30 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu G3/ Dişi  2 Yaşlı İngilizler 1200 metre çim pistte 12 safkan start aldı.  Start ile birlikte iyi bir çıkış yapan  MY LITTLE GIRL bariyer dibinden hareketli şiir gibi 2.5 boy farkla kazanma başarısı gösterirken 1.12.50 derecesi  jokeyi Vedat Abiş ile bütünleşerek kazandı, son 800:0.47.64 oldu. 6. yarışında ilk kez safkana Vedat Abiş bindi, hayatında 6 kez start alan safkan 3 kez kazanma başarısı gösterirken 6 yarışında da çim pistte koşarak 3 kez kazandı.  İlk Grup galibiyetini Vedat Abiş ile elde etti. MY LITTLE GIRL kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.  Koşuyu ikinci bitiren MONTRESTA son 300'de MY LITTE GIRL dışından Halis Karataş ile sprinte kalkması aradaki fark 1 boya düşürmesi bir anda  Vedat Abış kontrolsüz bir şekilde sağ elinle sert bir kırbaç vurması ile birlikte MY LITTLE GIRL kendini dışarı atması, MONTRESTA kulvarına girmesiyle MY LITTE GIRL arka ayakları MONTRESTA ön ayakları takılmaması için atla beraber Halis  Karataş atını tutarak iç kulvara almak zorunda kalıp MY LITTLE GIRL dışına alsa dışındaki ata bu sefer faul yapsa Halis Karataş ceza alacağından atını tuttu ve bariyer dibine doğru giderek zaman kaybetmesiyle atı alan Üsküdar'ı geçmiş oldu. Bu koşuda Vedat Abiş atına hakim olup faulunü yapmasa %100 bu koşuyu MONTRESTA kazanırdı, zaten fark 3 boydan 1 boya düşmüş  ve koşunun bitmesine daha 250 metre dış kulvar avantajı varken oldu bittiye getirilerek protesto bu kadar kısa sürede karar verilmez görevinizi  tarafsız olarak yapın.Adaletin kantarını doğru tartın. Koşuyu 5'inci bitiren FAMILLIAR PRİNCESS iyi bir start çıkışı yapamayan safkan ilk 100 metrede koşuya ancak adapte oldu, son virajı orta kulvardan 9. dönmesi Gökhan Kocakaya yaklaşık 100 metre hangi kulvarı tercih etme mücadelesinde son 400' de safkanların dışından sprinte kalkması oldukça zaman kaybetmesine neden olup koşuyu FAMILLIAR PRİNCESS  jokeyi G.Kocakaya ile 1.13.21 derecesiyle 5. bitirdi. Bugün için safkan da binicisi de  bu koşu için gününde değildi. İlk yarışında FAMILLIAR PRİNCESS çok daha farklı koşacaktır. Notlarınızı alınız.

Vedat Abış Düzgün giden MY LITTLE GIRL sağ elinle sert kırbaç vurması sonucu safkan sapıyor.  Vedat Abış röportajında ​​​​​​​​​​​​kırbac söylemedim yalan söylüyor.

Komiserler kuruluş kararı

9 numaraya kayıtlı olarak koşan  MY LITTLE GIRL  isimli atın jokeyi  Vedat ABİŞ , son düzlükte usulsüz kulvarda yarış usulleri ve esaslarını genişletin Komiserler Kuruluna çağrılmış ve savunma tutanağı tebliği alınmış olup, kullanıcı gezintisi üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersizliklerin 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri ayrılarak ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.