İstanbul

28 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 2. Koşu Şartlı-1 2 Yaşlı İngilizler 1200 metre çim pist SONG RISING halkının ilk yarışında son 150'de bir uyarı kamçısı yiyen tay vites değiştirmesiyle koşuyu üçüncü bitirirken fotoya birinci ve ikinci olan safkanlardan daha canlı girişle ilk yarışında bakire de gidecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

28 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 4.koşu Yaz Handikapı koşusunda SUBUTAI jokeyi Halis Karataş ile birlikte santım santim koşarak 1.23.55 derecesi ile kazanma başarı gösterirken 16 sayfa Lider Form'da SUBUTAI favorimizdi. Güzel formülle yine kazanabilecek güçte gördüğünüz notlarınızı alınız. Koşuyu yakın aralarla üçüncü bitiren THE RAPTOR ilk yarışında günün sürprizini yapabileceklerinin gücü görüldü. REGAMOUR son 100'de trafik sorunu yaşamasıyla koşuyu dördüncü tamamlarken 1.23.89 derecesiyle ilk yarışında kazanabilecek safkanlar içinde değillerinizi alınız.

28 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 7.koşu Şartlı 5 1500 metre sentetik pistte koşuyu 5'inci bitiren COMO ESTAS starttan iyi bir çıkışken koşuyu barıyer kaplaman sonuncu takip etmesi son vırajı rakiplerinden 2 boy gerisinden sonuncu aşınma son 400 denin 3 boy gerisinden halen sonuncu durumda olmasına rağmen son 100'de yapmış olduğu müthış sprinti ile koşuyu 5'inci bitirirken fotoya mermisi gibi girer ile ilk yarışında sürprizini yapabilecek güçte görüldüklerinizi alamazsınız.

28 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan Şartlı 1 2 Yaşlı İngilizler 1200 metre çim pistte 7 safkan start alırken, start ile birlikte koşunun gerektirdiğini ZIZKA alma farkı son 200' den sonra 3 boya çıkarma fazla zorlanmadan 1.13.11 derecesi aynı gün diğer Şartlı -1 galibi  WHISTLE OK'un 1.14.02 derecesinden çok daha iyi derece yapması ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız. Koşuyu ikinci bitiren THOMAS SHELBY   boşluğuta fotoya canlı gidiş 1.13.55 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan WHISTLE ARROW'un 1.14.02 derecesinden daha iyi derece yapımında ilk kızlık yarışında %85 kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

28 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 9. koşu Şartlı- 5 koşusu 1400 metre çim pistte koşuyu forse eden JAVARONOK GOŞA fotoda dışından birbirini sürükleyerek gelen içte YELDA TAY binicisi Özcan Yıldırım dışında SİLAHLI KIZ binicisi Ayhan Kurşun son 5 metrede YELDA TAY iki sefer dışındaki SİLAHLI KIZ'a koşu sıralaması etkileyecek faulleri sonrası koşuya komiserler kurulu Re'sen incelemeye aldı. Koşu sıralaması değişmezken bize göre %70 değişmesi gereken bir yarış olsa da Komiserler Kurulu'nun red kararınada saygı gösteriyoruz. Farklar ise  burun- at başı şeklinde bitti.SİLAHLI KIZ ilk yarışında kazanabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız.

İstanbul 9 koşu Komiserler Kurulu Kararı

Koşu Komiserler Kurulu tarafından re'sen incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan YELDA TAY isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan CAKİHANIM isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan KELEBEK KAYA isimli atın antrenörü Emrah ÇUKURKAŞ, biniciye at sahibi adına tescil edilmemiş forma giydirdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yeterli görüldüğünden haklı bulunmuştur.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan SİLAHLIKIZ isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet etmemiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı kendisine tebliğ edilip savunması alındıktan sonra Kurulumuzca karar verilecektir.  

İstanbul 9 Koşu

 

İstanbul 9 Koşu Protesto kararı

BURSA

28 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 1. Koşuda ALLER GÜLÜ son 30 metrede lİderliği vererek koşuyu ikinci bitirirken ilk iki yarışında Kapalı Gözlük ile koşan safkan bu defa sadece Kulaklık ile takarak farklı koşarken  1.27.44 derecesi ilk maiden yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü. GÖL LALEM son 100'den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu üçünçü bitirirken fotoya ikinci olan safkandan daha canlı girmesi ilk meiden yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

28 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 5.Koşu Maiden/dişi  3 Yaşlı Araplarda KUKİTAY son 100' deki müthiş sprinti  ile 1 boy- burun farkıyla koşuyu üçüncü bitirirken 1.27.09 derecesiyle ilk maiden yarışında kazanacak güçte görüldü notlarınızı alınız. Aynı koşuda son metrelerde kuvvetli atakları ile koşuyu 6. bitiren BUONESERA 2.5 boy startta kalıp koşuda 15 safkanın olması ilk dört koşusunda Kocaeli'de en iyi derecesi 8. olmasıyla çim  pistte koşacağı ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

28 Temmuz Cuma günü 7. Koşuda ÇAKIRLAR 7 boy startan geçerken son viraj dönerken koşuyu kazanan KING BORA safkana öyle bir tampon yaptıki adeta sallanan safkanın koşuyu bu şartı 5. bitirmesiyle bu koşusundaki derece ve sıralamasını ilk yarışında ölçü elden, çok daha koşacak yapıp kazanabilecek safkanlar içinde değillerinizi alınız.