CHAİKA Kalitesini Konuşturacak "İSTANBUL"

1.Koşu: 4.3.1

2.Koşu: 1.2.3.8

3.Koşu: 4.1.2.3.5

4.Koşu: Sentettik pistteki son koşusunu Touch The Cat gibi formda bir ismin arkasında ikinci bitiren (2) PRINCE OF DARKNESS'ı bu kez daha uygun grupta birinciliğe yakın görüyorum. 196 gün aradan sonra piste çıkacak olan (6) SHIELD MAIDEN Ankara'daki 1000 metrelik galobunda eksiksiz görünürken, ayağına çabuk (3) KING HESO süratli yapısı ve jokeyi S.Kaya ile çıktığı gibi bitirmeye çalışacaktır.

5.Koşu: 3 yaşlı Arap taylarının Maiden mücadelesinde; idmanlarına Şanlıurfa'da başlayıp daha sonra İstanbul'a gelerek 600 metrelik yarış galobunda çok iyi görünen (2) BENDENİZ Hızlı Ahmet gibi güçlü bir isimle tam kardeş olup ilk şansı tanıyorum. İlk startında tabela dışında kalsa da dikkatimi çeken (3) BEŞBUDAKLI ve Bursa kum pistinde üçüncü tamamladığı ilk yarışı sonrası gelişme içerisindeki (6) SURER TAY rakipleridir. Yarış yaşamına dördüncülükle başlayıp daha iyi duruma gelen (5) PRUVA NETA, bu koşusuna daha farklı hazırlanan (7) ŞAHİNİNOĞLU ve artan yarış tecrübesiyle (4) OĞLUM OĞUZALP sonraki ihtimallerdir.

6.Koşu: Dişi İngiliz safkanlarının Gr-3 koşusunda; güçlü ve kalite bir kısrak olan (6) CHAİKA altı ay aradan sonra start alacak olsa da Ankara'da kış sezonunu iyi değerlendirip jokeyi V.Abiş ile kazanmasını beklediğim isimdir.

7.Koşu: Bugüne kadar çim pistteki üç yarışında da iyi neticeler alan (5) MEANING OF TIME 239 günlük aranın ardından start alacak olsa da hız kazandırdığı çalışmaları ile formunu bularak ilk planda değerlendirilmelidir. Sentetik pistte bir kez kazanarak ilk defa çim pistte koşacak olan (3) LAST TANGO şansını yüksek bulduğum isimdir. Grubun formda ve istikrarlı isimlerinden (2) MY ORPHAN üst sıraları zorlayacak güçte olup, grubun en yüksek handikap puanına sahip tayı (1) WHISTLE ARROW yazılmasını tavsiye edeceğim diğer safkandır.

8.Koşu: Bölünen Maiden yarışın diğer ayağında; Ankara kum pistindeki ilk startında koşuya iyi başlayamayıp çıkışta beş boy kaybederek etkili sprintiyle dördüncülük elde eden (6)EZHATIMTAY'ı ilk şanslı isim olarak tavsiye ediyorum. Sentetik pistteki beşinciliğinden sonra aşama gösteren ve orijin yönünden çim pistte daha fazla ümit veren (3) CAMOKAY üst sıraları zorlayacak güçtedir. Kocaeli kumundaki dördüncülüğü sonrası form ve tecrübesini geliştiren (2) BERTUĞHAN'ın da dikkate alınması taraftarıyım.

9.Koşu: Ekürilerden bu kez çim pistte çok daha iyi koşmasını beklediğim (7) HAZNEDAR'ı ciddi hazırlıklarıyla ön planda değerlendiriniz. Uzun mesafede kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (3) ÖZÜDOĞRU ile son koşusunu tabela dışında bitirse de verdiği mücadele ile çıkış içerisinde olduğunu gözlemlediğim (5) BANA MÜSADE rakipleridir. Bir süre aranın ardından elde ettiği beşinciliğinde dikkatimi çeken (8) İLLEDE SÜRMELİ, 1500 sentetik pistteki son ikinciliği etkili (9) LEONİDAS ve kalitesine ulaşmaya başlayan (11)SÜLÜNBİKE sırasıyla tavsiye edeceğim diğer isimlerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.6.3

