GENERAL BRIELLA günün en güvenilir ismi "ANKARA"

1.Koşu: 3-7-6-5-2-4-1

2.Koşu: 2-1

3.Koşu: 4-2

4.Koşu: İstanbul çiminde sert grupta koştuğu son yarışında tabelada kendisine yer bulurken beğendiğim ve bu kez sevdiği kum pisti bulan (3) OĞUZUN RÜYASI, güzel hazırlığı ile en şanslı isim. Ankara kum pistinde bu tip mesafelerde başarılı koşular sergileyen Kocakaya'nın ısrarla bindiği (1) FORTISSIMUM, yarışın süratli başlaması halinde sondaki etkili sprintiyle rakiplerini avlayabilir. Kısa mesafelerin etkili ismi olan ve idman pistinde form durumu beğenilen (2) FLASH BANG bir diğer şans verdiğim isimdir.

5.Koşu: Usta ellerde uzun zamandır bu yarışa hazırlanan ve hafta başı 800/50,5 25,0 R galobunda pişkin tay görünümü veren güçlü orijine sahip (7) NYMPHADORATIONKS en şanslı isim. Bu yarışı için güzel bir hazırlık dönemi geçiren Kocakaya'nın bindiği (6) MON COEUR ikinci şans verdiğim isim. Bu haftaki idmanlarında farklı bir görünüm sergileyen iyi bir ahır bakımına da sahip bulunan (2) GONO ihmale gelmez. Arka arkaya uzun galoplar yaparak bu koşusuna hazırlanan çime yatkın orijine sahip (5) MANGUSTA şanslı bir başka isim olup Kurtel'lerin pişkin tayı (10) TRUE NORTH ve (4) MALIBU daha sonra değerlendirdiğim taylardır.

6.Koşu: İstanbul'da 1600 çimde Gr-1'de kazanıp 2100 çimde Gr-1'de dördüncülük yapan, son Gazi Koşusu'ndaki sıralamasını ve derecesini ölçü almadığım ve bu kez sevdiği kum pisti bulan eküri avantajına sahip (5) GENERAL BRIELLA, uyumlu pilotu M.Akyavuz ile banko atımdır.

7.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu 2,32,20 ile kazanırken çok iyi durumda olduğunu belli eden (4) HERCAİ ve geçen hafta sonu kum pistteki yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen çimci kısrak (2) ELİFNURGÜL arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine İstanbul'daki son yarışında sonlarda dış kulvara açılınca zaman kaybederek bence kazanabileceği koşuyu 3.bitiren form durumu iyi (3) ATEŞTAY'ın da katılmasını bekliyorum.

8.Koşu: Bu sezon Ankara'da 1200 kumda ve 1400 çim pistte kazanan, bir üst gruptaki son yarışını ikinci bitirirken beğenilen (2) FGIGHTING FALCON güzel formu ile favorim. Bu pistteki üçüncülüğünü ve İstanbul'daki hazırlığını beğendiğim Abiş'in bindiği (1) PRINCE OF DARKNESS ile son koşusunun ölçü olmadığını idman pistinde belli eden (4) STEEL HAWK favorimin en yakın rakipleri olup son koşusunda sert rakiplerinden etkilendiği görülen (3) GEZZAL şanslı bir başka isimdir.

9.Koşu: Yarış hayatına bu koşu ile başlayacak olan 2 Yaşlı Dişi İngiliz taylarının 1200 metre çim pistteki Şartlı-1 mücadelesinde sıralamam; idman pistindeki form durumlarına göre (7) POWERFUL GIRL, (3) DALLAS GIRL, (4) FLIGHT TIME, (11) SHIROKE, (2) CLEVER SPIRIT, (9) SECRET LAV ve (5) MARTİNA şeklinde olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-1-2

