AVENTUS Kum Pistte Farklı Koşacak "ANKARA"

1.Koşu: 5.6.1.2.3

2.Koşu: 3.4.5

3.Koşu: 1

4.Koşu: 1.6

5.Koşu: Çim pistteki yarışlarında adından söz ettiren (5) LEJYONER'i bu grupta en şanslı isim olarak görüyorum. Başarılı ikincilikleri ardından etkili formunu sürdüren (3) AKINAY ile adından söz ettirdiği son koşularında beğendiğim (1) SAADIN KASIRGASI önde gelen diğer taylardır. Bugüne kadar pist ayırt etmeden kazanan bir isim olan (2) NİRENGİ beşinci tamamladığı koşusu sonrası formunu geliştirirken, ilk defa çim pistte tanışacak olan (4) KUTADGU ile uygun kilolu (9) ALŞİRİNOĞLU'na da dikkat edilmeli.

6.Koşu: Son yarışını kazandığı pist ve mesafede start alacak olan (2) BLUE CASTLE yine geçebileceği rakiplerinin yanında ilk şansı almayı hak ediyor. Geçen haftaki koşusunu geç kalan ataklarıyla dördüncü bitiren (7) QUEEN KIYMET'in şansı yüksek olup, formunu bu grup için yeterli karşıladığım (4)WHITEBUTTERFLY mutlaka değerlendirilmelidir. Çim piste yatkınlığı ile (6) AMELİA ve son haftalarda yükselişe geçtiğini gördüğüm (5) VENİCE bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

7.Koşu: İstanbul çim pistindeki son koşusunu kesinlikle ölçü almadığım (1) AVENTUS kum pistte farklı bir isim olup bana göre bu gruptan da bir adım önde olmasıyla kazanmaya çok yakındır.

8.Koşu:Başarılı son yarışları ile iyi durumda olduğunu gösteren ve çim pistte bugüne kadar kendini ispatlayan (1) AZİMLİ en şanslı isimdir. Son koşusunu tabela dışında tamamlasa da bir önceki 1400 çim Gr-2 yarıştaki dördüncülüğü ışıklı olan (4) GİRDABIN OĞLU yakın rakibi olacaktır. Bu iki ismi birlikte değerlendirmenizi öneririm.

9.Koşu: Yarış hayatının ilk startını 1200 kum pistte ikinci bitirirken 1.16.58 derece elde ederek ilerisi için ümit veren (3) DRAGON FLAME ile yine ilk koşusunu 1400 çim pistte ikinci tamamlayıp idman pistinde çok daha farklı duruma geldiğini gösteren (6) WE ARE THE STAR arasındaki mücadelenin birinciyi belirlemesini bekliyorum.

10.Koşu: Uzun mesafedeki son koşusunu üçüncü bitiren (5) LAZFATİH denk güçte isimlerin mücadelesinde rakiplerine göre biraz daha ön plana çıkarken, üst üste kazanarak formunun süper olduğunu gösteren (3) ERLİKHAN en yakın rakibidir. Elazığ 1600 kum pistinde Kv-6 kazanan (2) GÖBEKLİTEPE AĞASI güvendiğim diğer isim olup, (8) MAHRUBİ dört ay aradan sonra Bursa'da beşinci olup formunu geliştirmesiyle yazılmalıdır. (1) DEMİRBİKE dinç gireceği bu yarışında adından söz ettirecek güçte görünürken, (10)ATLISULTAN kilosunun uygun olmasıyla ses getirebilir. (6) UÇAN KARDEŞ sonlardaki sprintine güvendiğim bir isim olup, (9) DEMİR ADAM'ı sürprizde tavsiye ediyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.3.1.2.4.9

