09 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2000 metre sentetik pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 6.Koşusu olan Şürkü Yurteri Koşusu’nda 5 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini CIX LIFE aldı. AGE OF FIRE ikinci durumda koşuyu takip etti. Diğer safkanlar birbirlerini kollayıp koşunun temposunu herkes uygun koşdu. Son virajı dışından gelen AGE OF FIRE ile birlikte döndü. Orta kulvardan GOLD POWER ve hemen dışından ANADOLU ZAMANI son 400'den sonra başa baş mücadelede Özcan Yıldırım at göstererek çaktırmadan ANADOLU ZAMANI'na fauller yapması her faulden safkanın etkilendi. Son 50’de sağ eliyle sert kırbaç ta dahil Özcan Yıldırım GOLD POWER ile %70 kaybedeceği koşusu kazanmış oldu. ANADOLU ZAMANI, binicisi de Komiserler kurulu 2023 iyi gitmediler. Çok formsuz olmaları Halis Karataş'ı isyan ettirdi. Koşuya protesto çekilmesi ve red kararı çıktı. Koşuyu GOLD POWER yarım boy fark, 2.05.97'lik derecesi ve jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanırken, son 800: 0.49.40 oldu. ANADOLU ZAMANI, Halis Karataş ve 2.06.44'lük derecesi ile ikinci oldu. AGE OF FIRE son iki yarışında kötü koşuyor. Safkanın çiftlikte dinlenmesine ihtiyacı var gibi görünüyor. GOLD POWER'ın kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

Komiserler Kurulu Raporu

5 numaraya kayıtlı olarak koşan ANADOLU ZAMANI isimli atın antrenörü Alper TEPEBAŞI’ nın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 3 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan CIX LIFE isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan GOLD POWER isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Karataş'ın isyanıKarataş'ın isyanı