2.Ayak: 7-6-2-5-10-4

3.Ayak: 5

4.Ayak: 4-2-3

5.Ayak: 2-1-4-3

6.Ayak: 7-3-4-11-2-9-5

Sevdiği pist ve mesafede koşan MISS DEFNE bu rakiplerinden bir adım önde "KOCAELİ"

1.Ayak: Bursa'daki son yarışında tabela dışı kalsa da bir koşu önce 1400'de ikinciliğini beğendiğim M.Çiçek'in bindiği (4) CHUMLEE, bu kez farklı koşacak olup ilk planda şans verdiğim isim. Bu pist ve mesafedeki son yarışında 1,33,82 ile ikinci olurken beğenilen (2) CENTAURUS her geçen gün artan formu ile ikinci şans verdiğim isim. Gücü nispetinde başarılı koşular sergileyebilen (1) PLUS ULTRA'dan yine etkili bir koşu bekliyorum. Kaba kum pistteki son üç yarışında hedefe uzanamasa da koşularını beğendiğim ve İstanbul'da dereceli galoplarla hazırlanan (6) GALYAS CANDY şanslı bir başka isim olup her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunan müsait kilolu (9) BAY METİN ve (5) AĞUSTOS AHMET daha sonra değerlendiğim isimlerdir.

2.Ayak: Son iki koşusunu Kocaeli'de ve Bursa'da 1900'de kazanan (1) RAGNER, ağır sikletine rağmen sevdiği pist ve mesafede yine kazanmaya en yakın isim. Her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunduğunu son dikkat çeken koşusu ile belli eden (4) BÖLÜKBEY ve İstanbul sentetik pistteki koşusu bir nevi galop niyetine gelen bu kez sevdiği kaba kum pistte (2) GECEKRALI favorimin en yakın rakipleridirler.

3.Ayak: İki yarış önce Ankara'da 1500 kumda A-3'de başarılı bir ikincilik elde eden, İstanbul sentetik pistte koştuğu son Gr-1 yarışındaki sıralamasını ve derecesini ölçü almadığım (3) COMPILER ve daha sert gruplarda bile başarılı koşular çıkaran İzmir'de ciddi hazırlığa sahip bulunan (1) WARDENCLYFFE arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden sonda az hata yapan kazanacaktır. Ayırt edilmemelidir.

4.Ayak: Bu pistteki son iki yarışını 1200'de 1,15,32-1,14,78'lik derecelerle gösterişli bir şekilde kazandıktan sonra idman pistinde mükemmel forma sahip görülen (3) FOR YURDABAK ve Kocaeli pistindeki yarışlarını beğendiğim güzel hazırlığa sahip (2) STORMY arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine dilbağı aksesuarı denendiği Bursa'daki son koşusunu 1300'de 1,20,88 ile kazanırken fazla zorlanmayan güzel formuyla (1) SARALIVA LONTANA'nın da katılmasını bekliyorum.

5.Ayak: Sevdiği pist ve mesafede koşacak olup Ankara'daki idmanlarında formda bir görünüm sergileyen (6) MISS DEFNE'yi bu rakipleri yanında ve G.Özçelik ile tek tutuyorum.

6.Ayak: Bursa'da güzel bir hazırlık devresi geçirip Kocaeli'ye gelen (5) ÇATAL PINARI, güzel orijini ile favorimdir. Bursa'dan hazır ve bir o kadar da formda gelen (12) MİSS TEKİN ikinci şans verdiğim isim. İstanbul'daki hazırlığında kondisyonerlerin beğenisini kazanan (11) MAVİŞİN KIZI ihmale gelmez. Arka Arkaya ciddi işler yaparak bu yarışına hazırlanan (10) MADİSON şanslı bir başka isim olup (4) CANSUNAY ve (2) BAL PERİSİ kuponlarda bulunulmalılar.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4-2-1-6-9-5

2.Ayak: 1-4-2

3.Ayak: 3-1

4.Ayak: 3-2-1

5.Ayak: 6

6.Ayak: 5-12-11-10-4-2