2.Ayak: 2.7.4.6.5

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1.4

5.Ayak: 3.6

6.Ayak: 5.3.2.8.1.10.6.9

Süratli Kısrak DİLAN KIZ Kısa Mesafede Güven Veriyor "İZMİR

1.Koşu: 6.5.7.1

2.Koşu: 3

3.Koşu: 3.1

4.Koşu: Başarılı yarışları sonrası formunu devam ettiren ve sevdiği mesafede start alacak olan (5) RUSDAMAT birinciliğin en güçlü adayıdır. Etkili son koşularında fit durumda görünerek kısa mesafe avantajıyla (1) UZUN MEHMET'i yakın rakip görüyor, bir süre geri alındıktan sonra açıklarını kapatan (4) GERÇEKÇİOĞLU'nu mutlaka yazmanızı tavsiye ediyorum. 1600 kum pistte ikinci olduğu yarışı sonrası idman görünümü iyi olan (8) DEMİRŞAH ile müthiş bir form tutarak üst üste iyi sonuçlar elde eden (2) BÜYÜK TINAS'ın da bana göre şansı yüksektir.

5.Koşu: 2000 çim pistte kazanıp ardından 1800 çim pistte ikinci olurken fit durumda olduğunu gösteren (6) EZHANIM rakiplerinden bir adım öndedir. Formu bu grup için yeterli olduğu gibi sonlardaki etkili sprintiyle (3)AHİRDAĞ rakiplerine üstünlük kurabilecek güçte bir isim olup, uygun kilolu (8)BARİTON bence bu yarışın olmazsa olmazıdır. Kısa bir istirahatin ardından formunu geliştiren (7) ALTAYLI güven verirken, düzlük sprintiyle rakiplerini avlamaya çalışacak olan (2) SONEMİR ile bu sezon İzmir çim pistinde özellikle kısalarda etkili yarışlar sergileyen (4) MİKSER'e de bir çarpı atın derim.

6.Koşu: 1900 çim pistte ikinci tamamladığı son yarışında formunu bulmaya başladığını gösteren (7) THE REBEL KNIGHT bu kez kazanmaya bir adım daha yakın gördüğüm isimdir. Adından söz ettirdiği son koşularında tabeladan düşmeyen (1) KARA MEHMET bu kez özlediği birinciliğe kavuşacak güçte görünürken, 63 kilo ile beşinci bitirdiği son yarışı dikkat çekici (2) BLUE THUNDER bu defa normale dönen sıkletiyle daha iyi yerlerde görünebilir. Çim pistin başarılı ve formda diğer ismi (6) LA BOMBONERA kilosunun uygun olmasının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda etkili olacaktır.

7.Koşu: 158 günlük aranın ardından start alacak olan (4) MR LION grubun uygun olmasıyla etkili koşmasını beklediğim isimdir. Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son koşusunu ikinci bitirerek gösteren (5) NAVTEX ile kum pistte başarılı bir performansa sahip bulunarak 131 gündür start almasa da ciddiyet kazandırdığı çalışmaları ile (2) MAHANTA bu ayağın değerlendirilmesi gereken diğer isimleridir.

8.Koşu: 2 yaşlı İngilizlerin Maiden mücadelesinde; yarış yaşamına ikinci olarak başlayıp daha iyi duruma ulaşan (3) COWARD QUEEN ilk şans tanıdığım isimdir. İlk koşusunda 600 startına gelinirken dışa savrulmasından dolayı etkisiz kalan  (4) GOŞENAY çok daha iyi sonuç almasını beklediğim bu koşusunda ciddi rakibidir. Çim pistte ikinci olduğu ilk startı sonrası form ve tecrübe olarak sürekli daha farklı duruma geldiğini gördüğüm (6) NOVADORA ile çim pistte ümit veren (1) BATMANBEYİ bu ayağın diğer şanslılarıdır.

9.Koşu: Ankara 1200 çim pistindeki son koşusunu biraz daha güçlü rakiplerinin yanında ikinci bitirirken 1.20.81 derece elde eden (5) DİLAN KIZ'ın sevdiği kısa mesafede kazanmasını bekliyorum, tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.1.4.8.2

2.Ayak: 6.3.8.7.2.4

3.Ayak: 7.1.2.6

4.Ayak: 4.5.2

5.Ayak: 3.4.6.1

6.Ayak: 5