Güzel formu ve hazırlığı ile DEFIANT'ın yine kazanmasını bekliyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 2-8-10-4-7

2.Koşu: 6-2-3

3.Koşu: 1-6-3-7-4

4.Koşu: Gördüğü her yarışının ardından daha iyi duruma geldiğini ağır kiloyla koşup yakın ara üçüncü kaldığı son yarışı ile belli eden (2) JAVELİN ve Bursa çiminde fotoda ikinci kaldığı son başarılı ikinciliğinde eski havasını yakalamış görülen Bursa'daki hazırlığı iyi (4) BURSA EFESİ arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine yakaladığı güzel formunu muntazam idmanlarıyla sürdüren seri stile sahip (8) GÜLAĞA'nın da katılmasını bekliyorum.

5.Koşu: Kocaeli ve Ankara kumundaki başarılı yarışlarının ardından sabah idman pistinde form durumu çok iyi görülen ve sentetik pisti de seven (1) KAYI BEYİ'ne Akın Sözen ile ilk çarpıyı atıyorum. Çim pistteki son yarışını fazlaca ölçü almadığım sentetik pisti daha çok seven H.Karataş'ın ısrarla bindiği (2) ASLAN LUİGİ ikinci şans verdiğim isim. Gördüğü her yarış sonrası artan formu olduğunu 2100 sentetikte Oklahoma'nun arkasından ikinci kaldığı son koşusu ile gösteren hazırlığı da çok iyi (8) GOLD POWER, ihmal edilmemeli. Uzun mesafeli sentetik pist yarışlarının başarılı ve formda safkanlarından birisi olan (4) OKLAHOMA, sondaki etkili sprintiyle rakiplerine hakim olabilir. Yarışın sürprizini ise bu pist ve mesafedeki son koşusunu 2,05,76 ile çıktığı gibi kazanan tempolu koşularının başarılı safkanı (5) STEEL MAN'den bekliyorum.

6.Koşu: Son yarışını 1900 çimde 1,57,24 ile Gr-2'de kazanmayı başaran ve Ankara'daki muntazam idmanlarında formunu koruduğu görülen (4) DEFIANT'ı sevdiği uzun mesafede günün banko ismi olarak öneriyorum.

7.Koşu: İlk kez çim piste çıktığı bu mesafedeki son Gr-3 yarışında beşincilik yaparken dürbünüme takılan (3) ZEPHYR WEST ve aynı koşusunun üçüncüsü olan Ankara'dan hazırlanıp gelen (1) ÇALDIRAN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden bence binicisi sonda az hata yapan kazanacaktır. Ayırt edilmemeliler.

8.Koşu: Uzun mesafeli sentetik pist yarışlarına yatkın bir isim olup son koşusunu 2000 sentetikte sondaki müthiş sprinti ve 2,05,17 ile fotoda Gr-1'de kazanan (4) JEFE DE JEFES devam eden formuyla ilk planda şans verdiğim isim. İlk kez sentetik piste çıktığı son koşusunda favorime fotoda mağlup olsa da form durumu süper (5) REPAIR MAN bu kez rövanşı rakibinden alabilir. Bu iki safkanın arkasından üçüncü olduğu son yarışında etkili sprintiyle dikkatleri üzerine çeken (2) CESİ AFFETMEZ bu formu ile ihmal edilmemeli. Son beşinciliği tatminkar olan (9) SWORD MASTER, güzel hazırlığıyla rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde M.Kaya'nın bindiği (7) SFORZA RING'den günün sürprizi gelebilir.

9.Koşu: Yarış hayatlarına bu koşu ile başlayacak olan 3 Yaşlı Arap taylarının 1200 sentetikteki Şartlı-1 mücadelesinde sıralamam; idman pistindeki son form durumlarına göre (3) İWOJİMA başta olmak üzere (10) PRENSESBÜŞRA, (2) GÜZEL GÜNLER, (4) KAÇKAR GÜZELİ, (8) LALİTO ve (7) KIZIL DORU şeklinde olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-4-8

