30 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1300 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Şartlı-1 yarışta; (11) DİLBERAN, son 200'den sonra ilk ikiye girme şansı kalmayan tay, el oynatmadan sabah galobu yapar gibi kazandı koşuyu üçünçü bitirirken ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

30 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1900 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (7) ROCKET SCIENCE barıyer dibinden koşuyu fazla zorlanmadan yakın aralarla beşinci bitiren safkan, ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte notlarınızı alınız.

30 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 7.Koşusu olan Gr-1 yarışta; (4) GIRDABIN OĞLU, son 200 de dış kulvardan 10 durumda olması müthış sprinti ile fotoya mermi gibi girmesi koşuyu 5'inci bitiren safkan, ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

30 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1200 metre sentetik pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 8.Koşusu olan A-2 yarışta; (1) CAPTAIN FANTASTİC, orta kulvardan safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu dördüncü bitirirken ikinci üçüncü olan safkanlardan daha canlı ve diri girmesi ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

30 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Maiden yarışta; son vırajı barıyer dibinden binicisin kontrolünde üçünçü dönen KARA ZIMBA, son 400 pistte orta kulvara gelmesi son 300 de hafif teşviklerle koşunun lıderliğini alıp son 50’de enseye basarak tek kırbaç vurmadan 1.13.49 derecesi ile 6.5 boy farkla kazanma başarısı gösterirken son 800: 0.47.80 oldu. Aynı gün diğer maiden'ı kazanan BATTLECAT, 5 safkan yakın aralarla girmeleri safkan sınır gücünü tamamını kullanması 1.13.52’lik derecesinden KARA ZINBA 3 salise daha iyi derece yapması sınır gücünün 1.5 ve 2 saniye gücü olması hayatında ilk yarışında 5 inci olması bir süre geri alınıp 85 gün sonra gelen dikkat çeken birincilik ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

30 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (5) HOTTICO, son 100 den sonra dışından iki safkan birbirlerine birincilik mücadelesine girmesi son 50 bariyer dibinden yapmış olduğu müthış sprinti ile dışındaki WOLF TOCCET ve DEL CARMEN'i avlıyarak 1.13.40 derecesi jokeyi M.M.Bilgin ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.47.80 oldu. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü.

30 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1900 metre çim pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz kısraklarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Şartlı-4 yarışta; (7) SHINE AWAY, son 800'de faullere maruz kalan safkan, binicisi atını yıkılma tehlikesine karşı tutmak zorunda kalıp oldukça zaman kaybetmesi kazana bileceği koşuda ikinci ayrılması Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olan safkan son 8 yarışında ilk dörde girmeyen safkan İzmir pistinde Aksesuar değişi DB SKGSK bu koşusunda takıldı. İlk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü.

30 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1900 metre kum pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap safkanlarının katıldığı günün 7.Koşusu olan Kv-8 yarışta iki Kaizbert yavrusu koşuyu forse eden DÜNDARZADE 58 kg BÜYÜK DÜNYA 63 kg ilk ikide DÜNDARZADE yi takip etmesi son viraj dönüldükten sonra içine BÜYÜK DÜNYA’yı alan safkan son 450 fotoya kadar başa baş mücadelesinde baş farkıyla DÜNDARZADE koşuyu kazandı. Arka grupla 6.5 boy fark olması ilk yarışında bu koşunun rövanş olması durumunda BÜYÜK DÜNYA DÜNDARZADE geçebilir. Kadir Tokaçoğlu, son viraj dönülürken içine girmeyip dışına çıkması daha farklı sonuç alırdı.