2.Ayak: 2.3.6.5.7.4

3.Ayak: 6

4.Ayak: 5.3.2.1

5.Ayak: 6.3.2

6.Ayak: 7.3.5.8.9.11

FUAT AGA Bu Gruptan Üstün Bir İsim "ADANA"

1.Koşu: 4.3.7.6.5

2.Koşu: 2.1.5

3.Koşu: 2.3.1

4.Koşu: Dişi 3 yaşlı İngilizlerin 1200 çim pistteki yarışında; tabelada yer bulduğu son koşularında çıkış yakaladığını gösteren (3) MY JULIETTE bu kez kazanmaya biraz daha yakındır. Kısa mesafedeki son çim pist ikinciliği başarılı (4) SECRET LAV ile etkili sprintiyle gelip dördüncü bitirdiği son koşusu ışıklı (7) KABA RÜZGAR rakipleridir. İlk kez çime çıkacak olan (2) CATNES, tabeladan düşmeyen (11) MUKTADIR ve aşama içerisinde gördüğüm (10) STELLA GIRL sırasıyla bu ayağın şanslı diğer kısraklarıdır.

5.Koşu: İlk defa start alacak olan 3 yaşlı Arap taylarının yarışında; yeterli nefese sahip (12) MY EVERYTHING ile her geçen gün daha iyiye giden (8) NECMİ BABA önde gelen isimlerdir. Güçlü kan hattı ile dikkatimi çeken (7) MY TAYLANHAN üst sıraları zorlayacak güçte olup, ic starttan çıkacak olmasının verdiği avantajla (3) HASKURT dikkate alınmalıdır. Uzun galoplara sahip (2) ENDORFİN ile formunu sürekli üst seviyeye çıkartan (4) HIZLI MEHMET sırasıyla şanslarını yüksek bulduğum diğer isimler.

6.Koşu: Uzun mesafelerdeki başarılı performansının yanısıra bu gruptan üstün olduğuna inandığım (3) FUAT AGA kazanmaya yakın olup, tek yazılabilir.

7.Koşu: Son yarışlarında gösterdiği performans ile iyi durumda olduğunu belli eden ve idman pistinde de dikkat çeken (3)BEDOBEY kazanmaya biraz daha yakındır. Uzun mesafelerde ümit vererek son iki yarışını pist ayırt etmeden kazanan (1) AKMANOĞLU yine etkili sonuç alacak güçte olup, tabelada yer bulduğu koşularından sonra sürekli üzerine katan (4) EYYAMI BAHUR bu ayağın şansı yüksek diğer isimleridir.

8.Koşu: 2000 kum pistteki son koşusunu kazanan (1) KARSAMBAÇ ağır kilosuna rağmen devam ettirdiği formu ile yine ilk şansa sahiptir. 1900 kumdaki son yarışını sabırlı bekleme yaparak kazanan (3)MAMBAMENTALITY formunu koruması ile rakip görünürken, 2000 kum pistteki son ikinciliği etkili olan (7) RÜZGAR UĞUR adını yine üst sıralara yazdırabilir. (6) FAITHFUL SPIRIT jokeyi Müslüm Çelik ile bu grupta etkili koşabilecek güçte görünürken, kilosunun uygun olmasıyla (11) MUSHARRAF sürpriz gerçekleştirebilir.

9.Koşu: Arap taylarının bölünen Şartlı-1 koşusu ile sona erecek olan altılıda; hazırlık yönünden (5) KUZGUN BEY'i rakiplerinden bir adım önde görüyorum. Muntazam çalışma programı ile yeterli nefese ulaştığını gördüğüm (10) DİLİRAN ESİNTİSİ ile grubun pişkin taylarından olan (6) LUXOR BOY üst sıralarda değerlendirilmesini tavsiye edeceğim diğer taylardır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.4.7.2.11.10

2.Ayak: 12.8.7.3.2.4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3.1.4

5.Ayak: 1.3.7.6.11

6.Ayak: 5.10.6