2.Ayak: 1-2-8-4-5

3.Ayak: 4

4.Ayak: 3-1

5.Ayak: 4-5-2-9-7

6.Ayak: 3-10-2-4-8-7

KEEN EYE'nin bu rakiplerini geçmesini bekliyorum "İZMİR"

1.Koşu: 5-6-3-1

2.Koşu: 1

3.Koşu: 1-2

4.Koşu: Son yarışında sert rakiplerinden etkilendiği görülen pist ve mesafeye yatkın (10) TAŞKALP'den bu kez farklı bir yarış bekliyor, ilk şansı bu safkana veriyorum. Üç ay aranın ardından bir yarış koşup hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (3) ALTIN ŞİMŞEK bu kez farklı bir sonuç elde edebilir. Gücü nispetinde başarılı koşup kolay kolay tabeladan düşmeyen (2) VARLIKLIŞAH bu kez özlediği birinciliğe uzanabilir. İki ay aranın ardından başarılı bir yarış çıkaran artan forma sahip (9) MERCANKIZI şanslı bir başka isim olup uzun mesafedeki son başarılı ikinciliğiyle tüm dikkatli bakışları üzerine çeken (4) BARİTON kuponlarda bulunulmalı.

5.Koşu: Sezon başında burada 1700 çimde kazanan, Bursa'daki son koşusunda 2000 çim pistte Kv-8'de mücadele verip 2,15,22 ile başarılı bir üçüncülük elde eden (4) MAMUŞ OĞLU, ilk planda şans verdiğim isim. Her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunan (6) MUSLİH AĞA, sevdiği pist ve mesafede ikinci şans verdiğim isim. İdeal pist ve mesaafesinde koşan (9) DEMİR KOZA, canlı idman pisti görünümüyle ihmal edilmemeli. Sert grupta koştuğu son yarışındaki sıralamasını ve derecesini ölçü almadığım (5) TATAVLA'dan bu kez denk grupta etkili bir yarış bekliyorum. Uzun mesafeye yatkın (10) KONDUBEYİ'ni sürprizcilere öneriyorum.

6.Koşu: Son üç yarışını farklı hipodromlarda koşup pist ayırt etmeksizin başarılı bir performans sergileyen inatçı yarış karakterine sahip (3) YİĞİTKARDEŞ ve Bursa'daki son yarışını 2200 çim pistte 2,31,13 ile A-3'de kazanarak İzmir'e çok formda gelen (1) PITIR arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine sert gruptaki son dördüncülüğü bir hayli başarılı olan sondaki etkili sprintiyle (2) TUNÇ SİPERİ'nin de katılmasını bekliyorum.

7.Koşu: İki yarış önce 1900 kum pistte kazanan, çim pistteki son yarışını ölçü almadığım (4) EVERYTHING ALRIGHT'a bu koşusunda "gözlük" aksesuarı denenecek olup bu kez sevdiği pistte favorimdir. Uzun mesafeli kum pist yarışlarına yatkın bir isim olan idman pisti görünümü gayet iyi (1) BARİ ve bu sezon 2000 kumda kazanıp kısa mesafedeki son koşuları da tatminkar (3) DREAM JUST favorimin en yakın rakipleri olup kapalı gözlük takısı yararlı gelerek son koşusunu Bursa'da 1900'de 2,04,53 ile kazanmayı başaran (5) GOLDEN FAIRY ihmal edilmemeli.

8.Koşu: Bu kez dişine göre rakiplerini bulan kısa mesafeyi seven (1) EFE MY HAWK ve son koşusunu 1300 çim pistte 1,16,99 ile starttan çıktığı gibi kazanma başarısını gösteren form durumu iyi (3) HARD FLOOD arasında geçmesini beklediğim bir yarış olup ayırt edilmemelidir.

9.Koşu: Bursa, İzmir ve İstanbul pistinde daha güçlü rakiplerle mücadele verdiği son yarışlarında fotoyu önde geçemese de başarılı bir performans sergileyen (12) KEEN EYE'nin kazanmasını bekliyorum. C.Altun ile benim banko atımdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10-3-2-9-4

2.Ayak: 4-6-9-5-10

3.Ayak: 3-1-2

4.Ayak: 4-1-3-5

5.Ayak: 1-3

6.Ayak: 12