerinin yanında ilk şansı almayı hak ediyor. Bu gruba gücünün yetmesini beklediğim (4) DELİ YILDIRIM rakip görünürken, 1800 çimde Maiden kazanıp ardından Ankara'da 5.olan (3) CANAGEL ve son koşusunda güçlü rakipler yanında mücadele ederek etkisiz kalması bana göre çok normal olan (1) ASLAN TEPESİ bu kez uygunlaşan grupta değerlendirilmelidir.

5.Koşu: Beş aya yakın zamandır start almayan (8) MONT VENTOUX hız kazandırdığı yarış hazırlıklarıyla etkili koşmasını beklediğim isimdir. İki yarış koştuktan sonra kısa bir süre istirahat ettirilen (5) KAPOĞLUBEY bu kez farklı sonuç alabilecek güçte olup, (4) GOOD FOR YOU en son startında dilbağı takılmasından etkilendiğini düşündüğüm bir isim olmasıyla devreye girebilir. Bu koşusunda daha farklı koşabilecek güçteki (2) FAIUTFUL SPIRIT'i de dikkate almanızı öneririm.

6.Koşu: 1300 çim pistteki son yarışını ağır kilosuyla kazanırken etkili sprinti ile gelip dikkatimi çeken (6) DUTY BEAUTY yine önde gelen isimdir. Aynı koşuda 3.olarak uygun kilosuyla start alacak olan (9) TANGÜL HANIM'ı rakip görüyorum. Kısalan mesafelerde çok farklı koşan (8) EYVAH UZUN MEHMET ile formu yeterli (7) FALLOW THE LEADER'da dikkate alınmalı.

7.Koşu: Handikap-14 yarışta denk güçte isimler bir araya gelirken kilosunun ağır olmasına rağmen (1) MINGUINHO ilk şans tanıdığım taydır. Kocaeli'de kazanarak formunu sürdüren (2) KING BROTHERS ile 1800 çimde Maiden'dan çıkan (5) BIG GAMBLE rakip gördüğüm isimlerdir. Yarış hazırlıklarında aşama kaydetmeye çalışan (3) HEY JUDE ile bugüne kadar start aldığı koşularında iyi bir performans sergileyen (4) MACELLAIO RIFATTO'da değerlendirilmeli.

8.Koşu: Son haftalardaki yükselen performansıyla dikkatimi çeken (5) PRENS ÖZGÜL'ün bu grubu geride bırakmasını bekliyorum. İki yarış önceki 5.liğine göre (6) KAYALARLI ile yatkın olduğu pistte start alacak olan (8) ACARSU ise rakip gördüğüm isimlerdir.

9.Koşu: Her geçen gün formunu geliştiren (6)ELDENRING Bursa'daki 4.lüğü sonrası kazanacak formuna ulaşırken rakiplerinin de uygun olmasıyla benim tek önereceğim isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4.3.1

2.Ayak: 8.5.4.2

3.Ayak: 6.9.8.7

4.Ayak: 1.2.4.3.5

5.Ayak: 5.6.8

6.Ayak: 6